Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ix 35 almalı mıyım?

'İX35 Forum - Club' forumunda tolga77 tarafından 19 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC

soru bana değil ama, bildiğim kadarıyla söyleyeyim....

1-DSG, evet VW otomatik vitesi diyebilirsin, bildiğim kadarıyla VW de tork konverktörlü klasik tabir ettiğimiz otomatik vites yok. Eskiden tiptronik denilen vitesin yerine geldi. Çift kavramalı şanzıman ve ve vites geçişlerinin hissedilmediği bir şanzıman. Sanki scooter gibi..... hiç kullanmadım ama iddialrı bu en azından

2-SUV: Sport Utilty Vehicle nin kısaltmasıdır.....

Burada bir soru da ben ekleyeyim. 4*2 ix35 sizce SUV mudur, yoksa crossover deinelin segmente mi girer... ya da bu ikisi aynı şey mi....

2. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Soruyu cevapladığın için Teşekkür ettim abicim o zaman VW'nin düz vites araçlarında bu sıkıntı olmadığı için konfor ve kaliteli bir araba alacağımız zaman tercihler arasına girebilir mi acaba ? Amcaoğlunda Transporter var yalan olmasın 5 yıldır kullanıyo hiç bir sıkıntı yok düz vites olduğundan mıdır ?

3. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    her marka araçta olabilecek bir risk bu. Sanırım DSG lerde kronik bir sorun var. Bunu görmezlikten gelerek söyl,yorum. Sonuçta, tüm markalarda bu risk var. Yani 0 km alırsınız bir sürü sorun çkartır, garantidedüzelir düzelmez, sinir harbi....vsvs..... Umarım kimse böyle bir durumla karşı karşıya kalmaz....

Marka takıntım yok. Onun için her marka benim alternatifim arasında. gidip bakarım, incelerim kendi süzgecimden geçiririm, doğru/yanlış karar veririm. 12 senede toplam 6 araba değiştirdim, hepsi böyle oldu..... VW ve bu minvalde radarımda.... hafta sonu fırsatım olursa gidecem bakacam ona göre karar vereceğim

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sorunsuz transporter yoktur onlar bir kamyon para doktukleri icin laf soylemezler. Bizdede var sorunlari bitmek bilmedi.

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bugun, listemdekilerden skodaya baktim, test surusu yaptim, ayrica baska bir bayii ye gidip ix35 i tekrar inceledim.... Yarin firsat bualbilirsem, quasqai ile tiguana bakacam.

Ancak sevgili hukumetimiz gecen aksam otv ye zam yapmislar. Hyundai bana fiyat verme konusunda tereddutlu dabrandi, sagi solu aradi en son 53,9 bin gibi liste fiyati verdi ve ekledi, pzt gunu sizi ararim, net fiyat veririm. Bu fiyata henuz otv zammi eklenmedi dedi. Ben de gecen gun baska bir bayii nin 52 dedigini soyledim. Sonra dikkat ettim, tabi saticiya birsey demedim, bana gecen hafta 52 diyen ile bugun otv zammi etkilenmeden 53,9 diyen bayii ayni. Biri altunizde sb, digeri atasehir. Meger ben bilmeden ayni bayinin subesine gelmisim. İlginc. Test araci ellerinde yokmusu pazar gunu istersek getirebiliermis... Benim meggy i expertize soktum, 22 verdiler. Ve neredeyse aracin tamamini boyali cikardilar. Ben 2 parca boya var dedikce, adam orasi da boyali burasi da deyip durdum. Hayir arabami 0 dan beri biliyorum, eger telimatta tirdan dusmediyse bu kadar boya imkansiz bence. Bu boya olcerde mi sorun var bilemedim...

Ciktim skodaya gittim. Otv zammini onlar da soylediler, ancak hyundai gibi bir panik havasi yoktu, bana otv zamli fiyatlari ekleyip soylediler. Megana expertiz oncesi 23 dediler. Greenline nin baz donaninmina paket ekleyerek ( far sensoru, aj,cc, kol dayama, 4 ec) 50,5?dediler. Ancak bir konuyu belirtmekte fayda goruyorum. Yetinin uc donaninmi var, active, en bos modeli ve bu medele bindigimde kendimi doblo gibi bir aracin icinde hissettim. Aklima burada yazilanlar geldi. Ancak metalik rengi icin farki indirim olarak bana yansittiklari siyah bir orta donanim ambitiona bindigimde ( ki bunun icin 53 kusur dediler) ic ortam bambaska idi. Demek istedigim donanimyukseldiginde ic mekan kalitesi bariz artmis, ilk aractaki doblomsu his yok olmustu. Test araci benim asla fiyat olarak ulasamayacaim en ust paket olan elegance idi, ancak active-ambition yasadigim ic mekan farkini, ambition-elegance de yasamadim. Active donanim, oldukca basit, ancak bu seviyeden sonra ic mekan tatminkar. Ambition donanimda benim icin tek eksik elektronik klima, onu da paket ile dahi alamiyorum. 1,6 cc 105 hp kisa testimde fena degildi, ayrica ici oldukca sessizdi. Ancak ix35 e gore arac daha ufak geldi bana. Katoga gore yeti, ix35 den 20 cm kadar kisa. Yine yeti sanki daha alcakmis gibi geldi ancak, yine kataloga baktigimda her iki aracin da yuksekliklerinni ayni (1671mm) oldugunu gordum, demek guzum yanilmis. Sanirim. Yetiyi yakindan inceledigimde, ozellikle dizel motoru ile su an biraz daha kafami karistirmis durumda. Ambiton ve daha ust donanim seviyelerindeki, bana gore, kalite hissi de hosuma gitti. Sanirim yakindan inceledikce iyice allak bullak olacagim.

Bu arada listemdeki tek atmosferik arac olan quasqai de aklima soyle bir fikir de dustu. Yine 1-2 sene benzinliye binip, tsi veya gdi motora gore cok daha kolay bir sekilde lpg ye donebilirim. Bu fikir ile quasqai de goz kirpti bana. Yarin kismetse inceleyecegim....

Simdilik bu sekilde, arastirmaya devam......

6. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Defender gibi canavari dusterin zorluyor olmasi bile, kulaga hos geliyor. Xtrail in ilk neslinden alinma bir cekis sistemi var diye biliyorum ki nissan bu konuda ustundur... Aslinda bu gezilerin youtube videosu varsa om olarak link yollayabilirsen sevinirim.

Diger yandan, bugun nissana gidemedim, vw ye gittim ve tiguani showroomda dahi goremedim, bana mi denk geliyor bilmiyorum her vw denememde bir bayiye gicik olup, vazgeciyorum.

Yolda gelirken acik bir mitsubishi bayii gordum, girmisken asx e bakayim dedim, araba guzel ama baz benzinliyi 58 e biraktilar, quasqai nin dizelinin de ayni fiyat oldugunu dususunce, fiyat sebebiyle asx elendi. Ancak esimle gitmistim bayiiye, geyik olsun diye sundan mi alsak dedim, dedigim arac cift kabi l200 du, dizel otomatik icin 50 bin fiyat cikardi satici, isin tuhafi esimde begendi araci. Tabi 4*2 ama, yine de heybeti ile dikkat cekiyordu.....

Arastirmya devam....

7. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    L200 candır ... yerinizde olsam sıfırına şartlanmam , 4x4 otomakit vites modelini alırım ...
    Duster 2.5 düz dizel ve 2.5 benzinli defenderdan daha başarılı bazı zemin ve şartlarda , gerçi bütün arazi araçları yerine göre diğerlerine üstünlük gösterebilir bu değişmez kuraldır ... En iyi diye birşey yoktur arazide ...

8. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Maddi sebeplerden dolayı 4*4 almam zor. Duster konusunda fikrimi paylaşmıştım, aracın şanzımanı veya arazi performansına diyeceğim yok, ancak uzun vadede ne kadar binilir soru işaretlerim var. Bir de özellikle ön görüntüsü hoşuma gitmiyor. Ayrıca güncel bir Renault kullanıcısı olarak, Renault nun alt markasının iç mekan zırıltısı nasıl olur bilemiyorum. Özetle, duster, şimdilik alternatiflerim arasında değil.... Açıkçası 40-50 bin civarı fiyata aldığım bir aracı araziye pek sokmak istemem, ya da şöyle diyeyim ağır araziye sokmam. Niva veya CJ tarzı bir araç benim için araziye sokmaya daha ideal. Sebep malum, para....

Quasqai, ix35, Yeti, ASX ve Tiguan 5 lisinde araştırmaya devam ediyorum.

9. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Her ne kadar ix35 i donanim/tip olarak begensem de, dizel olmasi avantaji ile yeti biraz daha one cikmaya basladi. Orta donanim olan ambiante benim icin elektronik klima disinda yeterli... Benzinli hyundai fiyatindan bile daha uyguna teklif ediliyor. Biraz kafamkaristi....

10. 06-ix-35

06-ix-35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar,

Aşağıda yaptığım sürüşe ait yakıt tüketimi bilgilerini gönderiyorum. Fikir vermesi için. Klima açıktı, 36 krş ile 45 kuruş arası değişti. Anlık tüketim göstergesinden de anlaşılacağı gibi 4000 devir/dak üzeri sarfiyat bayaa artıyor. 100-110 km/saat düz yolda 6-7 lt/100km arası yakacak gibi. Aracın seri olduğunu söyleyemem ancak donanım ve dış tasarımına diyecek yok. Keyifli sürüşler.

LT Tutar B.Fiyat KM 100 km.(lt) 1 km. (tl) 1 D(km) Şİ/ŞD Not
    15,86 75,02 4,73 211 7,52 0,36 665 Şİ Şİ standart kullanım
    41,24 200,01 4,85 447 9,23 0,45 542 ŞD ŞD Devirli ve süratli kullanım
    43,48 210,01 4,83 516 8,43 0,41 593 ŞD ŞD Standart Kullanım

11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli arkadaşlar, Babam'a 60.000 Tl civarına bi suv-jeep tarzı araç alacağız. 2012 hyundai ix35 lerinde düşük kmleri bu fiyatlarda yani 55-60.000 TL gibi... TAVİSYE EDERMİSİNİZ ?

Babam önceden nissan qashqai ye biniyordu bir iki yılda 100000 KM yi devirince değiştireyim dedi. Şimdi dizel istiyoz ama dizeller 2000 motor istediği modeller (chevrolet captiva gibi) acaba gelecek senede vergiler yükselince vergisi çok olur ve yakıtıda çok olur diye... ne dersiniz ?

12. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.6 benzinli İX35 i kesinlikle tavsiye etmem. Çok hantal bir araç ve özellikle uzun yolda çok can sıkar.
    Beni bırakın servis dahi tavsiye etmiyor!!!

Tilki bunu beğendi.
  13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vili..... valla 50-60 bin tl 'ye... baya km düşükleri denk geldiydi... neyse olmazsa chevrolet captivaya bakacaz...

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Captiva yerine parayi cope atin daha iyi

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki bunu beğendi.
  15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    ix35 alırken insanlar ne hayal ediyor anlamıyorum. araç SUV segmentinde performans bekliyorlar. Araç 1.5 ton yada daha agırdı tam hatırlamıyorum yakıt ekonomisi bekliyorlar. ben bir ara baya baya niyetine girdiğimde her yönü ile araştırdım sportage de dahil piyasada alınacak SUV olarak bir kaç araç var. sportage asx ix35. sportage tasarım olarak güzel olsada bana çok çekici gelmedi ama birde marka degeri türkiyede gelişmedi çok fazla. asx zaten servis olarak evlere şenlik ( eskişehirde ) geriye mantıklı ix35 kalıyor. pahalı olsada lpg sistemi mevcut taktıranlar oldu kullananlar var.

ix 35 agırlıgına göre ne hantal nede çok yakıyor. bizde benzin pahalı :)

Tilki bunu beğendi.
  16. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    bizim bi komşu almıştı geçen sene ix35 1.6 benzinlisini.çok araştırmıştı captivalar,qashkailer,sportagelar fln ama en iyisi ix35 miş dediğine göre.kendiside kıl birisidir harbiden ince eler o aldıysa vardır bi bildiği.ama bana sorarsan honda cr-v nin 1.6 dizelinin sıfır fiyatı 80.000 tl.seni biraz aşar gibi ama fiyat konusunda ama imkanları zorlama şansın varsa tavsiye ederim.en azından jip gibi jip.birde dizel olması hem yakıtı az fabrika verisi 4.5 lt hemde motoru güçlü gibi 300 nm torku var tavsiye ederim...ix35 şehiriçi 10 lt benzin yakıyo uzun yolda bu değer 7 ye fln düşüyormuş.hayırlısı olsun

Tilki bunu beğendi.
  17. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    İx35 kullanan arkadaslar yakit konusunda bilgi verebilirse sevinirim

18. blnt

blnt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Bülent Bay
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    aracın yakıt tüketimi şu an karma ortalama ve 8,2LT, şehirlerarası 7,7 Lt. araç 3000 Km'de. şehir içi kullanımda mesafe uzadıkça yakıt tüketimi düşüyor, ancak 2,3 km kısa mesafede 9,8 lt'lere kadar tüketim artıyor. Sadece şehirlerarası kullanımda 7 lt'nin altına düşüremedim, dolayısıyla fabrika verilerinin uzağındayım.

19. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aracinizda lpg var mi ?

Tapatalk Sağolsun :)

20. grkmumut

grkmumut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Görkem UMUT
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Şehir içi 500km yaptım 11.3lt şehir dışı 600km yaptım 7.2 devirli kullanıyorum

Bu Sayfayı Paylaş