Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ix 35 almalı mıyım?

'İX35 Forum - Club' forumunda tolga77 tarafından 19 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dizel İx35 ikinci elde daha avantajlı, dediğiniz gibi sıfırda o kadar fark verilmesine değmez.

Samimi bir yorum yaparsam, Ne Duster nede Yeti yani ne bileyim pek ilgi çeken bir yapıya sahip değil. Aşağı yukarı bu modeller arasında Başı İX35 sonrasında Qushqai gelir benim şahsi fikrim, Nissan Juck küçük olmasına rağmen birazda sıra dışı bir yapı ile Duster ve Yeti den çok çok daha iyi. Yeti sırf Vw grubu dahilinde olduğu için parçaları motoru Vw diyede ben ne o arabayı alırım nede böyle bir düşüncede bulunurum. Konu dışı ama şuanda Skoda'nın tek alınır arabası Octavia.

Geçen araştırırken Opel Mokko'yu gördüm resmi sitesindeki tanıtım videosunda çok hoşuma gitti, bir bakın isterseniz.

Ama dediğiniz gibi benzinli İX35 alıp bir kaç sene sonra duruma bağlı olarak LPG düşünürüm diyorsanız, sizin için uygun olur elbette.

2. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    abicim yapılan bütün yorumları okudum hatta bazı yerlerindede tebessüm ettim... :) ama bence tolga abi aklın ve kalbin ne diyorsa onu yap ama tecrübeyide kulak ardı etme derim...

3. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İki çeker bir ix35 yerine sonata tavsiye ederim ... 2 çeker ix35'mi ? 4x4 duster'mi ? derseniz sadece çekiş sistemi için dusteri seçerim ... 5 santim karda 2 santim çamurda gidemeyen suvu ne yapayım ... Emin olun elentranın sürüş keyfini ix35'de bulamazsınız , suvlar yapı itibari ile yüksek olduğundan yol tutşları ve fren kabiliyetli daha düşükdür ...

4. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Duster, fiyat olarak da 4 çeker sistemi olarak da iyi bence. motoru da dci olması sebebiyle süper. en dolu 4*4 versiyonu 50 bin tl civarında. ancak en dolusunda bile donanım beni tatmin etmiyor. En azından elektronik klima, kararan ayna....vs olmalı diyor insan. Diğer yandan iç mekanını da kıt otomobil bilgimle inceledim. Bİr kere cam açma düğmeleri yerleri çok kötü. Ayrıca benim niyetim böyle bir aracı alıp ekstra bir durum olmazsa 8-10 sene binmek.... 5 sene sonra dusterın iç mekanı ne olur, neresinden ne tıkırtı gelir düşünemiyorum (ki megane de bir sürü tıkırtı varken daha alt marka dacia nasıldır acaba)

ha diğer alternatiflerde de 8-10 sene sonra ne olur bilemem, ama duster beni bu vadede, bu sebepten korkutoyr. dusterin arka görüntüsü hoş ama önü güzel değil bence. yetinin de tipi hoşuma gitmiyor. görüntü olarak ix35 sonrası da tiguan geliyor.

özetle öncelikle kalite hissiyatı yüzünden, dustere uzağım. ix35-tiguan-qashqai arasındayım.... ama dediğim gibi ilk ve en güçlü tercihim ix35 şu an.....

5. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İX 35 i bir süre önce bende düşündüm. 1.6 GDİ alıp LPG takmayı düşündüm. Fakat GDİ motorlara takılan LPG nin motor yapısından dolayı çok fazla tasarrufa sebep olamadığını öğrendikten sonra vazgeçtim. Yılda 20.000 KM ye yakın bir yol yaptığımı düşünürsem düşük yakıt tüketimi oldukça önemli bir hale geliyor benim için :)

6. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hayırlısı olsun şimdiden Tiguan veya Quasqai dizelse şayet ben olsam ikisinden birini tercih ederdim VWnin sorunlarının çok olduğu için Nissan'ı tercih ederdim. Hakkınızda hayırlısı olsun inş. içinize sinen bir aracın sahibi olup dediğiniz gibi 5-10 sene binersiniz

7. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    direkt enjeksiyon kit (LPI) %30 oranında düşürüyor yakıttan %13 benzin %87 lpg kullanıyor. Tiguanı bende almam malum vw.

8. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aslında bir nevi hybrit mi oluyor yani.... herneyse, zaten ben aracı alıp da taktırana kadar bayağı bir gelişir herhalde....

maalesef dizele güç yetmiyor, benzinki bakıyorum. Ancak tiguan ı sırf marka yüzünden mi tercih etmezsiniz? Merak ettiğim kişisel tercihleri tartışamayzı ama belli markalara karşı antipati felan mı var?

9. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kendi adıma konuşayım duyduğum kadarıyla şanzımanları 50 bini zor görüyormuş e siz 10 sene kullanayım diyosunuz bu 10 sene içinde yapacağı bakımları vs. düşünsek pahalı olduğunu bildiğimiz için iyi kötü bir araba parası yer diye düşünüyorum herhangi bir parçası illaki Hyundai ve Nissandan 2 veya 3 kat daha fazladır ben vw yi bu yüzden tercih etmezdim

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dsg icin 50000 bile cok 1000 km de bile elde kalani var

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

11. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadaşımda jetta vardı, DSG li. araç 5000 km de iken dsg arıza yapmış, komple şanzıman değiştirilmişti. o dönemde DSG nin çok sorunlu olduğunu duymuştum (2009-10) ancak hala mı sorunlu.... kötüymüş....

Firmaların hızla tork konvektörlü klasik otomatiklerden, bu tarz yarı otomatik şanzımanlara geçişleri çok iyi olmadı gibi....

Allah'tan ix35 düz vites :) hem de 6 ileri.....

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben yetilerin tipini beğeniyorum, dizel olduğu için ön plana çıkardı tercihlerimin arasında. ix35 veya yeti derim ama donanım paketi de önemli. vites manuel olarak varsayıyorum.

13. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bayiye gidip inceleme fırsatım olan sadece ix35 ve duster olmuştu (ki duster aslında liste dışı)

yeti-tiguan-quashqai ye gidip yakından bakmak gerek......

ama asıl niyetim ix35 ile test sürüşü yapmak. İncelemeye gittiğim Altunizade Uçar plazadaki satışçı huysuz, suratsız ve tersliyordu. Adama Style-Style+ farkını sordum, bir dövmediği kaldı. Alacağıma kanaat mi getirmedi, tipimimi beğenmedi neyse artık. Oysaki , yanımda eşim ve çocuğum vardı.Kılık kıyafetim de paspal değildi.... anlamadım ki....

Ağzından üç kuruşluk bilgiyi kerpeten ile aldım. Almaya niyetim olmadığını düşünmüş olmalı ki çıkarken ne telefonumu aldı, ne adımı sordu. Mal satmak isteyen temsilci böyle mi yapar...

herneyse, alırsam bile UÇar dan almam.....

14. fuattı

fuattı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    aynen hybrit gibi . vw olmasından başka ix35 teki tip tiguanda yok

15. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben olsam nissan qashqai dizel düşünürüm hem motor olarak da yabancılık çekmezsiniz ama ix35 dizayn olarak daha üstün tabi.

16. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ucundan kiyisindan offroad yapmis, camura batmis eski bir niva kullanicisi biri olarak duster in nissandan adapte cekis sistemine diyecek lafim yok. Vites oranlari da ha keza oyle. Arazide uygun ekipmsnla is yapar.

Benim dusteri liste disinda birakma sebebim cekis sistemi, ya da motoru degil.... Donanimsal eksiklikler ve daha da onemlisi uzun vadede ic mekandaki kalite hissi.... Bir on gorunusu hosuma gitmiyor.

İlla birinde bir eksik olacak, butce kisitli olup suv almak isterseniz bir eksik kaliyor. Ya cekis sistemi, ya motoru, ya tipi....dusteri soyledim, yeti dizel ama sekli hos degil (kisisel tercih, ayrica yakindan gidip gormedim daha)...

Yine en optimum tercih ix35 gibi duruyor. Ondan da yakit tuketimi endisem var.

4*4 olmayan bu tarz araclar bence suv degildir, sadece biraz ego biraz gosteris diyebiliriz. Ayrica her ne kadar arazide kullanmacam desem de sehir ici icin dediklerine katiliyorum mirkan. Ancak duster disinda ve en az 7-10 yillik ikinci el disinda butceme gore arac yok.

Hafta spnu, baska bir bayide tekrar ix35 bakip, quahqai,yeti ve tiguani da incelemek istiyorum. Bakalim vakit bulabilirsem. Bir de test surusu yapabilsem, ama biraz zor sanirim....

17. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Dgs Den Örnek Verilirse 1,6 Jetta 2011 Model Sadece Uzun Yolda Kullanılan Araç 60 Binde Dgs Arıza Verdi 63 Binde Şanjıman Değişti 65 Binde Gene Hata Verdi Ve Satıldı Allahtan İkinci Elde Giden Bi Araç Yoksa Çok Uğraştırırdı

Gelelim İx35 Güzel Araç Kullananlar Sadece Yakıt Diyor 1.6 Benzinli Versiyonlu Suv Araçlara Bakılırsa Oyum Kia Sportageden Yana Olurdu Keşke 1.6 Dizel Versiyonu Yapabilselerdi Piyasayı Alt Üst Ederlerdi

18. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    DSG den ben de şüpheliyim. Ki zaten alternatiflerim yeti ve tiguan ikisi de düz vites.....

19. koray_kayaa

koray_kayaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla abicim ben sıfır araba alıcak olsam yol tutusu frenler vs vs herkes dikkat eder ama birde iç dizayn dıs gorunus ve o koltuga oturdugunda gercekten elinin altında olmalıdır hersey. ix35 ise tam bana uygun bır aractır. qasqai yi surdum ve koltuga oturunca hiç çekici gelmedi. çekisi n yada gideri ne kadar ıyı olursa olsun o koltuga oturdugumda cekici gelmediğinden ben olsam yıne ix35 i secerdım.servis konusunda da artık hyundaı eskısı gıbı değil. ix35 ile sen bir git servise gordugun misafirperverliği gor ve gercekten ilgilenılıo..tercihin bence ix35 ten yana olsun derım..

20. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Özhan abi bilmediğim için soruyorum DSG denilen VWnin otomatik vitesi mi ? yani düz viteslerinde şanzıman olayı yok mu ? birde SUV'un açılımı nedir ?

Bu Sayfayı Paylaş