Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ix 35 2.0 Crdi 4wd Ufak Kapsamli Offroad Hazirliği

'İX35 Forum - Club' forumunda onurtekci tarafından 6 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç umarım 1.6gdi değildir:)

2. onurtekci

onurtekci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Onur Tekci
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Başlıkta yazıyor ve 1.6 gdi modellerin 4WD özelliği yoktur.

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle merhabalar...
    @cenkerdemir beni etiketlemiş bişeyler yazayım :D

3 sene öncesine kadar Era kullanıcısı iken Önce 2007 Grand Vitara sonra 5.2 Grand Cherokee ve son olarak 3.7 Liberty sahibiyim...
    Yaptığınız araç ile araziye girersiniz gezi tarzında işinizi görür. Ancak çok dikkatli olmalı ve temkinli davranmalısınız... 4 çeker sisteminde mekanik kilit yok ise bi işe yaramıyor. Vitarada test ettim çok fazla...

Birkaç video Vitara ile ilgili...

Sonra bu aracın çekiş sisteminin çokta yeterli olmadığını acı bir tecrübe ile anladım.

Sonra madem offroad yapmaya karar verdim. Madem bu işi sevdim neden bu işi çok daha iyi yapan bir aracım olmasın dedim. Bunun birçok sebebi var en önemlisi araziye çıkınca karşınıza ne çıkacağını kestiremiyorsunuz. Sürekli gittiğiniz yer bir anda değişip başınızı belaya sokabiliyor. Daha güçlü daha donanımlı bir araç almak istedim. Jeep Grand Cherokee 5.2 Limited aldım. Tam donanımlı bir araçtı...

Bu araç ile heryere girdim, her şeyi yaptım. Hee tarzım ağır offroad değil eğlence olduğundan fazla fazla yetti bana. Yukarda bir arkadaş "Jeep alıp masrafı ile uğraşmaktansa" gibi bişey yazmış. Arazinin zevkini almak istiyorsan J olacak! Masrafı olmazmı var tabiki 18 yaşında bir araç ne çıkarırsa buda çıkarır. Heleki araziye girip sert kullanırsan dahada çok çıkarır. Buda bu işin doğasıdır! FITRAT YANİ FITRAT!!! J ile çok eğlenceli gezilerim oldu. Tatilede gittim. Araziyede çıktım. Arabalarda kurtardım...

Şimdilerde daha şehiriçi kullanımına müsait ama arazidede beni üzmeyecek bir araç kullanıyorum. Jeep Liberty 3.7 Limited. Aracı orjinal aldım. Offroad bünyede olduğundan rahat duramadım bişeyler yaptım. 3" yükseltme sonrası Jant+Lastik uygulaması ile istediğim gibi oldu.

Hocam İX35 gibi bir araç ile araziye girersiniz. Ben neler gördüm orman içinde... Bir çok araçtan da daha iyi gezersiniz ama naçizane tavsiyem dikkat edin.

apolatera, Ersin, bekobey ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  5. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Hocam bu araçla ilgili en zorlu süreçler gerekli donanımı bulmakta zorlanmanız yada ülkemizde çok uygulama yapılmadığı için bilgi eksikliği, yanlış yönlendirme olacaktır. Normalde yükseltme işini KİT ile çözeriz. Ancak bu aracın Türkiye de satılan bir kiti yok bildiğim. Nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama GET ile de çözülebilirdi. Bu işi yapmanın en dikkat edilmesi gereken tarafı güvenliği düşünmek. Yaptığınız işlem araç sürüş güvenliğini koruyormu? Bir sıkıntı yaratırmı?

Kullandığınız lastikler konusunda söylenecek bişey yok zaten kendini kanıtlamış dünyadaki en iyi AT lastiklerden biri. Basınç sensörünede kafayı takmayın arazide işinize yaramayacak :D

Tilki bunu beğendi.
  6. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hee bişey daha eklemek isterim, İX35 gibi bir aracın çok büyük bir avantajı var aslında arazide.
    Sabit dingil ve ortada kocaman bir dana dediğimiz difransiyel olmadığı için aracın alt yüksekliği bir çok araçtan daha iyi seviyede. Heleki yükseltme ile aracın yerden yüksekliğini direkt değiştirebiliyorsunuz.
    Örneğin 5.2 de 4" yükseltme yapın difransiyel yüksekliğinde bir değişiklik olmaz. Buda arazide yürümeyi kolaylaştırmaz. Ancak büyük lastik koyarak difransiyeli yükseltebilirsiniz.

Dusterda aynı avantajı yaşıyor mesela. Sabit dingil yok. 5 cm yükselttiğinizde araç 5 cm yükselmiş oluyor. Lastiğe v.s gerek kalmadan...

Ersin bunu beğendi.
  7. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Son birşey daha söylemek isterim, o yan basamakları çıkarın :) Ben arazide çok kırılmış basamak gördüm :D

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    gürcan hocam resimler videolar için teşekkürler,

zamanı ve parası olan daha da ağır şartlar için araç hazırlayabilir. internette sadece yükseltme kitleri 2 binden başlayıp 30 bin liraya kadar gidiyor.

şimdi "zevk için 10 bin lira daha harcayacaksın yoksa zevksiz olur" demek yerine, "parasına göre zevkli" diyorum. ben gördüm ki santa fe bile "işin zevkini" veriyor, zaten zevk tamamen kişisel bir konu,

9. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir şey daha yazmak geldi içimden :)

Arazide 4 çeker sistemi tabiki önemli ama daha önemli etkenlerde var. Mesela lastik!
    Sizin aracınız ne kadar iyi olursa olsun. Donanım ne kadar iyi olursa olsun zemine uygun lastik yok ise araç kalır...

Murat ve Halil bunu beğendi.
  10. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu iş kişiden kişiye değişir tabi ki...
    Örneğin 5.2 ye ben harcamadım ama üstünde 20.000 gibi bir donanım vardı. He bana fazla geldi şuanki aracıma 3.000 harcadım. Bana yeter muhtemelen. İlerde en kötü bide vinç koyarım olur biter :D
    Kemerburgaz Göller bölgesinde donanımlı arazi araçları ile gezdiğimiz yerlerde otomobiller gördüm çok zaman. Bu araç buraya nasıl girmiş diye düşündüğüm çok oldu. Onun için araç 4 çeker ise birazda donanım koydunuzmu her şekilde idare eder...
    Tabi aracınıza göre gezmeniz gerek!!!

Halil bunu beğendi.
  11. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu tezinize katılmaka birlikte, tam tersini de savunuyorum.

"Lastikler ne kadar iyi olursa olsun, arazi kabiliyeti; yaklaşma/uzaklaşma/karın açıları ve çekiş sisteminin yeterlilikleriyle sınırlıdır"

12. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam ben zaten sadece biri yeterli demiyorum. Hepsinin ayrı ayrı önemi var!
    5.2 videosunda, çekiş sistemi harika, yaklaşma uzaklaşma açısı mükemmel, karnı zaten oldukça yüksek ama gel gelelim lastikten yürümüyor!

Tam tersi durumda olabilir.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    4x4 herseyden önce insana guven veriyor. ben çamuru sevmiyorum, en cok keyif aldığım kar, o da zaten kış lastikleri ile çözüluyor. ix35 uzerindeki lastikler ile tekerleri yerden kesmediğiniz sürece iş görür. aracı tanır ve ona göre guzergah belirlerseniz sıkıntı yaşamazsınız.
    pajero vardı zamanında her yere girebiliyorduk ama yol çekilmiyordu o arabayla. bu şekilde tam tadında bence.

Amarok'un 3.0 v6 modeli çıkmış aslında onu almak lazım 0-100 7.8sn. lakin fiyatı sıkıntı.
    ben de @mirkan yazayım.

14. onurtekci

onurtekci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Onur Tekci
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    @gurcanbulut

Gürcan bey paylaşımlarınız için ve bütün ilgi ve alakalarıni eksiketmeyen forum sakinlerine teşekkür ederim

Evet dediklerinize harfiyen katılıyorum İX 35 mize bu donanımları eklerken yükseltme kitlerine ve bu konu hakkında

çalışan firmalara danıştım gerçekten türkiye'de bu araçla ilgili offroad olarak hiç bir işlem yapma şansımız yok

Anca sorup soruşturunca kendi çabamla birkaç işlem buldum ve olumlu oldu bunca zaman çalıştığımız lastikcimiz bile bu araca at lastiğin imkansız olduğunu ve 55 yanak olarak hiç bir şekilde at lastik bulamayacağımı defalarca söyledi

Bir gün yokohama lastiklerinin wep sitesinden kışlık lastik bakarken lastik hesapla programını fark ettim ve at lastik hayalim gerçek oldu

Sadece jant bulmakta zorlandım bijon olçüleri tutuyor bilezik olçüsünü tutturamadık onuda hyundai araçların bütün 16 inç jantlarını inceleyerek çözdük ve çok da güzel oldu ve bu lastiklerin benim kullanıma göre beni yolda bırakmayacağına inanıyorum yalan değil vitarada verdiğiniz lastik örneğini ben İX35 ile yaşadım ve yolda kalıp geri döndüm

Sadece vinç uygulaması,motor altı ve şanzuman koruması yaptırıcam korumalar hariç vinç uygulaması için yapacak usta ve firmalardan olumsuz yanıtını aldık fakat son olarak maslak oto sanayide arkas otomotiv var aradım görüştüm araçı getir görmem lazım dedi gerçekten wep sitelerini kontrol ettim işimi görecek gibi geldi bana ve duster'a vinç uygulama videosunu izledik den sonra kesin gözü ile bakıyorum fırsat bulup araçı bir türlü götüremedim tabi

Aslına bakarsanız yan basamaklar benimde hiç hoşuma gitmiyor aracı aldığımdan beri yan basamaklar için düz ve aracın şasi hizasında basamaklar var veya motor ve şanzuman koruması yaptığımda demirden yapılabilirse yan basamak demir olarak düşünüyorum

Gürcan bey Şimdiki araç seçiminiz gerçekten arazi olarak yüksek kabiliyette sizdeki kasanın 2,8 crdi motorunu düşündüm yalan yok.

Bazen aracımı işyerimizde müşteri ziyaretleri vs.(bazı günler 150-200 km yol yapıyorum) olarak'da kullandığım için jeep hem yaş aralığı ve dizelin düşük km olarak bulmak gerçekten sorun teşkil etti düşük km bulduklarım ciddi rakamlarla bana geldi ama evet güzel araç.

Herkse tekrardan teşekkür ederim.

15. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sarıyerde oturuyorum ve Maslak oto sanayi de bütün işlerimi hallediyorum. Arkas otomotiv i bilirim. Vitaraya alt koruma yaptırma sürecinde onlarında kapısını çalmışlığım var. O zaman fiyat olarak uçuk geldiğinden tercih etmemiştim.
    Korumayı kesinlikle alüminyumdan yaptırın. DuraAlüminyum diye geçer 6500 serisi. Şaçtan çok daha sağlam ve hafiftir. Hem aracı yormaz hem daha sağlamdır...
    Vinç işine gelince. Tampon içinin durumuna bağlı montajı yapılır yada yapılamaz. Örneğin ZJ kasaya tampon için vinç uygulanamıyor çünkü içi dolu. Mecburen tampon yaptırılıyor. Ama KJ ye uygulama yapılıyor. Usta görsün bi baksın.
    Aklınıza takılan bir soru olursa seve seve yanıtlarım. Keyifli geziler olsun...

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    basamakları sökmek problem degil, sökünce yerine takacaksınız.? zira servis basamakları takarken, yerinde olan marpiyelleri söküyor ve araç sahibine vermiyor. bunu ben çok sonradan basamagı söktüğümüzde anlamıştım.

17. onurtekci

onurtekci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Onur Tekci
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkas otodan olumsuz bir yanit veya fiyatlandırma konusunda sikinti yaşarsam sizinle iletişime geçicem ve

Son olarak vinç muayene sırasında sıkıntı cikarir mı geçememe gibi

18. onurtekci

onurtekci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Onur Tekci
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Tamamen doğru söktuğunde marspiyel sıkıntısı çıkıyor

19. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Muayenede sıkıntı olmaz. Ne araçlar geçiyor bir bilseniz...

Vallaha elimden geleni yaparım ama söz veremem çünkü daha öncede dediğim gibi uygulama yapılmamış bir araç ve uygulama güçlüğü olabilir. Arastırırız...

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. onurtekci

onurtekci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Onur Tekci
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Zaten zorlandığım durumda herşeyi uygulayamamak ama kullanım tarzıma uygun şu an ama vinç de fena olmaz
    Çok teşekkür ederim Gürcan bey

gurcanbulut bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş