Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İlk Kez Uzun Yola Çıkıyorum

'Getz Forum - Club' forumunda ugrkan811 tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçekten çok detaylı ve sağlıklı bilgiler vermişsiniz. Çok teşekkür ederim

2. Sedatbnd

Sedatbnd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ovi nasıldır bilemiyorum, bilen arkadaş aydınlatırsa bende öğrenmiş olurum.Ben tomtom xl kullanıyorum.Haftasonu bende Erzurum-İstanbul yapıcam bakalım.

3. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    çok güzel detaylar abi.teşekkürler bilgi için.

4. agazi

agazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar. bunlara dikkat edin. uzun yol şehir içinden çok daha zevkli.

5. vanheru

vanheru Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Mustafa G.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Uzun yolda ne kadar hızlı gidersen git,vardığın noktada ortalama hızın 100 km'yi geçmez.Tecrübe ile sabittir.Bu demektir ki 100-120 arası giderek temiz ve sakin bir yolculuğu tercih etmek gerek.SAYGılar

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaş yola çıkmıştır herhalde ama yine de yazayım,
    diğer mesajlarda yazılanların çoğuna katılmakla birlikte,
    gereksiz verilecek molalar ve aşırı yavaş yol almak da çok büyük risk oluşturabilir, şöyle ki 1000 kmyi eğer tek sürücü ile tamamlayacaksanız,saatte 75km hız ile giderseniz ve her 150 kmde bir mola verirseniz, her molanız da yarım saat olursa:yaklaşık 16-17 saat sonra varırsınız. bir insanın sabah kalkıp 16 saat boyunca yolda olması ne demek bunu iyi biliyorum. yolun son kısımlarında aşırı bitkin olursunuz, artık mola vermek bir işe de yaramaz.
    bunun yerine hızınızı optimum hale getirmelisiniz. örneğin 95 km ortalama hız ve 2,5 saatte bir mola verilebilir.

7. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gideceğim yol 950 km. ve yanımda araba kullanabilecek kimse yok. Yol durumuna göre yolların azami hız sınırından aşağı düşmemek istiyorum. İlk molamı Boluda yaklaşık yarım saat kadar yapmak istiyorum amaordan sonra yorulmaya başladığım an mola veririm.

8. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben geçen sene denizliden çanakkale bigaya 600-650 km yolu 12-13 saatte varmıştımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    bi ara çanakkale tarafına dönmem gerekirken şaşırıp kocaeline falan sapmışım 45 dk 1 saat ordan kaybettim.. her beğendiğim yerde 15-30 dk molalar verdim.. her molada kaputu açıp havalandırdım -neye yarayacaksa..-
    lastikleri yağı falan sürekli kontrol ettim..
    Ama hiç yorulmadan geçti yolculuk
    Şubatta da fluence ile kayınpeder 5 saatte geldi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

Bu sene kaz dağları üstünden gitmeyi düşünüyorum

Düzenleyen : metege

9. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Nokıa Telefonun Varsa Kendi Navigasyonunu Değilde Garmin i yükle Ben Oyle Yaptım Normal NAvıfgasyondan Farkı Yok :) Hemde Beles Direk Uyduya Bağlanıyor

http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=garmin+nokia&oq=Garmin+Nokia&aq=0&aqi=g10&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=2214l4718l0l12l12l0l0l0l0l510l3650l0.1.5.5.0.1l12&fp=6c14524c05cf8222&biw=1280&bih=880

Tüm Sehirler var

10. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aslında en güzelini yapmışsınız. Geze geze tadını çıkarark gitmişsiniz. Benim yolu yaklaşık 950 km. sizin gibi yaparsam 24 saati bulabilri :)

11. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Garmin haritarına daha önce bakmıştım.Haritaları yüklemek biraz uğraştırıyor ama denemeye değer. :)Teşekkür ederim.

12. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    indirmek için tam olarak link war mı ?

Düzenleyen : sarıaccent

13. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben de söylenenlerin çoğuna katılıyorum.ek olarak şunu söyleyeyim,acele edip kendinizi zorlamayın,şu saatte şurda olurum gibi hesaplar yapıp kendinizi kasmayın.ben çok yaptım bu hesapları ama çoğunda tutmadı,bir keresinde acele ettim 20-25 dakika zaman kazanmıştım ki yol yapımı nedeniyle 2 saat bekletildim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif bir de molanın faydası gerçekten çok büyük sık mola vein ama zaman sınırı koymanıza gerek yok,5 dakika da olur 45 dakika da.son olarak baktınız dikkatiniz dağılıyor,uykunuz geliyor gitmeyin konaklayın gerekirse.

14. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
  15. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaşlar,

İlk kez çıktığım uzun yolu başarıyla tamamladım. Malesef bagaj problemi yüzünden Getzimle gidemedim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif Bavullar fazla gelince bagaja sığmadı bende Dobloyla gittim. 2100 km. yol yaptım. Ortamalama 5.8 km. yaktı. Ama özellikle sollamalarda Getz i çok aradım.
    Uzun yola benim gibi ilk kez çıkacak arkadaşlara tavsiyem ;
    Kendinize ve aracınıza fazla güvenmeyin. Gideceğiniz yere yetişmek gibi bir düşünceye kapılmak strese neden oluyor. Ben Sivasa gittim ama yola çıkarken Sivasa gidiyorum diye düşünmedim Ankaraya sonra Kırıkkale sonra Yozgata gidiyorum diye düşünerek daha çok yolum var düşüncesinden kurtulmaya çalıştım.
    Sonuç olarak bir daha uzun yola Dobloyla gitmem https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. erkanays

erkanays Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar ben de ilk uzun yol deneyimimi yaşadım. Giresun-İzmir arası 1200 km yaklaşık. Kırıkkalede bir akşam dinlenme imkanımız oldu. 100 km de ortalama 5 lt yakıt yedi araba. Klima hep açıktı. Eşim, ben ve 4 yaşında çocuğumuzla yola çıktık. Ankaradan bir kişi daha alarak İzmire vardık. Bagajımız tam dolu idi. Bilemiyorum yakıt makul mü sizce?

17. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt normal.makül oranda yakmış.

18. i20Troy

i20Troy

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    N. Sultan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Gerçekten ücretsiz mi? Peki, bunu telefona kurduğunda ovi harita ile birlikte kurulu olması bir sıkıntı oluşturur mu? Ağırlık yapar mı?

19. akinayhan

akinayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Merhaba, ben de 09 temmuz tarihinde Sakarya - Giresun arası 870 Km'lik bir yolculuk yaptım. Araçta benimle birlikte eşim, ablam ve 16 aylık kızım vardı ve bagajım üst limitine kadar doluydu. Ortalama 100-110 Km süratle gitmeye özen gösterdim ve 13,5 saatte vardık. Arabam benim beklediğimin çok üzerinde bir performans gösterdi diyebilirim, özellikle rampalarda gerçekten müthiş. 16 Temmuz tarihinde döndük. Yakıt konusuna gelince, 1 ay önce taktırdığım Lpg verdiğim paranın karşılığını vereceğini hissettirdi gidiş geliş yaklaşık 1750 KM'de 280 TL civarında yaktı.

20. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    sizi yolda baymayacak hareketli müzikler dinlemeye çalışın.Hava filitresinin temizligine dikkat edin sivasa gitmek için yozgattan geçecekseniz yollara dikkat edin.Yolda bol bol uçurum büyüklügünde çukurlar var.Bu sene bende erzuruma giderken o yolda 3 e attım 20 30 la yolda gezine gezine gittim.
    Hayırlı yolculuklar

Bu Sayfayı Paylaş