Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İlk Kazamı Yaptım Sonunda...

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda zinarturgut tarafından 23 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    haklısın abi..bir kere bana aynısı oldu ama ben 100-120 arası gidiyordum arka kaymaya bir basladı ben tamam gttik artık dedim sonra bir baktım araba düzelmiş...

2. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Esp şart değil kaliteli vedişli lastik olması yeterli başka bişeye gerek yok

3. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yola baksanıza abi ziftten başka bişey yok.yağmuruda yiyince sabun gibi olmuş.Verilmiş sadakanız varmış.Lastik nasıl tutunsun yola.

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bununla geçmiş olsun...

aynı yerde peş peşe başka arabalarda oldu ise, zeminde problem var herhalde yağ -mazot kalıntısı vs olabilir.

5. Misafir

Misafir Guest

Nası yani ABS devreye girmedi'mi....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayır Coşkun Abi. ABS devreye girmedi. Araç iyice daldı bariyere doğru. Girse bi iki manevra yapardım ama girmedi... Özellikle o an ona dikkat ettiğimi hatırlıyorum. Yap gibi kaydı walla...

7. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    abi yol aşırı kaygan ise abs yi bile yanıltmış olabilir. abs 2tekerlekte mi olur 4 ünde mi..

abs nin yanıldığı durum şu olabilir, abs 2 lastikte varsa mesela(veya 4) frene bastığında abs li tekerleklerin hepsi kaygan zeminden dolayı diş tutmayıp durursa abs arabayı durdu zanneder ve devreye girmez.
    Düzenleyen : mdx78

8. Misafir

Misafir Guest

Demekk istediğim buydu............https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

9. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bununla geçmiş olsun hocam cana gelmesin mala gelsin.canınız sağolsun

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi kar veya buz üzerinde abs devreye girmiyormu?Ben kaç defa canlı şahit oldum.Abs devreye giriyor.Bunun sebebi başka bişey olsa gerek.

Düzenleyen : hundahaiyi

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    giriyor kardeş girmezmi. buzlu zeminde daha frene dokunur dokunmaz abs devreye girer.tırrt-tırrt diyeses çıkarır arabanın dışındaki bile duyar. ama abs niye devreye girer. lastik lerden biri ilerlerken diğeri durur. duran lastiği serbest bırakırki diş tutsun, sonra tekerleklere tekrar fren yaptırılır(ayağınızı frenden çekmezsiniz abs li arabada sadece hafif gevşetebilirsiniz veya daha sert basarsınız). yani tüm tekerler aynı anda dururda araba kayarsa abs çalışmayabilir. buda belki 1000 de 1 olur

birde abs devreye girmedikten sonra esp ne yapar ki. freni asıl abs yaptırır esp viraj savrulmalarını önler..
    Düzenleyen : mdx78

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Gerçekten oda çok zor bi ihtimal.Ancak şöle bişey söliyeyim.Arkadaşım benimle paylaşmıştı bmw servisleri var.

Cooper's ile lambayı kaçırmamak için yağmurda hızlı bi şekilde babaya girmiş.Girer girmez frene basmış ancak aracın abs'si devreye girmemiş ve kendini yolun kenarındaki bariyerlerde bulmuş.Çokta hızlı girmiş.Emliyet kemeri takılı olmadığında sürücü koltuğundan yan taraftaki yolcu koltuğuna fırlamış çarpmanın etkisiyle.1 haftaya yakın süre fizik tedavi gördü.

Kısacası sanırım abs'li araçlarda bazen sapıtıp insan hayatını riske atabiliyor.

13. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    olur mu olur. ne diyelim. bizler tedbiri elden bırakmamalıyız. araçlarımızın donanımına güvenip dikkatsiz davranmamalıyız. gerçi zinar oldukça yavaşlamış ama olacağı varmış işte.

14. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun.SELAMLAR........

15. murat2506

murat2506 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    büyük geçmiş olsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

16. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sistemin sapıtmaması gerekir. ABS devreye girse ben arabayı azda olsa toparlardım ve büyük ihtimallede çarpmazdım. Bunun cevabını yarın servis verecektir herhalde...

17. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    üstad bi kaç gün geçsin bence aradan.Bu olayın üstüne bide servis kronik deme gibi bi hata yaparsa sinirleriniz iyice bozulur.

18. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hocam çok büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız valla en önemliside size birşey olmamış verilmiş sadakanız varmış
    abs nin devreye girmemeside ayrı bir ilginçlik demekki tüm yola dökülen birşeyler vardıki hem arabayı sapıttırdı hem de abs beynini yanılttı

19. bt4mart

bt4mart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gecmiş olsun Allah daha büyüklerini yaşatmasın..verilmiş sadakanız varmış

20. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok sağolun arkadaşlar... Allah kimseye vermesin. En küçüğünü bile. Araba umrumda değil zerre kadar. Ama o an araç kayarken gözümün önüne gelenleri hatırlıyorumda...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

Bu Sayfayı Paylaş