Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İlk kalkışta gelen tak sesi

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda ademdlby tarafından 8 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. ademdlby

ademdlby Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar orjinal debriyaj baskı balata değişti. debriyaj çok yumuşadı güzel oldu ama.. ilk kalkışta veya 2. viteste debriyadan ayağımı çekerken tak diye bi ses geliyor. Ben aks kafalarından şüphelendim. sizce ne olabilir?

2. kayqu

kayqu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kayhan kılıç
    selam
    1 direksiyon kutusu boşluk yapınca
    2 iç - dış aks kafalarından biri yada bir kaçı boşluk yapınca
    3 motor şanzuman takoz lastiklerinin içi kopunca
    bu yazdıklarım diğer araçlarda zaman zaman karşılaştığım sonuçlardan yola çıkarak edinmiş olduğum tecrübelerim diyebilirim, kontrol ettireceğin noktalar en azından bunlardır
    sana kolay gelsin arkadaşım

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Balata değişiminden sonra olduysa (şanzımanı ayırmak için komple aks sökülüyor genelde) ve motor yüke bindiğinde geliyorsa aks kafası olma ihtimali yüksek. Eğer olduğu yerde boş viteste de yapıyorsa debriyaj çatal mafsalından olabilir.

4. ademdlby

ademdlby Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bugün ustaya gösterdim aracı. Usta lifte kaldırdı arabayı akslara baktı. Ben de gördüm sağda da solda da muazzam boşluk var. Sonuç akslar değişecek.
    Lakin orjinal servisinde indirim varmış sağ sol aks komple 270 liraymış.ustalık hariç. fiyat normal geldi bana ama. sadece aks kafalarını değiştirmek daha uygun maliyetli olacak. yan sanayi aks taksam da bi sene felan idare mi etsem nası olur sizce.

5. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konu hortlayacak ama bir sorun da bizde var. 1. Viteste kalkerken direksiyona tık diye bir boşluk geliyor. Sanki direksiyo gevşek gibi. Ön düzen kontrolü yapıldı sorun yok ama ilk kalkışta lık diye direksiyona bir his geliyor. Kafayı yedirecek. Usta ile sağ aks lalesi tornalamıştık. Altına baktim biraz gres dışarı çıkmış ustam sorun yok fazla gresi atmış dedi. Acaba aks mı boşluk yaptı yoksa direksiyon mili mı? Yorum bekliyorum üstadlar?

Bu Sayfayı Paylaş