Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ilk çalışmada stop etme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Soner SAYKAL tarafından 26 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 otomatik elantra aynı sorun bendede var. Sabahları sadece ilk çalışmada motor tekleme yapıyor,gaza basınca yemiyor,vitesi R yada D ye alınca stop ediyordu bazen. Bazende aracın içine yoğun bir benzin kokusu geliyordu. Yaptıklarım: speedol enj. temizleyici aldım bir gün kullandıktan sonra araç düzeldi fakat bu 2 gün sürdü. Benzin pompasını, filtresini kontrol ettirdim bişey yok carbon clean yaptırdım aynı, hatta sonaxın temizleyicisini kullandım yine aynı durduk yere birden ortaya çıkıverdi bu problem geçen kış yoktu bu sorun ama bu kış sorun çıkartır diye geçenlerde durumun benzin sistemi ile ilgisi olduğunu düşünerek servise gittim. Asıl amacım şanz.yağı filtre değişimi idi, gitmişken bunada baktırayım dedim. Bilgisayara bağladılar sadece oksijen sensörünün kirli olduğunu benzinle ilgili bir durumun olmadığını, aracı lpg servisine götürüp beyne format attırıp yeniden program yükletmem gerektiğini ve 300-400 km sadece benzinde kullanırsan düzeleceğini söylediler. Bunun üzerine lpg servisinin yolunu tuttum oraya varınca serviste söylenenleri aynen söyledim ustaya. Format diye bişeyin olmadığını saçmaladıklarını söyledi, ve bir parçayı çıkartıp (emülatör) bozulmuş olabileceğini belirtti ve bunu anlamak içinde emülatörü sökülmesi gerektiğini araçı sadece benzinle çalıştırıp 3-5 günbir denemeden sonra sorun tekrar etmezse parçanın sağlam olduğunu anlarız hatayı başka bir yerde ararız dedi. Lakin ben Kırıkalede ikamet ediyorum bu işler Ankarada yapıldı. Bende parçayı söktürmedim çünkü eve gelip geri Ankaraya gitmem 3-4 haftayı bulacaktı hem git gel hemde yerinde kullanım benzinle epey bir yol yapacaktık. Eve gelince lpg'yi bitirdim ve bir daha almadım aracı benzine geçirip sadece benzinle 385 km yol yaptım. Araç 2. gününde düzeldi son 4 gündür lpg ile 320 km yol yapmış bulunmaktayım şimdilik sorun yok ama bunun geçici olduğuna dair içimde bir şüphe var. Ne yapmalı araç düeni bozdukça benzinde kullanıp tekra düzelmesinimi sağlamalıyız, yoksa emülatör mü değiştirmeliyiz yoksa benzini yarım depodan az tutmamalımıyız yoksa her stop etmeden önce 1-2 dakika benzinle aracı çalıştırmalımıyız. Forumdanda araştırdım bu konuda şikayeti olan çok herkes te ayrı ayrı şeyler söylemiş standart bişey yok gibi ortada. Bilenler yardımcı olursa sevinirim özellikle Serdar Çavuşoğlu bey bu konuda bilgili bir arkadaş anladığım kadarı ile tavsiyelerini bekilyorum.
    Düzenleyen : akg58

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, gaz ayarınız aracınızın beynine yüklenmiş olan emisyon değerlerini bozuyor, motor sıcakken iyi bir gaz ayarı yapılmalı. Çok küçük bir ihtimal olsada oksijen sensörünüz birkaç gözeneği tıkanmış olabilir, temizlenmesinde yarar görüyorum. Eğer ısrarla LPG ustanız düzgün ayar yapamıyorsa araç beynine röle takılacak. Bu sayede araç emisyon değerleri her stop ettiğinizde sıfırlanacak, tabii buj yakıtınızıda bir miktar arttırır. Selamlar.

3. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hımmm, teşekkür ederim bu roleye başka bir konudada değinmiştiniz bakalım bulunduğum ildede lpg servisi varmış olmazsa motor sıcakken bir ayarda oraya yaptırayım, olmadı dediğiniz gibi role taktırmaya niyetleniriz lakin bunu önüne gelen herkes takabilirmi?? Bildiğim kadarı ile elektriçi ile ilgili bir şey, bir de yakıt sarfiyatınız artar demişsiniz aceba ort. ne kadar bir artış olur?Bu arada sensörü söküp sizin yaptığınız gibi bir temizlemektede fayda vardır, inşallah kırmadan beceririz.Teşekkürler
    Düzenleyen : akg58

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Normalde araç beyinleri bu tip emisyon ayarlarını hafızasında saklamak için siz aküyü çıkarmadığınız sürece elektrik alır. 2 adet 10 amper sigortası vardır, bu sigorta hatlarına kontak rölesitaktığınız zaman kontak kapandığında beyinin hafıza modülünün elektriği kesilir ve her yeni çalıştırmada temiz ayarlarla yola başlarsınız. Oksijen sensörünü çok uzun süre bekletmenize gerek yok, normalde 300 derece gibi bir ısıya maruz kalan bu sensöre hiç bir şey olmaz, son derece sağlamdır ve bu nedenle pahalıdır.

Bu Sayfayı Paylaş