Arkadaşlar merhaba öncelikle böyle güzel bir paylaşım ortamı olduğu için çok mutlu oldum. Bugün Accent Blue 2. el bir araç aldım araç 77.000 km'de. Ekspertiz raporlarında arabanın bir sıkıntısı olmadığı sadece 1 km'de 4 metre sağa çektiği bununda rot balans'dan kaynakladığı söylendi. Aracım 2014 model ( Dizel otomatik ) garantisi devam ediyor fakat benden önceki sahibi aracın bakımlarının nereye yaptırdığını tam bilmiyorum. Açık söylemek gerekirse ilk aracım olduğu için bakım konusunu adama sormak aklımın ucundan geçmedi. Öncelikle sormak istediğim şu bugün servisi aradım ve 75.000 bakımı yaptırmak istediğimi ve aracı 2.el aldığımı söyledim onlarda 75.000 bakımın maliyetini 650 veya 750 TL civarı olabileceğini söylediler. Bu bakımla birlikte rot balans ayarı yapılır mı ? Servisin sunduğu fiyatta bana oldukça tuzlu geldi uygun mu sizce.
Servisler aracın geçmişini kontrol eder aracın garantisi devam ediyorsa servise yaptırın derim. Fiyat konusunda farklı servislerden fiyat isteyin uygun veren servise yaptırın.
Peki aracın 1 km'de 4 metre sağa çekmesi çok büyültülecek birşey mi ? yoksa basit bir ayardan sonra düzelir mi ?
@lucasgursaka kardeşim, öncelikle hayırlı olsun. Aracınızı bence şehrinizdeki güzel ve güvenilir profesyonel gözüken bir hyundai özel servisine götürün, hem kontol ettirin hem bakım yapılması gereken yerleri yapsınlar masraf göreceksiniz yarı yarıya çıkacaktır. 1 km'de 4 metre sağa çekme rot balans , aks , boşluk ayarları ile alakalı , özel servisin yönlendirmesiyle bir rot balanscı bakıp düzenler... Benim önceki aracımda başıma geldi , çekme olan taraftan adam kaldırıma vurmuş... gidip lastik değiştirmiş sadece ama ayar yaptırmamış... ben yaptırdım düzelttiler...