Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

iki teybi aynı anda kullanabilme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda samet78 tarafından 25 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    walla ne yalan söliyem markasını bilmiyorum bakmak hiç aklıma gelmedi :)

2. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
  3. sinangndz

sinangndz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar orjinal teybinizi söktükten sonra direksiyon kumandanızın iptal olmaması için yurt dışından bir adaptör getirtiyorum.Adaptör araçların soket sistemlerine birebir uyumlu yani bir kesme biçme olayı yok.Dilediğiniz zaman tekrar orjinal ana üniteyi takabilirsiniz.
    ürün ithal olduğu için biraz pahalı yinede isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olurum lütfen ilanımı inceleyiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kablo-aksesuar-mujde-direksiyon-kumandasi-sorununuz-cozuldu/detay

4. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bütün marka ve modellerin varmı?

5. sinangndz

sinangndz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bütün araçlara mevcut ama teytp markalarından şunlar uyumlu:
    alpine,blaupunkt,clarion,jvc,kenwood,panasonic,pioneer,sony

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    ben hiç bir aparat kullanmadan orjinal direksiyon kumandasını bağladım.

7. sinangndz

sinangndz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nasıl yaptığını resimlerle anlatırsanız bence çok faydalı olur.

8. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  9. sinangndz

sinangndz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani siz aracın orjinalinde olan direksiyon kumandasını aktif etmedinizde olmayan direksiyon kumandasını araca yeni teyple beraber taktınız.yanlış mı düşünüyorum?

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
  11. sinangndz

sinangndz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mürselbeyin konusunu inceledim.direksiyonu söktüğü resmi görünce artık yeter dedim kendini tebrik ederim gerçekten zor bir iş çıkarmıs gayet başarılı.
    diğer konuyuda inceledim oradada çok işlem var bence bağırsak gibi bu kablo demetleriyle uğraşılacağına araçlar için özellikle üretilmiş bir adaptör tercih edilmeli.ben aracın orjinal sisteminden bir kablonun bile işeme maruz kalmasına karşıyım.tabiiki bu benim fikrim
    Düzenleyen : sinangndz

12. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    sizin fikrinize saygı duyuyorum. ama benim aracın orjinalinde direksiyon kumandası sistemi yok. yani ben araca orjinal bir sistem taktım. tabi bu sistemi takmak basit bir iş değil. eğer araçta orjinal kumanda olsaydı bu kadar uğraşmaya gerek kalmayacaktı. direk direksiyondan gelen kabloları teybe girecektim yani hiçbir kablo kesme biçme olmadanhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : mursel_balci

13. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Abi sen gene şanslısın... Arabana uygun bir direksiyon kumandası ve direksiyon kumandasını destekleyen bir teybin var... Benim konuyu sen biliyorsun DIY dölümüne taşımıştın... Ama arkadaşta görsün istedim... <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">Ben ise hiç direksiyon kumandası olmayan arabama tamaen ilkel yöntemlerle kumanda yaptım... Bunu direksiyon kumandası orjinalde olan, ama aldığı teypte direksiyon kuamndası girişi olmayan herkesin uygulaması da mümkün tabiki... BEnim yöntemimi... <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=29518

14. sinangndz

sinangndz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani Mürsel bey siz araya hiçbir direnç devre olmadan kabloları direkt takarım kumanda çalışır diyorsunuz.size katılmıyorum en azından can bus sistemli araçlarda bu imkansız.
    bu arada direksiyondan gelen kabloları hiçbir kablo kesme biçme olmadan nasıl teybe gireceksiniz anlamadım.direksiyondan gelen kablolar sokete bağlı,teybe girmeniz için oradan kesmeniz lazım gelmez mi?somuç olarak aracın soket sisteminin aynısı teypte yok.
    Düzenleyen : sinangndz

15. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ben kendi aracım için söylemiştim. yani benim araca taktığım kumanda orjinal olarak üzerinde gelseydi. double'dan çıkan kabloları sokete takarak çalıştırabilirdim. diğer teyiplerde durum nedir tam olarak bilmiyorum. zaten benim taktığım kumanda aracın orjinal kumandası arada direnç vs yok. direk teybe giriyor. ama ben fonksiyon sayısını artırmak için yani normalde 4 tuş fonksiyonu vardı bunu 8'e çıkarmak için bir takım modifikasyonlar yaptım. aslında işin mantığı basit. teypten bir sinyal kablosu geliyor ve kumanda içindeki dirençlerden geçerek geri dönüyor. siz herhangi bir butona bastığınızda bastığınız butondaki direncin değerine göre teyp hangi tuşa bastığınızı anlıyor. yani elinize bir tane direnç alarak bile direksiyon kumandası yapabilirsiniz. tabi bunlar benim taktığım double din için geçerli. ama genel mantık bu şekilde gidiyor. ayrıca bizim araçlarda can bus sistemi yok diye biliyorum. eğer olsaydı benim araç arıza vermekten şaşkına dönerdihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif soket işi ise benim için daha basit bir şey karaköyde neredeyse bütün soket çeşitlerini bulabilirsiniz.

Düzenleyen : mursel_balci

16. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    sonuç olarak ben konuyu açan arkadaşın yerinde olsam direksiyon kumanda çıkışı olan güzel bir teyp alırım. direksiyon kumandasını da bağlar işi bitiririm. iki teybe filan gerek yok.

17. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Bence hiç "arabanın orjinal görüntüsünü" bozma. Arabaya en güzel yakışanı nedir biliyomusun, götür servise yeni USB li teyplerden taktır bir tane... Ohhh mis gibi olur valla...

18. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Abi onlarda 600 lira ya.. o paraya çok çok güzel olmasa da servsite takılandan daha iyi bi double din takılır.. yazık o paraya bence..

19. sinangndz

sinangndz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum

Bu Sayfayı Paylaş