LPG KABLO

İki Nokta Arasında Harcanan Toplam Yakıtı Ekranda Nasıl Görebilirim

'i20 Elite Forum - Club (GB) (2014–20XX)' forumunda sakpinar tarafından 4 Haziran 2024 tarihinde açılan konu

1. sakpinar

sakpinar Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Süleyman A.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Merhabalar

iki nokta arasında toplam harcanan yakıtı litre olarak görmek istiyorum:

Yakıt tüketimi ile ilgili ortalama değil de harcanan toplam yakıtı litre bazında herhangi bir t anında görebilir miyim ? örneğin a noktasından bu göstergeyi sıfırlayıp restart ettikten sonra ister durayım ister gaza basayım ister hareket halinde olayım hiç fark etmez o andan itibaren harcadığım yakıtı toplam litre olarak nasıl görebilirim? Şu anki ekranda anlık tüketim var ve ortalama tüketim var. Eğer araç anlık tüketimi hesaplayabiliyorsa bu anlık tükettilen yakıtı toplayıp herhangi bir anda toplam yakıt tüketimini neden göremiyorum ?

Hiçbir araçta bu özellik yok ama merak ediyorum bunu neden koymuyorlar?

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    22,749
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Aracı fullersin , ölçümün 2. Noktasında üzerine yakıt alır fullersin , aradaki senin yaktığın olur. Anlayacağın manuel hesap yapmanız gerekiyor. Dediğiniz şekilde ayrıntılı bilgi veren marka var mıdır bilmiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,000
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Aracımın mobil uygulamasında bu özellik mevcut. Gittiğiniz her güzerhah için nereden nereye gittiniz, ne kadar sürede gittiniz, ortalama yakıtınız ne kadar, toplam ne kadar yakıt tükettiniz (litre ve tutar olarak) vb. bilgiler görebiliyorsunuz. Gerçi 2 aydır bir bağlantı sorunu yaşıyorum ayar yapmam lazım :)

4. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,760
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Araçlara koymuyorlar çünkü bu ölçümler yaklaşık değerler. Misal yüzde 5 hata payları filan vardır. Üreticisi bunu aracına koyarsa şöyle durumlar ortaya çıkabilir. Aracıma 20 litre yakıt koydum ama göstergesi 19 litre harcandı derken yakıt bitti. Dava vesaire ile karşılaşacakları için bu topa girmeye bilirler. Ben ortalamaya bakıyorum bu nedenle telefona fuelio ile her yakıt alışımda kayıt ekliyorum. 54200 km olmuş telefon alınalı beridir. 9.44 litre LPG 0.65 litre benzin harcanmış her yüz km'de ortalama olarak. Toplamda 5560 litre LPG 403 litre de benzin harcanmış. Dediğiniz gibi bir özellik olsaydı güzel olurdu ama olmaz büyük ihtimalle.

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,131
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    obd ile bağlanan bazı programlarda bunu ölçebilirsiniz.

ben bu verinin çoğu kullanıcı için gereksiz olacağını düşünüyorum. zaten ortalama yakıtı sıfırlayabilirsiniz. bunu 100e bölüp gittiğiniz km ile çarptığınızda dediğiniz rakam ortaya çıkıyor.

ysuatsenyurt ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş