Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30'un olumlu ve olumsuz yönleri

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda osmalt tarafından 14 Şubat 2008 tarihinde açılan konu

1. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş en başta hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.Ama fiyatlara baktıktan sonra biraz pahalı bir araba şu an era var bende ama param olsa i30 yerine coupe alırdım1sn. düşünmeden

2. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben i30 piyasaya sürüldüğü gün bir i30 1,6 cvvt selectaçık metalık grialdım aynı sorun bendede oldu bende rengide hoşuma gitmediği için 1 ay önce aynı arabanın yani i30 1,6 cvvt style plus vivid mavi aldım ve bu sorun tekrarlamadı şuan rengide çok hosuma gidiyor. yani ses kesildi

3. Xzeon

Xzeon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 hafta önce bende i30 select modelini aldım. 1 hafta yaklaşık 1200 km yol yaparak arac hakkında yapılan yorumların doğruluğunu test etmek istedim. 12 yıllık bir şöfor olarak düşüncelerim şunlar
    Negatifler
    - Arac amortisörleri gerçekten çok sert ve bozuk zeminlerde rahatsız ediyor.
    - İlk kullandığımdakalkış güzeldi ancak 2 vitese geçişlerde aracta bir yığılma yapıyordu.
    -Kapılarda şerit olmaması yüksek kaldırımlarda sorun olabilir.
    - Verdiğim para çokmu diye çok düşündüm :)
    Pozitifler
    - Yol tutuşuna kimse söz etmemeli mükemmel
    - Abs devreye girdiği anda sert vuruşları ayağınızda çok hissetmiyorsunuz
    - yakıt olarak 300 ytl ile 1200 km yol (ilk 1000 km 3-4-5 viteslerle sürekli farklı devirlerde rotasyon için kullandım) 4000 km sonra düşeceğine eminim
    -200 km hızla gittiğimde aracta hakimiyet mükemmel
    - Görüş açısı bir hayli geniş kör noktalar iyi düşünülmüş özellikle dikizlerin büyük olması ve park sensörleri size park ederken büyük rahatlık sağlıyor
    - Araç çok sessiz özellikle ışıklarda hiç ses duymuyorsunuz ancak 4500 devirden sonra kulağa gelen motor sesi kışkırtıcı diyebilirim :)
    -Klima konusunda her araçta yaşadığım sorun çok şükür bu araçta yoktu.
    -Aracın görüntüsü çok güzel tasarlanmış

Şu an verdiğim 31700 Ytl yi tamamen hak etmiş bir aracın rahatlığıyla yazıyorum. İ30 belki insanların kafasında fiyatına göre pahalı gelebilir. Hyundai bu güne kadar imaj olarak gerkçekten insaların aklında soru işaretleri bırakmış olabilir ancak ekonomisi ile getz ve sınıfındaki araçlara göre fiyatıylada i30 gerçetken bu imajı yenileyecektir. Bu arac hakkında olumsuz tüm önerilere rağmen şu an o olumsuz yorumlar yapanların arabayı değil markayı on plana alıp yanıldıklarını rahat bir şekilde söyleyebilirim. Şunuda unutmamak gerekli hyundai servis ve parça konusundada diğer markalara göre çok daha makul seviyede.
    Düzenleyen : Xzeon

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    gercekten bugune kadar hyundainin yaptığı en iyi araba diyebilirim ve imkanım olsa hemen gidip alıcam. hyundainin cözemediği ve herkesin şikayetci olduğu süspansiyon sesi ve yol sesini cok içeri almasıdır bence benm admire de yol sesini içeri cok alıyor rahatsız edici boyutta

5. fktanik

fktanik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arabayı aldığımdan beri ön tekerlerden küçük çukurları(gaza basmadan arabayı yığarak) 10-20 KM hızla geçince luk luk diye sesler geliyor. Daha 3-5 günlükken satıcı akrabamı bindirdim o da "evet geliyor" dedi. Bayram tatili bitince serviste tanıdığım olan ustayı bindirdim O da "evet geliyor" dedi. Z Rot denen parçayı sipariş etti 3-5 gün sonra geldi, taktılar ve ne yazıkki ses kesilmedi. Benim usta o ara kursa gittiğinden diğer ustayı bindirdim onla da bi tur attık o da sesi duydu ama net duyabileceğimiz bir yeri tesadüfen keşfettik. Yokuş aşşağı toprak şeklinde yol ve yumruk büyüklüğünde taşların olduğu %30 eğim olan bu yerden aşağı doğru inerken(yine 15 KM hızla) lokur lokur sesleri usta duyunca "BU NE BEE!!" dedi. Neyse uzatmayayım direksiyon kutusundan olabileceğini söyledi. Arabayı kaldırdı sol ön tekerdeki Fren mekanizmasını salladı ordanda olmaması gereken bir boşluk buldu. " Şu an işler çok yoğun 1-2 gün sonra gelirsen detaylı bakalım" demişti. Bende bugün gittim. Tesadüfen onları denetlemeye gelen bir müfettiş olduğunu öğrendim. Bu müfettiş arıza bulmada dünya üçüncülük rekoru varmış. Her ay Kore'ye gidermiş. Adamı bindirdim arabama. Dediğim yere sürdürdüm. Sesi zaten duymuş yolda iken. Neyse şikayetimi anlattım. O da saçma sapan birşeyler dedi. " Ben bu konuyu internet üzerinden araştıracağım, Hyundai bununla ilgili birşey geliştirdimi geliştirmedimi. Bu sesin normal olup olmadığını Çarşambaya kadar servise bildirirm " dedi. Bende " ne demek normal, eğer normalse reklam yaparken "Ön tekerlerden ses gelebilir alacak olanlar buna aldırış etmemeliler" diye yazmanız lazımdı, Sizin ustanız bile bu ne ses diyor siz halen normalmi değilmi tartışması yapıyorsunuz" dedim. "Bunla ilgili çözüm üretmeyecekseniz ona göre bilelim " dedim. "Yok yanlış anladınız falan ben bilgi vereceğim" dedi ve gitti. Şimdi Çarşambayı bekliyorum. Normal derse Hyundai için özel bir web sitesi hazırlayacağım ve bu konuyu her yere ulaştırcam. i30'dan performans, yakıt tüketimi, konfor ve donanım açısından çok çok memnunum ama bu ses yüzünden uçurumdan aşşağı sallıyacağım neredeyse [8|]
    Neyse bekliyelim bakalım. 10 dakika önce arkadaşın i30 'u ile test ettim ses falan yoktu. Ayrıca arkadaşımın aracı 15000 KM'de. Benimkisi ise daha 700 KM'de.
    Saygılar

Dünya üçüncüsü bu ustanın haberi:
    LİNKİ!!!

Düzenleyen : fktanik

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    umarım sorunun hallolur..gelişmeleri aktarırsan seviniriz..

7. demirK

demirK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai i30 için internette araştırma yaparken bu siteyi buldum. Hazırlayan arkadaşlara çok teşekkürler ederim.
    Bende 10 mart tarihinde dizel style+ otomatik i30 sahibi oldum. Reklamlar ve hakkındaki yazılardan etkilenerek, o dönemlerde arkadaşlarımın o kadar para hyundai'ye verilirmi yahu demelerine rağmen ve sonradan başıma gelecekleri bilmediğimden bu otomobili hemde inat ederek satın almak gibi bir hata yaptım.
    Otomobildeki sesler ve tıkırtılar yüzünden artık servise kaç kere gittiğimi unuttum diyebilirim. Kaç kere Hyundai müşteri ilişkileri servisine iadeli taahhütlü mektup yazsamda arkasında her servise çağrıldığında ya normal dediler ya da birşeyler yaptılar ama benim sorunlar yine devam etti. Zaten İstanbul'da birçok serviside dolaştım ve çoğu serviste bu arabadan anlamayan çırakların veya yarım anlayan ustaların eline düştüm. Sonuç hüsran tabiiki.
    Hyundai I30 görüntü olarak insanı cezbeden bir araba olabilir. Buna hiçbir şey diyemem. Ancak, sanırım otomatik vites olduğundan yüksek yakıt tüketimi 16000 km'lere gelmeme rağmen değişmedi. Çalıştığım bankada arkadaşların dizellerinin 5 ile 6 litre yaktığını duydukça benim 8 ile 9 litre arasında değişen yakıt tüketimim açıklanacak gibi birşey değil. Onlarınki de otomatik benimkide otomatik, aynı trafik şartlarında şöförlük yapıyoruz ama bu I30'un bana çektirdikleri anlaşılır gibi değil.
    Bu forumda bazı arkadaşların dediği gibi süspansiyondan gelen lokurtu ve tıkırtılar ise cabası. Aslında sadece süspansiyondan gelen sesler olsa iyi. Yol sesine birde kapılardan gelen sesler ile otomobil tam bir tıkırtı orkestrası şeklinde yol alıyor. Başlarda bu kadar ses yoktu inanın, ama zaman geçtikçe bu sesler artmaya başladı ve ben servise her gittiğimde birşey yapamamaları ve bazılarınında NORMAL demeleri iyice beni çileden çıkardı.
    40 milyardan daha fazla para verip böyle ÇÖZÜLEMEYEN sorunları yaşamak cidden çok can sıkıcı. Artık dertlerimden ve çaresizliğimden servise gelen başka I30 sahipleri ile ahbap oldum, inanın çoğu I30 sahibinde aynı veya benzeri sorunlar var ve onlarda benim gibi aynı sorundan defalarca servise gitmekten çok şikayetçi. Anladımki bu tıkırtı ve lokurtu olayı KRONİK BİR SORUN.
    Maalesef koreli çok iyi bir makyaj yapmış ve bizde zokayı yutmuşuz.
    Ben bu zaman kadar çok uğraştım ama bu tıkırtı orkestrasından kurtulamadım. Sadece benim başıma gelse anlayacağım, bu forumdanda anlaşılıyorki çoğu I30 sahibinin ortak derdi. Belki çözüm bulurlar diyeceğim ama defalarca servislerde saatlerini harcayan biri olarak çok saflık olacak.
    Demekki, bir an önce satıp kurtulmamız gerekiyor. Benim ve benim gibi bir çok kişi için en kolay çözüm bu. Hyundai'nin bir çözüm bulacağı yok!
    Benim tavsiyem, başka modelleri nasıldır bilmem ama, I30 almadan önce en az iki kere düşünün!

8. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    geçmiş olsun.çektikleriniz gerçekten çok zor şeyler.nasıl bi arabadır onca para veriyosunuz ve karşılığında size 1 hafta memnuniye sonrasında ise çile veriyor.40milyarlık bi araçta sölediklerinizin olmaması gerekiyor.az uz parada değil yani 40,000ytl allah sabır versin.başka diycek yok.yanlız şunu takip ediyorum.2006model makyajlı getzlerden sonra hyundaide çok problem oluşmaya başladı bunu kime sorsam aynı şeyi diyor.ben 2005 1,3gls sahibiyim.bi arkadaşımda 2006 1,5vgt era bi dğer arkadşımda ise 2007 1,5vgt full getz var.erası olan arkadaşım pek fazla kullanmadğı için pek şikayetçi değil.ancak getze sahip olan arkadaşımın aracından öle sesler geliyoki ben kendi arabama binince huzur doluyorum.sunroffundan arka taraftan ön taraftan ses gelmeyen yer yok.oda benim arabama binince olum bu araba negüzelmiş dedi direk.kısacası hyundai ykardada dedğm ve duyduğm şikayetler doğrultusunda 2006 yılında makyajlı getz ve accent eradan sonra bozulmaya başladı.şimdi sizde i30dan şikayetcisiniz.bakalım hyundaciler olarak bu markadan vaz mı geçicez yoksa 2005 ve alt modellere mi yönelicez çok merak ediyorum.şahsen ben aracımdan çok memnunum ufak tefek problemlerim var ama oda kullanıcı hatasından.(ön sağdan tıkırtı geliyo)allah 2006 ve sonrası hyundai kullanıcılarına sabır versin.özellikle servise girdikleri andan itibaren.servislerimizde ayrı bi rezalet zaten.allahtan işimi dışarıda ustalarla hallediyorum.daha kısmet olmadı.ama anlatılanlardan gözüm korktu yani.neyse allah hepimize sabır versin inş

9. fktanik

fktanik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla arkadaşlar ben onu bunu bilmem. Bu sorunu ya halledecekler ya da halledecekler. Öyle kronik sorun deyip geçemezler. Geçerlerse baya bir reklam kampanyası başlatacağım. Tabi bunun yanında yasal haklarımızı da araştırıp ona göre hareket edeceğim.

10. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arakadaşlar bu sesler benim arabada niye yok benim araba sorunlumu yoksahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifben sadece sağ arka kapı döşemesinden gelen sesden rahatsızım

11. fktanik

fktanik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet sen bir göster bence, seninki normal değil https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Dün gece arkadaşımın i30'unu test ettim onda da ses yoktu. Birde şu var, usta "her araba çıkarken makinelerle falan baya bir testten geçiyor, Hatta o testleri görsen bu arabaya sıfır araba diye alıp binmezsin" demişti. Acaba o test sırasında mı başına bir haller geliyor.

Neyse arkadaşlar aslında şunuda belirtmeliyimki arabama bakmaya kıyamıyorum. Çok hoş ve beni fazlasıyla tatmin ediyor anck gel görki şu sinek mide bulandırıyor.

Düzenleyen : fktanik

12. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum arabaya bayılıyorumama bazı eksiklikleri var mesela klima çift yönlü olsa daha iyi olurdu en azından en style plus modeli ve 2.0 litre motoru tr ye getirseler

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    valla üzüldüm..benim i30 çok hoşuma gidiyor..onunda boyle sorunlar yasayıp kaliteden ödün vermesi benide düşündürdü..

14. aytörti

aytörti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    süspansiyon sesi bendede yok ve hiç olmadı
    ama toprak/bozuk yolda direksiyon ses yapıyo bende bundan şikayetciyim. Bu sorunu yaşayıp halleden varmı acaba ?

yakıt tüketimi için şikayet eden arkadaşa mazot aldığı yeri değiştirmesini tavsiye edicem Çünkü bendede bi ara 8-9 yakıyodu. Şimdi düzgün bi opet buldum gayet memnunum. Ama artık havalar soğuyo bide kısa mesafe kullanıyosan 8-9 normal bence.

Bu arada tıkırtı için araba satılmaz. Çünkü günümüzde tıkırdayamayan araba yok gibi bişi. Değiştirip alacağın arabada bi süre sonra tıkırtıya başlayınca ikinci sefer pişman olursun.

15. Misafir

Misafir Guest

bakalım i20 de neler görücez https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    umarımki hiçbişey görmeyiz ama aynı problemler tekrarlar vüyük ihtimal

17. Misafir

Misafir Guest

i30 u üreten hyundai üretiyorsa kesin tekrarlar..bu arada bayiden aldığım duyumlara göre i20 25/26bin ytl ile başlayan fiyatlardan satışa suunulcakmış

18. demirK

demirK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın fktanik,
    Ben Nisan ayından beri ortalama ayda iki kere servisten çıkamaz hale geldim. Ben titiz bir insanımdır, o ayrı bir konu. Bazıları belki alıştılar o sesleri duymuyorlar veya otomobillerini kendileri kullanmıyor. Bunu da bilemiyorum. Açıkçası, ben çok uğraştım ve bu arada çok şeyler öğrendim. Bugün süspansiyon sesi diyeceksin, yarın kapılardan sesler gelmeye başlayacak, öbür gün arka koltuklar, yok daha sonra direksiyondan gelen sesler derken bu iş böyle gidecek. Tıkırtının sonu yok bu otomobilde. Dedim ya, otomobil tam bir tıkırtı orkestrasına döndü. Tıkırtıdan başka sorun yok mu sanıyorsunuz? Onlara hiç girip ne sizi ne de kendimi daha fazla üzeyim istemiyorum. Sadece benim yaşadıklarıma göre yorum yaptığımı sanmayın, subjektif kesinlikle değilim, ben o servisleri gezerken birçok I30 sahibi ile tanıştım. Onlarında dertleri hiç benden farklı değildi. Ayrıca, bunun kabul edilebilir bir tarafıda yok. Hem 40 milyardan daha fazla bir para vereceksin ve hemde pişmiş tavuğa döneceksin, varmı böyle bir kepazelik!
    Biri fazla yakıt tüketimi için kullandığım yakıt sorun olabilir yazmış. 16000 km'dir aldığım yakıt eurodizel kalitesinde olanlardır. Shell, total, opet hepsini denedim. Daha iyisi varmı bilmiyorum. Aynı yolu, aynı şartlarda başka otomobil ile 6lt/100km hesabı ile giderken bu otomobilde 8 lt/100km hesabı ile gitmeyi anlayamadım. Zaten servis ona da NORMAAALLL diyor!
    Yani onlara göre yaşadıklarımız hep NORMAAALLL
    Aman servis formlarını atmayın ve otomobilinizi aldığınızda servis formunun altında NORMAAALLL diye yazıldığında, otomobilinizi iyice test edip teslim alın ve hala sorunun devam ettiğini görürseniz, müşteri sorununun devam ettiğini söylemektedir diye not yazdırmayı ihmal etmeyin! Otomobilinizi teslim alın ama bu notuda mutlaka yazdırın!
    Gece gibi kısıtlı zamanınız varsa otomobilinizi teslim almaya sakın gitmeyin. Daha rahat bir zamanda gidin ve iyice sorununuz çözülmüşmü çözülmemişmi test etmeden ve görmeden sakın otomobilinizi teslim almayın!
    Dün gece bir tüketici olarak ben ne yapabilirim ve benim gibi olanlar ne yapmış diye google'da araştırırken bu forumu buldum. Sizlere başımdan geçenleri anlattımki, bazılarımıza ders olsun diye.
    Bugün 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanun çerçevesinde gerekli belgeleri avukatımız ile hazırladık ve ayıplı ürün için bedel iadesi başvurumuzu yaptık. Muadili ile değiştirilmesini istemiyorum, bana bu kadar Hyundai kepazeliği yetti! Kimsenin beğenmediği Tofaş kullanırken bile bu kadar sorun yaşamamıştım.
    Bakalım memleketimizde bu tür işler kanun yolu ile nasıl sonuçlanacak göreceğiz.
    Allah sizlere sabır versin diyorum, umarım benim ve benim gibiler kadar şanssız değilsinizdir.
    Saygılar.

Düzenleyen : demirK

19. fktanik

fktanik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Üzüldüm doğrusu. Senin bedel iadesi ile ilgili sonuç ne zaman belli olur acaba. İzleyeceğimiz yolu senden öğreniriz artık. Dediğin gibi git gide daha kötü olacaksa yandık o zaman...
    Bu arada bu forumları almayı düşünen onlarca kişi okuyordur. Sonuçta bende forumları araştırıp aldım. Hyundai bu işten zararlı çıkabilir.

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hyunda nin umrumda değl burda yazılanlar..evet okuyorlar ama umursamıyorlar..
    Düzenleyen : 41 YSF 87

Bu Sayfayı Paylaş