Merhaba arkadaşlar, Aracım, hem karter koruma hem de lastikler nedeniyle yere baya yakın... Yaşadığım yerde aracınızın tabanı yere ne kadar yakınsa o kadar sorun yaşıyorsunuz. Bu yüzden aracımı bir nebze de olsa yükseltmek istiyorum. Aracın helezonlarını değiştirdiğim zaman aracın 3 ila 5 cm arasında yükselebileceğini umut ediyorum, aracın memnun olduğum yol tutuşunun da bozulmasını istemiyorum. Araca yeni helezon yayları atıp aracı yükselttikten sonra spacer takarak bastığı alanı genişletirsem, aracın mühendisliğini çok fazla bozmuş olur muyum? Yoksa aracın yükseltmekle kaybettiğim yol tutuşunu, aracın bastığı yeri genişleterek telafi edebilir miyim? Muhtemelen fiyatı nedeniyle orijinal helezonlar alamayacağım için özellikle bu soruyu sorma ihtiyacı duyudum. Saygılar...
Taktığın helezonların sertliği daha önemli olacaktır. Öncekilerden daha yüksek olup aynı sertliği yakalaması lazım. Daha yumuşak olursa gemi binmiş hissiyatı alırsınız bu olayı da spacer ile dengelemek mümkün olmayacaktır. Gövde her sağa veya sola yatışında daha fazla ağırlık transferi olacağından yol tutuşu azalacaktır. Lastiğinizin ebatı büyütün kalın yanaklı lastiğe geçin daha az maliyetle halletmiş olursunuz.
@mithatkeskin , hocam yayı değişmişsiniz , spacer ile uğraşmayın , lastik yanağını yükseltin , benim i20 185 60 R15 di 185 65 R15 yaptım bir de kartel koruma sacı orijinal taktırdım serviste 9 yıldır sıkıntı yok. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet, küçükler. Bir arkadaşımdan almıştım. Yanılmıyorsam 195/45/R16 gibi garip bir ölçüsü var. Yazlık lastikleri ise 205/55/R16 ama koruma sacı 3 santimden daha fazla aşağı indiği için muhtemelen yaz lastiklerinde de yere yaklaşma sorunu olacaktır diye düşünüyorum.
Söylediğiniz iki ebat arasında 5 cm e yakın fark oluşur. Orijinal ebat alıp takarsanız problem kalmaz.
yayları değişrsem yükselir demişsiniz spor yaymı var araçta??? zaten kafadan taktığınız kışlıklar aşırı ufak o arabaya.sürtmesi normal
O halde kışın geçmesini bekleyeceğim. Spor yay değil, muhtemelen orijinal yaylar var üzerinde, ancak 15 yıllık eskime sonucunda illa ki bir yükseklik kayıpları olmuştur. Bilhassa yan sanayi ürünler takınca araçlar gözle görülür şekilde yükseliyorlar.