Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 vs Auris Karşılaştırmalı Testi

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda pasaoglu tarafından 9 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    evet arkadaşlar bazen bakıyorum bir az yakma furyası tutmuş gidiyor az yakan araba kesinlikle iyi araba değildir çünki motor gücü denen şey hiçbir zaman bir ekstra değildir zaruri bir ihtiyaçtır, beygir gücü bir hız yapma öğesi değildir motor gücü yoldaki diğer arabalara yan çekmek için kullanılacak bir silah olmamalıdır

gel gelelim ki yakıt harcama ile tam tamına ilgili olmayan motor hacmindende artık bağımsız olan mevzu motorun beygir ve tork gücüdür, artık günümüz teknolojisinde üretilen motorların harcadığı hiç bir litreyi boşa harcamış olmayacağını düşünürsek yakıt sarfiyatını motor hacminden ziyade beygir gücünün belirlediğini ve baskın geldiğini anlarız, buna uygun güç aktarma ünitesi ve hızlanma esnekliği gibi şeylerin tamamı yeni i30 da bulunuyor onu sürerken bir GT kullanıyor hissiyatında oluyorsunuz

Şöyle birşey var arabayı alırken bunun motoru çok güçlüymüş bunun yakıtı fazladır diye diye insanlar güçlü otomobilleri kullanmak istemeyerek hem sürüş tecrübesinden geri kalıyorlar hemde yokuşlarda ana yol girişlerinde çile çekiyorlar çünki sağ şeritten sol şeridin hızını yakalayıp geçebilecek olan otomobil burada çabuk hızlanandır ve bu bir emniyet unsurudur, otomobilden ne kadar güç istenirse o kadar yakıt harcanır o kadar performans emniyet ve sürüş rahatlığı sunar ve ne kadar çabuk hızlanabiliyorsa ne kadar iyi yola basıyorsa o derece iyi olacaktır. Yeni i30 u kullandıysanız 1.5 ton ağırlığındaki bu arabanın nasıl gittiğini görmüşsünüzdür beğenmemeniz imkansızdır aslında çünki o kadar ağırlığa rağmen değil 126hp 160hp lik bir araba gibi gider.

az yakan bir otomobili kullanıp kavşakta dururken 100 metre öteden gelen arabayı geçsinde öyle çıkayım diye bekleyeceğime 126 hp lik bir otomobille kavşakta fazla beklemeden kavşağa giren diğer arabaya sıkıntı vermeden çok rahat çıkabilirim bunu alışkanlık haline getirirseniz tecrübenizde artacaktır trafik eskisi kadar sıkışmayacaktır

70hp lik bir arabayla sağ şeridin 60km lik hızından 120km hızla gidilen sol şeride geçmek için ya kilometrelerce beklersiniz ya sağdan kamyon arkasından gidersiniz yada 126hp lik bir otomobille sol şerit hızını 3-4 saniyede yakalayıp yol alırsınız altınızdaki araba bir i30 ise hele otomatik vitesli ise Türkiye şartlarında hiçbir zaman problem olmayacaktırda yakarsa yaksın bu şekilde yaktığı yakıt helali hoş olur

salih_karali, ilkerbey ve MehmetHan bunu beğendi.
  2. ulviakgun

ulviakgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    MEHMET ULVİ AKGÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    sayın hocam ben sakin kullanan trafik hız olatak ne kadar müsade ederse giden hem getz dizel hemde dizel corollası olan biriyim.yolda bu dediğim şekilde rampalar dahil genellikle beni geçenler üst sınıf yada arabasını hızlı kullanan kişiler geçer.o nedenle bu güne kadar arkada kaldığım olmamıştır.toparlamaya gelirsek tabiki i 30 daha iyi olduğu aşikardır ama zaten dediğim gibi sakin kullandığım için bana gerekimyor fazla beygir.benim getz corroladan çok daha atak ama corolladan neredeyse %20 fazla yakıyor.dizel alırken yakıt için alırım.o nedenle bende araba ne olursa olsun yakıt önemli.arkadaşlardan biri clio demiş clio aynı ssiklet bir araba değil.onları burada karşılaştırmak uygun olmaz. tabi herkesin tercihi.i 30 da harbi anlamda yer ucağıdır herhalde hiç kullanmadım ama .şekli şemali düzgün .herkesin gönlünce olsun

3. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD

clio getz i20 accent vs ufak arabalar b sınıfı corolla civic elantra i30 auris vs de C sınıfı. sınıfları arasında kıyaslamak gerekir farkındayım ama kimine görede herşey yakıt değil :)

4. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kendi de DS4 kullanıyor. Çok sorunsuz bir araba sanki.

5. isunman

isunman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ibrahim SUNMAN
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    i30 aldım 2015 1.6 dizel 136bg test edilen araç gibi. gayet güzel eksileri var tabiki ama sınıfının (emsalinin) en iyisi
    eksileri
    1- anahtar çok aşırı kaba (tavsiyem fuluance Den kopy yapılmadıydı. ve uzaklaşınca kapılar otomatik kilitlemeliydi.)
    2- 7 litre yakıyor (normal kullanımda)fazla.
    3- dikiz aynasındaki geri ekranı küçük kalmış en az 5 inç olmalıydı.
    3- direksiyonda iPhone nin Siri sini çalıştıracak sesle arama düğmesi yok.
    4-ve televizyon vericinin dibinde ancak çekiyor sanki anteni takılıdeğilmiş gibi hissediyorum.
    5-start stop olmalıydı tasarruf için
    6- hız sabitlemede ekranda sabitlenen hıze SET diye göstermek yerine sabitlen hızı 120km gibi yazmalı. ( ben clio grandtour un sabitleme sistemini kullanmıştımda ona alışkanlık var .
    7- güvelik kameraları konulmaydı öne ve arkaya (DVR)

+LARI
    1- iç otomatik buhar algılayıcı ve otmtk çözmesi
    2- geriye kalan her şeyi süper tavsiye ederim. çok güzel olmuş memnunum.

salih_karali bunu beğendi.
  6. dadaşyusuf

dadaşyusuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    yusuf furkan aydemir
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Toyota bağımsız süspansiyon kullanmıyor bilindiği üzere . Ben sırf bunun için toyotadan soğudum . Nedeni ise yolu iyi tutuyor fakat yolu bir anda bırakıyor . Piyasayı araştırın 2007 ve önceki yıllarda kazasız araç zor bulursunuz . Kısacası hyundainin toyotadan aşağı kalır yanı yok . Benim tercihim her zaman hyundai dir . Tabi elime para geçene kadar ( ben mercedes hastasıyımdır ve mercedesin 90 model arabasını hiçbir arabaya değişmem )

salih_karali bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş