Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ30 İlk Kalkıştı Gaz Yememe Sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Eylber tarafından 14 Mart 2026 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,609
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, egr iç kartuşu ile yatak arasına kurum giriyor ve sistem sıkışıyor. az da olsa açık kalıyor. yazılımla egr kapatmak mekanik olarak açık kalan kısmı kapatmaz. iç kartuş sökülüp ters takılırsa egr motoru kartuşa bassa bile gaz geçişi sağlanmaz.

Eylber ve KilecNasah bunu beğendi.
  2. Eylber

Eylber Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Kırmızı ile belirttiğim yerdi merak ettiğim hocam ,yani her halükarda sizin dediğiniz mutlaka mekanik olarak müdahale edilmeli dediğiniz olay bu,takılma olduysa açık kalır ve,sadece yazılım yeterli olmaz dediğiniz şey, muhtemelen bende olmuştu,pazartesi egr ye bir parça konduğundan beri inanılmaz keyifli oldu araç pazartesiden beri ,bazen geç çalışma ,bazen gaz yememe, bazen ilk çalıştırmada rölanti dalgalanması olmadı hiç, inş olmaz ,olmaz ise size çok dua edicem hocam valla sizin mutlaka mekanik müdahalede edilmeli ısrarınızdan yola çıkarak bende ısrar ettim bunda,biraz zaman geçsin bilgilendiricem hocam tekrardan teşekkürler usanmadan cevap veriyorsunuz Allah razı olsun sağolun

KilecNasah bunu beğendi.
  3. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,609
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    rica ederim, bu ucuz sorundu, eğer yine yaparsa iş hava akışmetreye gider. önce temizlik, kurtarmazsa değişim.

hsmsrn ve Eylber bunu beğendi.
  4. Eylber

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu bir teşekkür mesajıdır.
    Hocam sizi dinleyip neredeyse 15 gün oluyor egr ye mekanik olarakta müdahale edileli ,o günden beri bir kez olsun ,arada geç çalışma ,arada ilk çalıştırmalarda gaz yememe, ve ilk çalıştırmada yine arada yaptığı rölantide dalgalanma,bunlar bir kez bile olmadı o günden beri ,bunu bilgilendirmek amaçlı yazıyorum ,yazıcağımıda söylemiştim,Allah sizden razı olsun ne kadar teşekkür etsem azdır gerçekten,neler neler söylemişlerdi enjektörcü ye gidin mi dediler ,turbocuya gönderenmi olmadı,partikülcüye gönderenmi olmadı ,şu mesajı buraya yazdım iki mesajlaşmadan sonra bana söylediğiniz tek şey, yazılımla iptal yetmez, mekanik olarakta mutlaka müdahale edilmeli dediniz, bende yaptırayım bari dedim, iyiki de sizinle tanışmışık forumdan, iyiki de sizi dinleyip yaptırmışım , tekrar tekrar teşekkür ederim hocam sağolun varolun.
    Saygılar

ai_torcuk, MAERKEK, MSC ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  5. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,609
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Rica ederim, geçmiş olsun.

Eylber bunu beğendi.
  6. Eylber

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam benim körleme sıradan bir teneke ile yapıldı sert bir tenekeydi ekledim ama profesyonelce yapılmış bir iş yada malzeme değil,sizin dediğinizi yapmak istiyorum aslında, kartuşu ters çevirme işini, görsel olarak varsa eliniz de atarmısınız ,bir kaç video izledim bu körleme işlerinde kaliteli ısıya dayanıklı 2-3mm kalınlığında Çelik kesitirip koymak gerektiğini söylüyorlar ,mukavametsiz tenekelerin bir yere kadar dayanacağını o sıcaklığa sonra daha büyük sorunlar açabileceğini okudum ,izledim videolarda,sizin dediğiniz kartuşu ters çevirme işini yapamazsam,kesinlikle ısıya dayanıklı Çelik kestirip taktırmalımıyım ,böyle teneke parçası iş görürmü ,dediğim gibi sert bir tenekeydi ,sizin tecrübenizden dolayı soruyorum ,teşekkürler şimdiden

Bu Sayfayı Paylaş