Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 debriyajdan gelen ses

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda omerbarisk tarafından 4 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta debriyajdan ayağını çektiğinde plastik sesi geliyordu, serviste bir parça değiştirdiler (bana söylenen o). O zamandan bu yana (9 ay geçti, ilave 8500 km yaptım), Allah'a şükür ses gelmedi. Bence hatalı bir malzeme vardı, ses etmeden değiştirdiler. Ama 0 alınan bir araçta henüz 2. ayında debriyajdan ses gelmesi hoş değil.

2. DERSIM

DERSIM Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tekrar merhaba;
    Aracımı bu sabah servise bıraktım ve az öncede teslim aldım, sorun debriyaj göbeğinde boşluk oluşmasından dediler, bununda yaylardan kaynaklandığını bu nedenle yayları değiştirdiklerini söylediler. Araçta şu an bir problem yok görünüyor. Ayrıca bu tür sorunlar la ne sıklıkta karşılaşıyorsunuz diye sordum, bana i30 larda bu türden sorunların çok nadir olduğunu hele, hele göbekte boşluk oluşmasına ilk defa rastladıklarını söylediler. (Servis: Neziroğlu eskişehir yolu şubesi ANKARA)

3. i20Troy

i20Troy

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    N. Sultan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Benim araç i120, henüz 15 günlük ama aynı sorunlar ilk günden beri vardı, özellikle dur-kalklarda, rampalarda sorun yaşıyorum, araç stop ediyor.. Servise götürdüm bir sorun olmadığını zamanla düzeleceğini söyledilerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifbaştan mı savdılar yoksa gerçek mi bilmiyorum.. bakalım sabırla bekliyorum... <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">

Düzenleyen : i20Troy

4. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de aracımı o servise götürüyorum. Tamam ilgi alaka güzel de söyledikleri beni tatmin etmiyor. Benim debriyajımdaki sorunda kullanımdan kaynaklı demişlerdi ama garantiden halletmişlerdi.
    1500 km'de 3 aylık arabada ne kullanımından bahsediyorsunuz siz diye sormuştum, kem küm etmişlerdi. Bazı yorumları beni tatmin etmiyor. i30'dan önce skoda fabia vardı bende, onun de yetkili servisleri çok kötüdür, hatta hyundai'den daha berbattır. ama ben özel servise gidiyordum, hem daha ucuzdu hem de cevapları beni tatmin ediyordu.

5. sakurt

sakurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben bi şey sorcam, orjınal debriyaj baskı balatası ne marka bu araçların...

Seco mu? Valeo mu?

6. yasdemir34

yasdemir34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaslar

benim de debriyaj alakali sikintim var. bazen kalkis yaparken sanki debriyaj kaciriyormus gibi surtme sesine benzeyen bir ses geliyo. bu arada ben de 2010 i30 crdi team var. bi de araba 100km ve 120 arasinda hizli giderken titreme oluyo. araba daha 29000 de.

bu konular hakkinda bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum...

7. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu titremeler belirttiğin kilometre sonrası kesiliyor ise balanstandır

8. yasdemir34

yasdemir34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani jantlarda yamulmalar oalbilir mi

9. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    olabilir eski arabalarımın birinde benim başıma gelmişti cantlarda deformeler olmuştu 120 lerde sallıyor daha sonra kesiyordu cantkarı tornaya verip düzelttidim lastikçide balans yapınca kesildi

10. lleventll

lleventll Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba , Kasım ayında 2012 model i20 aldım. Aldıktan 1 hafta sonra debriyaj kapı gıcırtısı gibi ses yapmaya başladı. Servisine götürdüm, garanti kapsamında debriyajda bir parçayı değiştirdiler. Aradan 3-4 gün geçti ses yine başladı. Ama bu seferki farklı bir sesti. Onu da hallettiler. Servis hizmetinden çok memnunum Hyundai nin.
    Bu arada hyundai kalitede mercedesi , bmw vs. sollayıp birinci olmuş Almanyada. Markaya olan güvenim arttı doğrusu. Elektronikte samsung neyse otomotivde hyundai o bence. Hızla zirveye koşuyor.

Düzenleyen : lleventll

Bu Sayfayı Paylaş