Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 CW Xeon Far

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda excexc tarafından 18 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    xenon far muayenede yasak zaten.

Ama ruhsata işli olan veya aracın donanımında mevcutsa bile far yıkama tertibatı olmayan xenon farlı araçlar muayeneden geçemiyor

2. excexc

excexc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Xeondan vazgeçtim zaten arkadaşlar.

Küfür yemek istemiyorum fazla. Çünkü gözü çok rahatsız ediyor. Yanımdan geçen arkadmaki arabalardaki xeonlar görümü öyle alıyorki açık söylim sanki uzunları yakmış gibi rahatsız ediyor. Tabi bende o arabadaki şöföre saygı sevgileirmi gönderiyorum bazen çünkü gece çok ehlliketli kafamı eğiyorum mecburen.

Camlar filimli olmasına rağmen genede rahatsız ediyor

Birde beyaz ışık göz yoruyo bende gözümü çok ağrıtıyor.

Sarı ışık en iadeali ve çevreye zarar vermiyor

hemn kendimi hem çevremdekileir düşnerek Xeondan vazgeçtim

saygılar ilginize cevaplarınıza teşekkürler...

3. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Far yıkama xenon için değil mercekli far sistemine sahip araçlar için üretilen bir sistem. Mercekli olmayıp far sileceklerine sahip eski araçlar da var bildiğimiz gibi. Normalde i30'da da olması gereken bir sistem.

Muayenede sorun yaşamamak için fabrika çıkışı xenon derseniz problem yaratmıyorlar. Tabi dediğim 4300k, 5000k ve 6000k xenon değerleri için geçerli daha yüksek kelvinleri fabrikalar kullanmadığı için TÜV kabul etmiyor.

4. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    i30'larda mercek far var 6000k değil 26000k bile taksanız kimseyi rahatsız etmez bu yüzden mercek far konulmuş arabaya. Işığı tek bölgede yani yolda toplar ve sadece orayı aydınlatır. Kimseyi rahatsız etmez ve en iyi, en homojen aydınlatmayı sağlar mercek farlar. Kelvin değeri 6000'i geçmediği sürece en iyi aydınlatma mercekli farlarla sağlanır.

Yakın zamanda Avrupa ülkelerinin çoğunda standart olacak zaten. (xenon)

Düzenleyen : Burak Kumpas

5. excexc

excexc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla o zaman beni rahatsız edenler mercek değildi. Çünkü aşırı rahatsız ediyor ve diyorum buna nasıl izin veriyorlar.

6. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sizi rahatsız edenler normal tip farlarda kullanılan kalitesiz xenon'lar. Burda xenon kitinin kalitesi çok önemli özellikle aydınlatma açısından. Ayrıca mercek farı olmayan araçlara xenon takmak sakıncalı değil hatta standart farlarına göre iyi bile. Fakat far ayarı düzgün yapılmış olmalı ve tabii ki kaliteli bir xenon kiti kullanılmalı. Böylece hem merceksiz farlarda aydınlanma iyi olur hem de kimseyi rahatsız etmez. Fakat ne yazık ki pek çok kişi bunlara dikkat etmiyor sonucunda da siz ve diğer kullanıcılar rahatsız oluyor.

7. djnone

djnone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim 2. arabam clio 3 ümdede mercekli far var. ama yıkama sistemi yok. xenon taksam çok yakışacak biliyorum. mercek + xenonun tadı başka oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş