Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ30 2014 Crdİ- Devir Artıyor, Yokuş Çıkmıyor

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda EvinizinDoktoru tarafından 7 Mayıs 2024 tarihinde açılan konu

1. EvinizinDoktoru

EvinizinDoktoru Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Şehri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    MErhaba, yedigöller dağ yolunu tüm yol otomatikte çıkıp ındikten sonra dönüş yolunda arabanın yokuşlarda zorlandığını hız artmadıgını farkettim, devir artsa da hız artmıyor, düz yolda 120 140 yapıyor, ancak şanzıman eskisi gibi hızlı atmıyor sanki, vites geçişlerini hissediyorum
    sorun neden ola bilir, otomatiklerde baskı balata varmı, bitmiş ola bilirmı, veya turbodan mıdır?

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracınız kaç model?

2012-14 arasıysa tam otomatiktir. akü kutup başını 15 dakika sökülü bırakırsanız şanzımanın kendi adaptasyonu restlenir ve kullanım sırasında zamanla oturur. tabi şanzımanda başka bir arıza olmadığını varsayıyorum. şanzımandan arıza kaydı oluşturmuşsa bakılabilir.

2015 ve üstüyse çift kavrama, o zaman kavrama biraz aşınmış olabilir. şanzıman zamanla kavramayı ayarlıyor ama çok bittiyse kavramanın değişmesi gerekir. kavramayı değiştirmeden önce yetkili serviste kavrama ayarlarını sıfırlatabilirsiniz. belki bu şekilde kolayca düzelir.

otomatik şanzımanlar araç motorunun anlık olarak ürettiği güce göre vites değiştirir. bu nedenle aracın gücünü azaltan bir durum varsa(yakıt, filtre vb.) yine geçişler sorunlu olur.

Bu Sayfayı Paylaş