Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20'nin içinde hafif bozuk yollarda sürekli tıkırtı, çıtırtı benzeri ses var, aynı derdi yaşayan var

'İ20 Forum - Club' forumunda orkunozkaya tarafından 14 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    ses hangi aynadan geliyor yan aynalar mı yoksa ortadaki iç dikiz aynası mı acaba?

2. alp.emre

alp.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Alptekin Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    evet o ayrıntıyı atladım, iç dikiz aynasından geliyor ses. aracınıza binmeden ayna kısmına dışarıdan eğilip kapıyı sertçe kapayın derim bir bakın

3. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynı dorun bendede var ve yeni yeni cıkmaya başladı direksiyon kutusunun altından bozuk parke taşlı yollarda ve bozuk satırlarda tıkır tıkır ötme sesi geliyordu ve sag önden lokurtu geliyordu 2 hafta önce uzun yola cıkmadan bir servise göstereyim dedim servis elemanlarından biri bindi ona kullandırdım aracı beraber bozuk parke taşlı yola girdik tıkırtı sesi cıktı ortaya bakın bu ses dedim dinledi tamam dedi sag önden bozuk yolda lokurtu geliyordu onu dinlettirdim tamam dedi bide geri vitese takıp ayagınızı debriyajdan 5-10 cm kadar kaldırında metalin metale sürtme sesi geliyordu onu dinlettirdim testi bitirip geri döndük aracı lifte kaldırdılar ve beraber baktık sag önden gelen lokurtu sesi Z rotundanmış direksiyonun alt kısmından gelen ses EPS dn kaynaklanıyormuş geri vites olayı içinde şansızmanı indirip baskı balataya bakmaları gerektigini söyledi Z rotu ve EPS garantiden yapılıcak baskı balata içinse şimdilik ellettirmiyecegim bittği zaman bakarız dedim aracı carşamba servise bırakıcam ya cuma yada c.tesi sabahtan alıcam bakalım sorun çözülücekmi

4. alp.emre

alp.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Alptekin Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    aracı sevdim ki yeni aldım. ama bir daha küçük sekment araba almam diye düşünüyorum ve iç malzemesi daha kaliteli ve yumuşak olandan lütfen :) araç ses yapmaya çok müsait ki sert amortisörleri yeter de artar bile

5. muratdeniz

muratdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    murat deniz aladdinoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    mrb bende 2011 i20 troy kullanıcısıyım tıkırtılardan gına geldı artık aslında her arabada var ama işte insan taktımı takıyor kafa öncelikle nasıl kurtulacağınızı anlatım en önemlisi ses izalasyonu arkadaşlar bence bunu yaptırmadan olmuyor çok araştırdım ve bunu yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler kapı içlerini yaparken boşluk bıraktırmayın boş yerlerine sünger vat onlardan koydurun bagajın içine kadar plastiklerin altına kadar yapıyorlar çok etkili gerçekten ve işin püf noktası pudra evet arkadaşlar pudra gıçırtıyı engelliyor yada daha pis bir yöntem toz arabanın camlarını açın ve köy yolunda toz toprak gezip durun toz plastiklerin arasına işliyor ve gıcırtıyı engelliyore aynı şekilde gzel kokan bir pudra alın ve kapı ve iç plastiklerin arasına püskürtün hem güzel ve kalıcı bir koku oluşur hemde gıçırtıyı keser ses yalıtımını da yaptırdıktan sonra inanın aracın tadına varcaksınız ben bu hafta bırakıyorum aracı yaptırmak için bunları nerden bılıyorsun sankı yaptırmış gibi konuşuyorsun diyeceksiniz yapılan araçların hepsini inceledim hatta önce arkadaşa sen yaptır ona göre bende yaptırcam dedim gercekten kapıların bile sesi değişmiş toplam maliyet ise 400 tl bence değer hemde izalasyon malzemesi su geçirmezlik özelliği var kendinden yapışkanlı bir sünger üstü alüminyum folyo adı aklıma gelmedi şimdi bence yapılabilecek tek çözüm bu eksta olarak aracın altına pütür boyada var ama şimdilik gerek yok

Hürkal bunu beğendi.
  6. byfunny

byfunny Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ali korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Koltuk gicirtisi arka suspansiyon sol arka kapı dikiz aynası taraflarından bazrn biyerlerden daha. Sesler geliyor ama bulamıyorum.

7. ender78

ender78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ender
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bende 2013 temmuzda aldığım araca 1500 km sonra çağırdıklarında torpido kapağı,emniyet kemeri,km saatinden tıkırtı,kapı kolları ve lastiklerden gelen ses şikayetlerini belirttim.hepsi yapıldı fakat 1 ay sonra hersey tekrar basladı.2 ay dayanabildim ve tekrar götürdüm.sonuç yine aynı.sesler gideriliyor fakat ömrü 2 ayı geçmiyor.

8. ömerg

ömerg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bayram dolayısıyla kasabaya gittim. Kasabanın yolları asfaltsız(stabilize). Bu tıkırtı olayı çok berbattı. Abartmadan söylüyorum kendimi 85 model renoda gidiyor gibi hissettim. Okadar para veriyoz onca borcun altına giriyoz . sonuç rezalet..... Sadece yollara kabahat bulacak arkadaşlar için şimdiden söyleyim. Aynı yollarda 4 yıl önce ACCENT ERA ile aylarca gezdim. Asla böyle bir rahatsızlık vermedi.
    kısaca İ20 parasının arabası değilmiş....

9. erhan40

erhan40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    erhan
    merhaba arkadaşlar;
    sağ ön taraftan 2000-3000 Devir arasında gelen cızırtı için :
    sağ kapıyı acıp arabanın dısında çömelip arabanın içine bakınız. tam karşınızda bir delik göreceksiniz. vida deliği. o vida plastik bir vidadır. ve gevseme yapıyor. benim araç 10.000 de ben 2 kere değiştirdim.
    sayg.
    :)

10. hın_hın

hın_hın Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadslar sorunlarınız halloldu mu ?

11. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bagaj arkası şapkalıktan kasis aşarken ve bozuk yollarda gelen takırtı yüzünden yakında sökeceğim neredeyse :(

Bu sorunu başka yaşayan var mıdır? Bu durum hatchback arabaların kronik bir sorunu mudur? Çözüm bulabilen var mı?

Teşekkürler şimdiden, iyi bayramlar

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    pandizot sökülüp takıldıkça o sökülen yerdeki klipsler aralık kalıyor boşluk oluşuyor bu klipslerin içine kapı ve camlara kışın soğuk girmesin diye kullandığımız süngerli bantlardan yapıştırıp diğer vurarak ses yapan köşeleride aynı şekilde yerlerini tespit edip izole etmek gerekiyor benimkide ses yapıyor fakat ses gelen yeri belli olan iç trim sesleri çok küçük bir vaka olduğu için peşine düşmüyorum. Bir akstan amortisörden ses gelse acilen sökülür değiştirilir de koltuktur pandizottur tıkırdar biraz:)

13. hın_hın

hın_hın Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Merhabalar. Aracın direksiyon kutusundan aldıgımdan beridir ses geliyordu. Götürmek bugüne nasip oldu. Eps den gelen bi sorundu. Ama servis amca. Jantları farklı görünce aracn ustundeki jant lastikten kaynaklı dedi. Pislik atacaklar ya garantiyi kullanmamak icin . Bunun eskidende oldgnu söyledim. Şimdi orjinal lastikleri takıp deneyecekler . :) kafaya koydum bi dahaki aracım servis garantili olmayacak. Garantisi devam etsin die okdr para bayılıyoruz bakımlara.

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Servisler konusunda eleştiri yapıldığında lütfen sizde bu tür durumları aktarın... Servise hiç gitmeyenler sanıyorlar ki servise girilir girilmez söylenen her durum ile ilgileniyorlar... Her türlü bahane var Hyundai servislerinde...

15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Çok doğru tespit bagaj pandizotu sık sık dökülüp takılırsa sağ sol pimlerinin orası sert kasislerde ses çıkarıyor... Pandizot yerinden çıkmıyor ancak kasis esnasında pandizot zıplıyor...

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Görende Era yı başka segmentte başka marka bir araç sanacak... Al birini vur ötekisine... Ben ses yapan yerleri söyleyim size...

Arka pandizot sık sık sökülüp takılmışsa ses yapıyor,
    Ön kemerler direğe çarpıyor ses yapıyor,
    Tavan tutamaçları bozuk yollarda çok hızlı gittiğinizde titreşim ve zıplamalardan dolayı yaylanıyor ve ses yapıyor,
    Sağ ön konsol içi ( buda muhtemelen airbag den dolayı oluşuyor )

17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    sağ ön konsol içinden gelen ses torpido içine sıkış tıkış konulan CD kutusudur tespihtir kalemdir onlar yüzünden cızırdar tıkırdar patırdar airbag in ne kabahati var :)

18. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Ucuz olucak,,,,Dolu paket olucak,,,,Az yakacak,,,,Ses yapmayacak,, :D Nerede o bolluk, :RpS_love:

19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Garantide neymiş derim ben, sıfır arabayı kullanmaya başladık eğerki çok esaslı bir problemi varsa ilk 10000km de kendini hemen belli edecektir aldığımız arabayı ciddi şekilde herkesin lafına bakmadan biraz araştırıp kronik bir şeyi varmı diye öğrenilirse üstüne gidilip bulunur, ilk bakıma gitmeden garantiden işlem yaptırılır olur biter, ben şöyle yaptım sadece bir defa bakım için servise gittim bir daha da periyodik bakım için gitmedim:) servislerin yedek parça kısmına ve galeri bölümüne sıklıkla uğruyorum orası ayrı:) 2008 de sıfır aldım 2009 da ilk bakıma gittim sonrasında tüm bakımları servisten çok daha güzel şekilde yaptırdım çoğunu kendim hallettim çok iyi oldu çok da güzel, servis için parası pulu pahalısı falan mühim değil serviste bakım namına birşey yapılmıyor, ilk bakımda hava filtresi değiştirilmedi skandal resmen, ağzımı açmadım tekrar gitmem olur biter, oldu ki serviste staj yaptım ne yaptıklarını çok iyi biliyorum,

Size söyleyeyim orjinal jantları takacaklar yine ses gelecektir sizde serviste size bunları söyleyene diyin ki a aa demekki benim sonradan taktığım janttanmış bakın eski orjinal jantları taktık ses yine geliyor haha:) demekki eksozdan kaynaklanıyor:)

Yemişim servis garantisini sıfır araba alıp yola çıkıyorsunuz bazı şanssız araçlar daha galeri kapısından çıkarken motor bindirip ölüyor, sonra size yeni araba vermeyecekler motoru tamir edip veriyorlar o zaman bende tamir ettirirdim o motoru ? ben yaptırma rektifiye motoru kullanacağıma ? garantisiz olur daha iyi, önemli olan o motorun fabrikadan çıktığı gibi benim orjinal haliyle kullanmamın sağlanması, ne yapayım ben tamir görmüş motoru?

yani problem yaşayıp rahatsız olduktan sonra para vermişim vermemişim önemli değil memnun olayım kaç paraysa vereyim desek bu da mümkün değil şu şartlarda çünki servisler çok acayip yerler:) dişçi gibi randevu alınıyor, bakım yaparken beraber inceleyelim şu arabayı tekerlekleri sallayalım tornavida ile takozları esnetelim ön takıma sokup sadece açılara bakalım ayar yapmadan elimizde çıktısı bulunsun saklarız desek ooo bir sürü şekile girerler ne işi var servis alanında müşterinin diye:) böyle olunca yerim garantiyi

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Ekim 2014
  20. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Eee hyundai kusurları var ama yapcak bişi yok... umarım düzeltirler...

Bu Sayfayı Paylaş