Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20'nin içinde hafif bozuk yollarda sürekli tıkırtı, çıtırtı benzeri ses var, aynı derdi yaşayan var

'İ20 Forum - Club' forumunda orkunozkaya tarafından 14 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. fatihcesine

fatihcesine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fatih ÖZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Benim de 2011 model i20 var. Sağ torpidodan bir zırıltı gelmekte. Ancak bunu sadece 2500 devir civarında yapıyor. Üstelik arasıra hiç yapmıyor. Bu sesi her zeminde de yapabiliyor. İlla ki bozuk zemin olması gerekmiyor. İki kere servise götürdüm. Fakat servisteki test sürüşlerinde hiç ses çıkarmadı. Haliyle ustalar duymadıkları sesi tamir edemediler. Bir kez daha servise götürmeyi düşünüyorum ama yine o sesi yapmayacak diye korkuyorum. Boşuna 60 km gidip geri dönüyorum. Bu probleme çare bulan varsa paylaşabilir mi?

2. orkunozkaya

orkunozkaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Orkun Özkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    İlk mesajı yazalı yaklaşık 9 ay olmuş :)

Bu süre içinde araç içinden gelen sesler beni rahatsız etmeye devam etti.

Zaman zaman, zemine ve araç devrine göre bu güne kadar yaşadığım ses sorunları;

- Konsolun sağ tarafından tıkırtılar (belki bunlar sağ ön ayna tarafından da olabilir)
    - Ön konsolda sanırım konsola gömülü radyo'dan veya altındaki küllükten
    - Yine ön konsolda ortaları veya ortanın sağı gibi bir yerlerden bell devirlerde bir cızırdama (Sanırım plastik gövde rezonansa girip cızırdıyor)
    - Sağ ve sol arka kapı veya camlardan
    - Arka bagajdan (çözüldü)
    - Sol ön konsol alt taraflarından (Çözüldü)

Çözülenler için yapılanları anlatayım;

- Arka bagajdan: Servis stepnenin içine oturtulan kriko vs.'den bu sorunun kaynaklanıyor olabileceğini söyledi ve stepne üzerine ağır bir şeyler koymamı önerdi. Hakikaten bagaj döşemesinin altına stepne üzerine kedim için aldığım 5 kiloluk bir kedi kumunu torbasıyla beraber koyduk ve bu ses azaldı hatta neredeyse yok oldu :)

- Sol ön konsol alt taraflarından gelen ses: bunun da aracı alırken taktırdığım orjinal alarmın kutusundan olabileceğini söylediler. Oraya sert sünger parçalardan destek yapıp sıkıştırdılar. Sonuçta o ses de kayboldu :)

Ön konsollun içinden gelen seslerle ilgili sorunlarım için ise ilk başlarda sorun bir türlü giderilemedi. Belki de pek ilgilenilmedi bilmiyorum. Ben aracımı İzmir'de Yükseliş'e götürüyordum. Bu kadar şikayetten sonra hala bütün bu seslere maruz kalmak beni çileden çıkarttı ve başka bir yere haatta belki bize yakın komşumuz Manisa'ya götürmeyi, düşünüyordum. Fakat en son zaman yokluğundan yıllık bakıma yine Yükseliş'e götürmem gerekti. Oraya yeni bir arkadaş gelmiş, Ethem Bey (serviste iki Ethem var bu yeni gelen ve genç olan). Sağolsun benimle ilgilendi, en azından ilgilendiğini, hissettirdi. Aracımın bir gece orada kalmasını istedi. Konsol üzerinde yapabileceklerini yapacağını, sorunun yine de çözülmezse gerekirse benimle istediğim her yerde teste gelerek sesi bizzat duyup çözülene kadar ilgileneceğini söyledi.

Ertesi gün aldığımda aracımın ön taraflarından gelen seslerde belirli bir azalma yaşadım. Şimdi bazı sesler devam ediyor ama açıkcası içim rahat çünkü Ethem Bey ilginç bir şekilde bana güven verdi müsait olduğumda Ethem Bey'i bir test sürüşüne çıkartıp sesleri duymasını sağlayacağım ve en azından birilerinin artık benim sorunumu çözmeye çalışacağı konusunda bir inancım var.

Bu arada arkadaşlardan birisi sesleri takmamak için radyo açmayı önermiş. Bu yöntem gerçekten işe yarıyor, benim de uyguladığım ve daha rahat ettiğim bir yöntem. Ama işin kötüsü yılın hemen hemen 6 ayı Özdere/Çukuraltı'ndayım (İzmirliler bilir orayı), o bölge radyoları düzgün çekmiyor ve son yapılan kanalizasyon çalışmaları sebebiyle zemin berbat durumda yani sesin artması için sebep var sesi duymamak için açılabilecek radyo yok. Yılın kalan 6 ayı ise İzmir/Bornova'dayım, Bornova'da ise kimin aklına geldiyse "tarihsel dokuyu koruyalım" diye bir sürü yer arnavut kaldırımı yapıldı. Araba hiçbir yerde kaymak gibi yol bulamıyor yani.

Annem babam 77 yaşında ve kulakları az duyuyor, açıkcası onlar arabadan çok memnunlar. Hiç ses duyup rahatsız olmuyorlar, ben de neredeyse bir an evvel yaşlanmak için dua etmeye başladım :)

Son not; Bundan sonra araba alırken arabayı mutlaka test sürüşüne çıkartacağım ve kendi yaşam çevremde yapacağım test sürüşünü. Bir de mümkünse orta segment modellerden birini almaya çalışacağım çünkü bu zaman içinde öğrendim ki: "Araç üreticilerinin alt segmentte kullandığı iç plastikler biraz daha sert oluyormuş ve zaman içinde bu tarz ses sorunlarına yol açabiliyormuş."

Şimdi tek bir şeye dua ediyorum, aracı alırken içeri yol sesi almaması için para verip alt kaplama yaptırsam mı diye bir hayli düşünmüştüm. Allahtan yaptırmamışım param cebimde kalmış. Zaten benim için sorun olan yol sesi olmadı hiç. Aracın kendisinden gelen seslerden bir gün kurtulursam belki daha yol sesine de odaklanırım :)

3. canerdeniz

canerdeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Caner Deniz KEÇECİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Merhabalar Fatih bey; Benim de sorunum sizinkinin aynısı. 2500 devirden 3000'e kadar zırıltı şeklinde sağ taraftan geliyordu bu ses. Fakat Servise götürdüm plastik aksam dendi.ayrıca servis şefi ön konsol sökülmeden anlaşılmaz ve bu biraz da riskli bir işlem olur deyince şubat tatilini beklemeye karar verdim. Bakalım ne sonuç alacağız. Bakımdan sonra sizlere gelişmeleri bildiririm. İyi akşamlar.

4. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Değerli Arkadaşlar,

Ben bir yıl boyunca tıkırıtı zırıltı tarzından sesler yüzünden bayağı bir uğraştım artık canıma tak etti, Hyundaiassan dan ekip geldi inceledi.

Tüm kapılara ve ön konsola izlasyon yapıldı ve sorun tamamen giderildi şimdi servis dalga geçiyor en sessiz araba senin diye:)

Ses sorunu yaşayan arkadaşlarımız var ise Maltepe - Hunko servisine başvurulabilirler

5. yurseli

yurseli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    FARUK BİLGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    mrb yeni katıldım aranıza aynı ses bendede var ses tam olarak torpidonun sol alt köşesinin vites konsolunun uzantısında birleştigi noktadan geliyor orada plastik bir parca yapıyor yalnız elini biraz ileri uzatmalısın zırıltı esnasında oraya dokununca ses kesiliyor bişey sıkıştır tamamen kurtul

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Merhaba arkadaşlar, 2012 yılından bu yana aynı sesler daha önceki yazımda da olduğu gibi aynen duruyor... Torpido aksamı ve saat teyp bölgesinden bir yerlerden... Hatta ilk bakımda servis konsolu sökelim bakalım dedi ama bende madem sökeceksin hiç elleme... Ses için söktürtmem demiştim.... Şimdi mi bu sesler UMRUMDA BİLE değil... Mekanik arıza ve büyük sesler olmasında küçük zırıltılardan zarar gelmez... Napalım kalitesi buymuş...

Geçen gün işe geç kaldım... Tesadüf fabrikadan bir personel TOFAŞ-ŞAHİN marka aracına beni aldı... benim gibi geç kalmış ve organize sanayiye arka yoldan çok hızlıca (kestirme ve çok kötü ) gidiyordu. İnanırmısınız o araba ile öyle kötü çukurlara girdik ki hemde hızla ne ses ne çıtırtı... Benim arabadan sessizdi... Eğer ben o hızla gitsem kesin amortisörler patlar, tıkırtı zırıltılar artar ne bilim bişiler kırılır bozulurdu... Sert olduğu için zaten küt küt vuran süspansiyonlar artık otomobilin konsolundan içeriye giri verirdi :) Herneyse...

Sesler umrumda değil... Mekanik arıza ve kaza bela olmasın araçlarımızda uzun yıllar kazasız belasız binelim...

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sahinde ses yapacak kadar malzeme kalmamis ve amortisorler komple patlak olup yay tepesinde salina salina sinsice yolculuk yapmis olabilirsiniz :D

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

8. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Amin kazasız belasız. Zırıltı olur bizim araçlarda normaldir. Çok takmamak lazım. Sert plastikten,malzeme kalitesinden,işçilikten vs vs. Keyifli sürüşler:)

Tapatalk

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    :D

10. tekinb

tekinb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba,
    Aynı sorun benim i20 aracımdada var.Sıkıntıyı çözebilen varmı acaba ?

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Sanmam :))

Çünkü segmentinde hepsi böyle... Hatta yine en sessizi i20 :))

12. hakan05

hakan05 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bendede var bendede var 2500 2700 devir arası andazit ve benzeri pürüzlü yolda yol bilgisayarının oldugu ekranın sagından birinden bi rezonans sesi beni benden alıyor ya frene basıyorum ya gaza o devirlerde gitmiyorum onun yuzunden tasarruflu sürüş yapamıyorum

13. yurseli

yurseli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    FARUK BİLGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    aynı sorun bendede vardı servis cozemedi ama kendim cozdum sorunu hallettim şimdi tık ses yok sakarya ya gelirseniz hallederiz

14. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    nasıl çözünüz acaba sorunu anlatırmısnız? sakarya ya gelme ihtimalim yok da.

15. omr_clskn

omr_clskn Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    72
    Ad Soyad:
    Ömer ÇALIŞKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Servise götürün araci trim ses uygulaması yapılması gerekebilir

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ömer Bey nedir bu trim ses uygulaması ? Detaylı bilgi verir misiniz.

Ben 15000 bakımında servise söyleyip test sürüşüne çıktığımızda sesin tam sebebini bile söyleyemediler...

digital saatin olduğu yeri tornovida takıp sökelim bakalım dediler... Ön konsolu söküp bakalım dediler...

Açıkçası servisin bu konuda sökelim bakalım gibi sonu olmayan yuvarlak cevaplar vermesinden ötürü güvenmedim ve dokundurmadım...

Sizin servis bu trim seslerin kaynağını ve gidermek için yapmış olduğu çözüm yöntemi tam olarak nedir? Paylaşırsanız sevinirim.

17. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    gerçekten çok arkadaşımıza yararı olacak.

18. mrtgfb

mrtgfb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mert B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ses sorunum çözümlendi derken aynı şekilde ön yolcu aribag kısmından sanki tel çarpıyormuş gibi rahatsız edici ses gelmekte özellikle soğuk dişli asfalttan geçtiğimde bu ses daha çok rahatsız edici hale geliyor.

Bu sefer Assana mail yazdım nasıl bir çözüm sunacak merak ettiğim de şu herkes şikayetçi Assan hala araçlara neden geri çağırıp kontrol etmiyor şaşıyorum.

Saygılarımla

19. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    mrb arkadaşlar.2 gündür araçta sürücü tarafından ön gögüsten bi ses geliyodu.bozuk yollarda devamlı tıkırdama yapıyodu.bugün bi el atayım dedim ve buldum.sorun sürücü bölümü pedalların olduğu yerin üstünde sert plastikten yapılmış sallanan bi çeşit koruma amaçlı takılmış kapak.bu kapak devamlı sallanan bi yapıda, tıkırtı yapmasını önlemek için en ucuna takoz şeklinde sünger yada köpük kesilip konulmuş.kapak hareket halindeyken sallanıyor ve debriyaj yada ayak koyma yerine (benim otomatik olduğu için burası boşluk) çarparak tıkırtı yapıyor.bende o sünger sıcaklık değişimlerinden yapıştırıcısı kalmamış ve kaymış durumda idi.bende tamamen söktüm ve yeniden uca doğru yapıştırdım.kurumasını bekledim.sonuç ön gögüs tıkırdaması kayboldu :)
    muhtemel sizin bazı tıkırtılarınızda buradan geliyordur.aşağı eğilip elinizle kapağa bi kaç kez vurun,tıkırtı yaptığını göreceksiniz.süngeri geri yapıştırın,ses kaybolacaktır...

20. alp.emre

alp.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Alptekin Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    merhaba arkadaşlar. bende aynı dertten müzdariptim ki hala halledebilmiş değilim gerçi :) geçen hafta batman servisine götürdüm. usta ile test sürüşüne çıktık. sonrasında usta aracın ön sileceklerinin altında bulunan ızgarayı söktü. çift taraflı bant yaptıştırıp geri taktılar ses kesildi. hatta ızgara çıkınca içeriden mazgalları tıkayan neredeyse 2 avuç kum çıktı. bu işlemi bir kaç araca da yapmışlar. araç lastik havalarım fazla imiş o da aracı titretiyormuş. ön arka 32 olucakmış. sonra emniyet kemeri askılarının içini sprey yağ ile yağladılar. bu işlem için ücrette ödemedim. bujileri değiştirmiştim tek onun parasını verdim. ses kesildi derken dün gece asıl sesin aynadan geldiğini fark ettim. evet aynanın zıngırtısı göğüsten geliyor gibi. ve bir o kadar da rahatsız edici. bir ara sanayiye yada servise götürüp ona da baktırıcam. ama sonun sesin direkt olarak geldiği yeri bulmak beni rahatlattı. siz de bir bakın kontrol edin derim

Bu Sayfayı Paylaş