Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20'de Az Yaktırma Yolları ( Allahını Seven Üzerime Benzin Atsın :(...

'İ20 Forum - Club' forumunda kursat52 tarafından 10 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. msendogan33

msendogan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Melih Şendoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Pazar günü depoyu fulledim,baktım ki 34 kuruş yakmış,doğal olarak benzin çok pahalandı.İstasyondan çıkar çıkmaz da ortalama tüketimi sıfırladım,3 gün oldu şu anda 7,6 lt /100 km gösteriyor.Umarım biraz düşer.Hep şehir içi kullanıyorum aracı.Normalde tüketimim çok iyiydi,neden böyle arttı anlamadım.6,0-6,5 lt gidip geliyordu yaz aylarında çok rahattım.

Havaların soğumasının etkisi var mıdır ? BU arada araç 1,2 elite blue i20 . 16.500 km'deyim.Benzinli.

2. 10ur

10ur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    430
    Ad Soyad:
    Onur Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Kalkışta fazla gazlamadan yüksek vites düşük devir kullanınca genelde az yakıyor arabalar.. Geçen sene Renault Clio 4, 1.200 cc 75 hp vardı bende. O şekilde kullanıyordum benzinde şehir içi 28-30 kuruş, uzun yolda 25 kuruş civarı yakıyordu. Vites değiştirme ekranına uyuyordum. Araba sağır kalmasın diye arada sırada da gazlıyordum :)

3. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Ankara'da yaşayn bir Ordu'lu olarak şunu söyleyebilirim, Arabanda bir sıkıntı yok. Sorun Ordu'da. Gülyalı'dan benim ev tam 600 km. Gülyalı'dan Fatsaya 2 saatte gidiyorum. Fatsa'dan ankaraya 4.5-5 saatte gidiyorum. O tedesler yok mu Tedesler. Aşırı derece trafik var. 3 km yapıyorsun ve muhtemelen sahil yolu ise çok fazla trafik var, içeriden hastane taraflarından gidiyorsan da bu defa çok fazla bozuk yol ve rampa var. soğuk motor, durk lak veya rampa da çok yakıyor. Ben de orduya gelince yakıt inanılmaz derece artıyor. Normal seyrinde aracım 4.7 yakıyor Ankarada şehr içinde. Ancak orduya girdim, köy'e çıktım dediğinde tüketim 7 lt'ye kadar yükseliyor. Ayrıca Düşük devirde de araç çok yakar, En iyi devir ideal devirdir. şahsen ben 2000 devirde vites değiştiriyorum. 2500'ü beklemiyorum. Motor sağır olur diyen halt etmiş. Daha önce devir saati olmayan araba kullandığım için arabayı dinliyorum. Takip mesafeni uzun tut. Sık sık fren yapıp yüklenme araca. kalkışlarda önde ki araç hareket etmeden hareket etme. yokuş aşağı inerken aracı boşa alma viteste in ancak gazdan frenden çek ayağını motor freni ile in. ani hızlanmalardan kaçın. Bir de bak orduda çok benzin aldım inan ki tecrübe ile sabit. Benzini shell'den al. Çok farkediyor. Motor soğukken çok yüklenme arabaya arkadaş. Bir de filtrelerini orjinal taktır. balatalarda sürtme var mı onları kontrol et. Çok yağmur yağdığı için orduya her geldiğimde bi balata yiyor araba. Sıcakken ıslanıyor, disk eğiliyor.

4. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Yetkili serviste taktırdığın zaman Sanırım landirenzo ile garantiden çıkmıyor.

5. cirak_a

cirak_a Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    2013 model i20 sense OTOMATİK aracımı 12000 km de aldım. 3 ayda 5000km yaptim benzinle 45krs yakıyordu. 17000 de lpg taktırdım serviste landirenzo fazladan 200tl gibi bir ücret verdim motorda lpg den kaynaklanan bir sıkıntı olursa firma tarafından karşılanacak. 1,5 seneye yakındır biniyorum araç şu anda 34000 de sıkıntı yok. Şehir içi sürekli dur kalk trafikte 25- 27 krs sehirler arası 110-130 km ile gittigim halde 19-20 krs yakiyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Kimse yanlış anlamasın ama ; Bu yakıt fiyatlarını azaltma yollarına milletçe kafayı taksak veya neden fazla diye bir şeyler yapılsa edilse daha anlamlı.Bu tarz konuları boş görüyorum. Arabalar daha ne yapsın ki ? Benim yumurta resmen yakıt yakmiyor. Ama bakarsan çok yakıyor.Baya gider oluyor yakittan.Cunku 25 ₺ye 8 litrecik gaz alabiliyor. Sorun Bu ülkede yakıt pahalı değil aşırı çok pahalı. Bu araba daha napsin ? Bu arabalar daha ne yapacak ?

7. uberjager2

uberjager2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    63
    Ad Soyad:
    Ali Dxxx
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Benim aytenin 100 kmde yaktığı gazın bedeli 15 lirayı geçmiyor. Üstelik istanbul gibi bir metropolde kullanıyorum. Benim ekonomiye pek ihtiyacım yok, isterseniz i20 ile i10 blue arabalarımızı takas edelim.. :)

8. Burak616

Burak616 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Burak Tokdemir
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Ben aracımı 16 bin kmde aldım alalı 3 ay oldu şuan 22 binde. Yakıt gözlemim şehir dışı hafif yokuş yukarı yol çıkarken ve araçta yalnızken uzun yol yakıt oranı 5.0/100 şeklinde. Sürdüğüm hız sabit olarak 5. vites 2.5 devirde 90 km/h. Hız bazen azalıp bazen artıyor tabi ve dur kalk olayı söz konusu değil. Trabzon'lu olanlar bilir gittiğim yol sabah 6 civarında Trabzon- Maçka arası. dönüş yolunda ise yol bilgisayarında 3.5/100 değeri gördüm niye derseniz genelde araç yokuş aşağı yolda gidiyor. Bu veriler araç sakin kullanımda gerçekleşti. Aracım 1.4 cvvt 100 hp olandan. Tabii benn bu değerleri ne zaman aldım. Aracı temmuz da aldım aldığımda bakım zamanı gelmişti km olarak değil yıl olarak. 16 binden 18 bine sürdüm bakım zamanı gelene kadar o süre içerisinde 5.5-6.5 değer arası yakıt görüyordum yol bilgisayarında. Bakımdan sonra 2 ay süreyle yukarıda yazdığım değer aralıklarında yaktı. Şuan aynı yolu 4 kişi ile gidiyorum her sabah ve yol bilgisayarındaki değer yokuş yukarı 7.2/100, yokuş aşağı 6.0/100 tek gezsem de 5.5/100 ve bu değerler karma şehir içi şehir dışı. Benim gittiğim yollar biraz tozlu olduğundan her 3 veya 4 binde hava filtresini değiştiririm. Benim yakıt durumum bu. depoyu sürekli dolu tutarım. Buradan da 140 tl'ye deposu doldu (Not: ışık yanmadan doldururum son çeyrek düşmez) ve bu yakıt ile 450 km yol gitti çoğu şehir arası birazı şehir içi. buradan da 31 kuruş elde ediyorum kmdeki yakıtım bu. Yakıt gözlemim paylaşmak istedim. Saygılar....

Resim ekleyemedim elimde görüntüleri mevcut.

9. Burakttr

Burakttr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Burak Tüter
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    değil usta sakın 12.000 hiçbir şey değil

ozanoz93 bunu beğendi.