Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20'de Az Yaktırma Yolları ( Allahını Seven Üzerime Benzin Atsın :(...

'İ20 Forum - Club' forumunda kursat52 tarafından 10 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lpg takarsan sadece motor garantiden çıkıyor

Xperia ZL cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Yani kendisini bir senede amorti ediyor. Hatta kullanırken daha düşük yakıt tüketimi olacağından taksitlerini öderken bile kârda olunuyor.

onrgly88 ve Halil bunu beğendi.
  3. Muzzyy

Muzzyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    104
    Ad Soyad:
    Muzaffer
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ben sıfır araca 8000 km de iken taktım şimdi 44000 de. iyikide takmışım. yazın şehir içi 20-22 kuruş yakıyor 132 bglik araç için on numara.kışın biraz benzindende yiyor ama yinede karda oluyoruz. ilerde sorun çıkarsada çoktan amorti etmiş oluyoruz.

4. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    3 km kısa mesafe olması tabiki yakıtı çok artırır

i 20 nin teknik verisi belli daha azını beklemek hayal . lakin sizin araç 3 günde 18 km de 30 liramı yakıyor. km de 1 liranın üstünde olur sanırım araçta bir sorun olabilir bence. normalde 50 kuruş yaksa 30 lirayla 5 gün işe gidip gelmeniz lazım .

5. mukitti

mukitti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    mustafa karanebi
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    bende 2014 model ara kasa i20 var ve göstergemde max.6,5 min 5,5 görüyorum kullanımım neredeyse çok kötü çünkü basss bas bas dur dur dur ve yine bas bas bas sakin kullanımım yok denecek kadar az ve kayseridede neredeyse 250-300 metrede bir kırmızı ışık var aracınızı bir kontrol ettirin bence

6. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)

ne gibi bir sorun olabilir acaba merak ettim arkadaşım....

7. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    18 km de 30 lira yakıyorsa depo delik olabilir mesela . 1 liranın üzerinde benim hesabımla

yanlışmı hesap yapıyorum acaba ?

8. Ömer Yiğit

Ömer Yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Ömer Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    lpg taksanda önümüz kış ilk benzinde çalışcak belli bir ısıya gelene kadar benzin tüketcek sonra lpgye geçcek yok ayar tutmucak araba teklicek vs satıp dizel alın abi dizel candır

9. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aklıma 1-2 ihtimal geliyor. Ya arabanız geç ısınıyor ve kısa mesafe gidiyorsunuz daha ısınamadan yol bitiyor yada dur kalk çok yapıyorsunuz ve bunu yaparken gaza çok basıyorsunuz ? Arabada bir sorun olsa ordu - samsun uzun yol gittiğinizde 4.2 göstermez büyük ihtimalle sıkıntının nedeni başka.Sabahları aracın ısınması için rölantide biraz bekletmeyi deneyin bir de ne kadar yaktım diye ölçerken deponun boşalmasını beklemeyin de depoyu fulleyin belli bir kilometre gidin sonra tekrar aynı pompadan depoyu yine fulleyin belki hatalı olan sadece göstergenizdir

onrgly88 bunu beğendi.
  10. _Saint_

_Saint_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Uğur kaba
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kasa ve motor hacminin bu aracta ne gibi dezavantajı olabilirki. Benim araç şu an 40 km ortalama ile 6.3 civari yakiyor. 1.2 970 kiloluk sembol ayni şartlarda 5 mi yakıyor yooo. Veya polo veya clio.. her yerin şartları farkli misal 1 ay önceye kadar istanbuldayım 7.5 8 e yaklaşıyordu.. dizel kullanırken de istanbulda 7 7.5 di.
    Ama 1.4 otomatik i20 harbiden yakıyor bunuda belirtmek lazım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

11. by_efendy34

by_efendy34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Metin Durmuşoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    ben de 1 ay kadar önce aldım 2012 i20 1.2 dcvvt 85 beygir, 42530 km deyken fulledim, 42579 km deyken gidip yine fulledim 40 tl tuttu. 49 km de 40 tl nedir yaa, pompacı da şok oldu 81 kuruş nasıl yaktırdın diyor. Ben şehiriçi kullanıyorum sadece haftasonları kısa mesafe market ve avm ye gidiyorum. Aracı kaldırırken biraz bağırtıyorum. Çok da sakin kullanıyorum sayılmaz. İlk kalkıştaki bağırtmadan dolayı bu kadar da yakar mı ?

erenuzel41 bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bagajla arka koltuk arasındaki saca 5cm lik delik falan açıyorlar oradan hortum salıyorlar motora, emme manifoldunu delik deşik ediyorlar bagajın büyük ve bagajın en tatlı en lazım olacak bölümünde kocaman bir lpg tankı oturuyor ve yer kaplıyor, motorun yepyeni soğutma borularını kesiyorlar biçiyorlar sonra borulara ucuzundan vidalı erbi kelepçe takıyorlar zamanla paslanıp sapsarı oluyor o kelepçeler, motorun çevresinde bir sürü kablolar switch ler, içeride siyah yada başka bir koyu renkle kaplanmış güzelim ön konsolumuz ile uyum sağlamayan beyaz yada gri renkli bir lpg düğmesi takıyorlar, benzin göstergesi dijital olupta lpg göstergesinin 3-4 tane led lambadan basitçe oluşu:( kapalı otoparklara girememe:( aracın yanında veya içinde sigara içerken insanda oluşan hafif korku hissi, boşu yere depoda dönen sürekli boşuna çalışan bir benzin pompası, araç muayenesinin daha karmaşık ve komplike oluşu sızdırmazlık vs. vs. . Daha bunun birde ince ayarı var.

Halil bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    rölantide çok bekletmişsinizdir yani trafik sıkışıklığına takılmışsınızdır 200 metre içinde 20-30 dur kalk yaptıysanız böyle şeyler olabilir.

14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dediğiniz şeylerin %90ı düzeltilebilir, engellenebilir şeyler. Era veya getzden bahsediyorsak hele yukarıdakilerin bir kısmı sadece bahane.

Şimdi cng yaygınlaşıyor, inşallah millet ucuza seyahat edecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abi etme gözünü seveyim:) bagaj geniş kalsın diye lpg tankını arabanın tavanına mı koyacağız:D avm ye girerken bagajı açıp içine bakıyorlar sadece lpg doldurma kapağı göze batsa gizlenir iyide:) güvenlikçiler bagaj açıp bakıyor yani:) e benimde hoşuma gidiyor, içlerinden diyorlardır ki; cayır cayır benzin yakan ucuz sınıf bir arabaya binmiş kesin bunda lpg vardır diyenler benim arabanın benzinle çalıştığını ve bagajın boş olduğu görünce hoş oluyor:) sonra ikinci elde hatasız kazasız diye satılan bir arabada lpg takılıysa zaten benim gözümde hatasız kazasız kalmasının bir önemi kalmıyor arabanın heryeri yeterince kesilmiş delinmiş işlem görmüş oluyor. Era ve getz demişken getz benim felsefemdeki bir sürücüye birebir hitap eden bir araba değil aslında, herkesin hayalinde sahip olmak istediği birşeyler vardır benimkiler genelde; ''fazla yaksın ama çabuk olsun'' tarzında olan yeni ve orta ucuzlukta otomobillerden. Şimdiden kendimi alıştırmalıyım bazı şeylere.

Ama gaza karşı değilim eve doğalgaz döşettim iki sene evvel çok şükür yakıyorum ısınıyorum ve kışın ayda 500 lira fatura geliyor ama kömürle uğraşmaktan iyi, ben kömüre de üç aşağı beş yukarı aynı parayı veriyordum zaten. Mesela kömürle çalışan araba olsa biner misin desen binmem yani:) buradan lpg düşmanı olmadığım anlaşılabilir ancak bu kendi aracıma lpg dönüşümü yaptıracağım manasına gelmez:)

16. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    8000 km otomatik elantrama 2012 model lpg taktirdim.en ufak bir sorun olmadi.hatta 1 kere ayar yaptilar 3 yil ayni ayarla bindim.hicbir otopark almamazlik yapmadi. Sehir ici 20 kr sehirler ararsi 16 kr gecmedi.iddia ediyorum hatta. Cope atacak paraniz coksa benzine devam.ama ben lpg gectim asla araba ne yakar hesabi yapmadim.memurum cebimi dusunurum.bence lpg candir.sifir tucson alacagm ilk gun gidip lpg taktircgm buraya atacagm resimleri:p

Hakan07 bunu beğendi.
  17. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yakıt tasarrufu için bu yazdıklarınız doğru, lafım size değil yanlış anlamayın
    Böyle kullanacaksam arabayı neden alıyorum dedim okurken:( ben araba kullanmayı seven insanım
    ilk 3 ünü uygularsam arabadan keyif almıycam, 4.sünü uygularsam konfordan ödün vericem, yol tutuş da azalacak böyle arabaya bineceğime satarım daha düşük model dizel araba alır keyifle binerim

i20_Troy bunu beğendi.
  18. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    sabah-akşam 3er km yol gidip kontak kapatıyorsanız, arada 2-3 tane de trafik lambasına takılıyorsanız hangi arabayı alırsanız alın çok yakarsınız, fabrika verilerini tutturamazsınız. Dizel alsanız aynı şartlarda kullanarak bu sefer o arabanın da fabrika verilerini yakalayamazsınız. Forumdaki diğer dizel kullanıcıları 5 lt/100 km yakarken siz 6-6,5 yaktığınızda yine zorunuza gidecek.

Ev-iş arası mesafem uzaklaşıyor diye LPG taktırdım, 10 gündür evin tadilatı için her gün 30+30 =60 km yol yapıyorum yol şehirler arası gibi 15 krş LPG yakıyorum.

19. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Araba kullanmaktan zevk almak göreceli bir kavramdır. Adı üstünde "zevk". Ben ekonomik araba kullanırım ve araba kullanmaktan zevk alırım. Uzun yolda araba kullanmaktan zevk alırım. En önemlisi de temiz araba kullanmaktan zevk alırım. Bazıları özgürce gaza basmaktan zevk alır. Bazıları makas ata ata araba kullanmaktan zevk alır. Bazıları müzik dinleyerek, bazıları dinlemeyerek, bazıları yalnızken, bazıları sigara içerek, bazıları içmeyerek araba kullanmaktan zevk alır. yüzbin TL'ye araba alıp LPG taktıran veya gaza ayağının altında yumurta varmış gibi basan vatandaşa saygım sonsuzdur. Kendi parası, kendi zevki. Arabaya 100bin TL verdi diye 10-12 lt yakmak zorunda değil. Varsa yakıtı optimize etme şansı kullanır tabii ki. Kullanmalı da bence.

Halil ve onrgly88 bunu beğendi.
  20. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    bu yüzden i20 ye 100-110 PS lik yüksek sıkıştırmaya sahip bir motor gerekiyor... ama atmosferik ama turbo beslemeli...

aklıma ŞAHİN ve FERRARİ nin yarışı geliyor...

MAKYAJDA BİR YERE KADAR...

tamam tasarım dizayn konfor vs. güzel ama motor kullanıcısını üzünce olmuyor... 1.2 litre 84 PS nedir yani ??
    madem kasa ağırlaştı, 1.4 ün manuelini de koysana en azından 100 beygir...

motor konusunda ağırdan gidiyorlar...

pasaoglu bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş