19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Troy 1.4 Crdi 2012 Araç Aldım. Yardım

'Sohbet' forumunda cemejder tarafından 2 Şubat 2018 tarihinde açılan konu

1. cemejder

cemejder Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Cem Ejder
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Satıcı araçta en ufak sorun çıkarsa bana getir ben yaptırıcam dedi söze güvendim, aradığımda telefonları açmadı, geç oldu ama masraf yaptıkça kazıklandığımı anladım, ders oldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,190
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Temiz araba olsaydı daha canın sıkılacaktı öyle düşün bunda acemiliği at sonra satarsın keyifli sürüşler...

cemejder bunu beğendi.
  3. Kadirc57

Kadirc57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    Kadir Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Gerçi sen bile bile kendini yakmışsın ama olsun vardır herseyde bir hayir.

4. Köyceğizli

Köyceğizli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Rıdvan PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Cem ejder kardeş senin kadar olmasada bende ilk aracımda büyük hata yaptım 2001 model polo çok iyi bu arabalar al dua edersin vs dediler ama sağını solunu yaptırayım derken çok pis soğudum arabadan iki üç bin lira masraf ettim en son gaz kelebeği dediler, dedim yeter artık sattım gitti arabayı şu anda getze biniyorum hasar kaydı yok gibi bişey kazasız araba çok şükür ikinci arabam oldu çok araştırdım ama almadan önce bi iki ay arabasız gezdim sonunda sıkıntısız bi araba yani aldım kafam rahat en azından.

umutd07 ve cemejder bunu beğendi.
  5. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Birkaç araba değiştirmiş ve piyasayı az çok takip eden bizlerin garibine gitse de maalesef tecrübe böyle kazanılıyor. Biraz paramız gidiyor. Üzülmeyin, ilerleyen zamanlarda daha doğru kararlar vereceksiniz elbette.

koreci, deza, Köyceğizli ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  6. cemejder

cemejder Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Cem Ejder
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İyi ki böyle platformlar var. Burası ile yeni tanıştım.Hepinize teşekkür ederim.Sürekli takipte kalacağım bir yer..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Sevra

Sevra Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3,548
    Ad Soyad:
    Sevra
    Yaşadığınız Şehir:
    31-HATAY
    Araç Modeli:
    VW
    Acemiliğiniz geçinceye, araca ve trafiğe alışıncaya kadar aracı deyiminizle güzelleştirmeyin derim.

Ben bir kaç sene önce bir rahatsızlık sebebiyle tası tarağı, işi gücü bırakıp Almanya'ya gitmiştim. Uzun süre araba kullanamadım. Bir süre sonra çalışmaya başladım, ilk aracımı aldım, 2010 Opel Corsa 1.0 idi, 2000 Euro'ya almıştım. Yağ eksiltir, soğutma suyu eksiltir idi, bol kazalı idi ayrıca. Güvenliğe etki eden sorunları yaptırdım, diğer sorunlarını bıraktım. Tampon kaldırıma takılıp kırıldı, kapılar çizildi, dokunmadım. Araca ve Almanya'nın trafiğine alıştıkça yavaş yavaş sevmeye başladım, İç dikiz aynası düşüyordu, o gibi sorunları yaptırmaya başladım. Kaporta sorunlarını onardım.

Sonrasında kendime daha da güvendim, ileri sürüş eğitimi aldım. Hyundai i10 ve İ30 ile eğitim aldım ve başarılı bir şekilde tamamladım. Hyundai'ye olan merakımda buradan gelir.

Kendime güvenip Corsa'yı sorunsuz bir şekilde sattım ve BMW 120d aldım. Fiyatı da o dönemlerde 17.500 Euro idi.
    Sonrasında Türkiye'ye döndüm, BMW'nin parası ile Poloş 1.6 TDİ alabildim.

Özetlemek gerekirse; 35.000 TL'ye güzel bir araca binmek istiyorsak, maalesef; bol kazalı araç almak zorunda kalıyoruz. Almanya'da güzel araçlara binebiliyorken, burada o fiyata vergisini ödeyemiyoruz.
    Acemiliğinizi aracı güzelleştirmeden bitirmenizi öneririm. Yaptırır, sonra tekrar çizersiniz, aracı asla sevemezsiniz. Sürekli masraf çıkarıyor dersiniz. Böyle devam edin, trafiğe ve arabaya alışın, kendinizi sürekli de geliştirin, ya güzelleştirirsiniz, yada satıp daha iyisini içiniz rahat bir şekilde alırsınız. Sadece yapılması gereken, trafikte ustayım deseniz bile, kendinizi hâlâ geliştirmeye çalışmanız.

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cemejder bunu beğendi.
  8. deadalive51

deadalive51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    683
    Ad Soyad:
    ŞABAN AKDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Benimde ilk aracım era idi. Tabi aracı aldık eksper kontrolünü yaptıktan sonra herşey yolundaydı ne olduysa birden arızalar baş gostermeye başladı

Lastikler kabakdi 4 tane kışlık aldım kış ayındayız diye 300 tl

Sonra 4 tane yazlık + çelik jant aldım 1300 tl

Amörtisor 4 adet tskozarı işçilik 800 tl

On takım komple değişti 350 tl

Rengi çok dolmuştu pasta cila 300 tl

Krom.kaplama vs falan 400 tl

Krank kasnagi yalpaliyordu 250 tl

10 bin bakim masrafları hariç tabi 2 kez yaptirdin

Soldan çarptılar 800 tl cepten odedim

1 sene kullandım baktım alttan ses geliyor travers çatlamış zincir ötüyordu abi dedim bunun masrafı bitmez .. yaptığım masraf mi diyeyim kaportaşında ufak tefek gocuklermi diyeyim zarar a ugruyarak sattim

Sattigim kişi Dr triger değişti 1600
    Travers değişti 500
    Şarj dinamo arıza verdi 500
    Egr temizlettirin 80 tl
    Baskı balata değiştirdi 600 tl
    Araç şuan sorunsuz..

Bende de şuan blue 1.6 var allaha şükür hiç masraf açmadı 5 ayda cok temiz servis bakımlı artık masraftan korkar olduk .

Herkezin ilk arabası acemiligine denk gelir ben ilk arabamı alırken kapisindaki kocaman göcugu farketmemistim eve gelince gördüm o anki heycan geçince. Ama ikinci arabada oyle olmuyor aracın sesinden gidisinden duruşundan kazalimi sikintilimi anliyabiliyosun. .

cemejder bunu beğendi.
  9. MİLES

MİLES Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Selim Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kardeşim şaka yapıyorsun zannımca...

10. cenker_baba

cenker_baba Guest

Eksper alma demis ama sen anlamamissin satarsan cok zarar ederdin bin binebildigin kadar satarken aliciya sen bunlar bunlar varmis de arkandan kufur etmesinler

E8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cemejder ve <<bülent>> bunu beğendi.
  11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben bu şartlarda alınmış bir aracın tamir edilse bile masrafının bitmeyeceğini düşünüyorum. bu yaptıklarınızın nerdeyse tamamı rutin bakım değil. büyük arızaların tamiri.

bu aracı derhal satın, tamir ettirmek için daha fazla kazık yersiniz. zararın neresinden dönülürse kardır.

forumda bir çok eski model araba kullanan arkadaş var, 15-20 bin liraya eski model fakat bu kadar arızalı olmayan arabaya binilir. insanlar eski model lpg'li araca boşuna binmiyor, yoksa herkes ister yeni model araca binmeyi.

o ekspere de helal olsun. size söylemesi gereken her şeyi söylemiş.

cemejder ve adems bunu beğendi.
  12. murat_karakaya

murat_karakaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Murat KARAKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Öncelikle geçmiş olsun.. Böyle bir araba için (yaptığınız masraflar hariç) 35 bin tl pahalı diye düşünmekteyim. Yaptığınız masraflar fazlasıyla zarar olmuş kaybettiğiniz vaktiniz ve girdiğiniz onca stres de cabası ! Benim fikrim bu tarz arabalara her ne kadar para harcansa da düzen tutmayacağıdır. Bu yüzden siz arabanızı satabildiğiniz en iyi fiyata satıp (satarken de alıcıya yaptırdığınız yerleri bir bir anlatın ki sizinde onun da içi rahat olsun) elinizden çıkarmaya bakın derim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cemejder bunu beğendi.
  13. murat_karakaya

murat_karakaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Murat KARAKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Aracı güzelleştirmeye değmez kesinlikle. O araç güzelleşmez. Güzelleşse de artık senin içine sinmez. Sinmemesi lazım normal şartlarda.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cemejder bunu beğendi.
  14. MİLES

MİLES Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Selim Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kardeşim kusura bakma içimden geçeni yazacağım. Sen varya benim kardeşim eşim dostun olacaktın da böyle bir şeye para verecektin göğü direksiz tutan Allah yemin olsun ki kötürüm ederdim döve döve.

Kusuruma bakma ben cidden şaka yapıyorsun zannetmiştim ama değilmişsin.

Şu saatten sonra eş dost akraba çoluk çocuk ne varsa kullandırıp arabayı Allah razı olsun dedirtip dua alacaksın...

15. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Aracınız hayırlı olsun.
    Bu kadar masraf sonrası satmak sizi oldukça zarara sokabilir.

Ayrıca yerinizde olsam alıntı yaptığım yazıda ki ustaya uğramam bir daha.

Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. Hakan90

Hakan90 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    132
    Ad Soyad:
    Hakan Gürbüz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Herkes yorumunu yazmış gerekenleri söylemiş ancak artık yapacak bir şey yok, zamanı geriye alma imkanı da yok. Etrafınızda hiç biri yok muydu size yardımcı olacak ? ben araç alırken ilk önce araç hakkında nette bilgi toplarım, varsa çevremdekilerden bilgi alırım kronik arıza vs. eğer araç kafama yatarsa direk ilanları takip etmeye başlarım ve bulduğum araçlarda direk kronik olan olayların üzerine giderim. İlk tecrübeniz gerçekten çok ağır olmuş.

Ben ilk aracım olarak 2015'de clio 2 lere bakmıştım. Fiyat,parçası uygun ve yakıt düşük diye. Satıcı dedi ki 3.sahibiyim 3 yıldır bende benden öncesini bilmiyorum arkadaşımdan almıştım ekspertize sokmadım falan dedi, sadece klima gazı yok o yüzden çalışmıyor dedi, biz şüphelendik vazgeçtik falan araba pazarında olduğumuz için o ara babamın bir arkadaşı geldi satıcıyı tanıyormuş iyi çocuk sıkıntı çıkmaz vs. vs. anlattı bizde güvenerek her neyse aracı götürmeye karar verdik satıcı dedi şurada ekspertiz var gidelim; ben dedim ustam var oraya götüreceğim götürdük adam baktı, sonra başkasına gitti söyledi o geldi baktı, sonra başkasına söyledi o baktı allah allah dedim ne oluyor falan en son gelen kişi dedi ki aracı kim alacak ben alacağım dedim bir gelir misin dedi gittim ve dediği şey "Kardeşim kaç para istiyor bu araca, "13,5 dedim" bu aracı 5bine verirse bile alma" sonradan satıcının yanına gittik adam başlattı anlatmaya araç cama kadar girmiş camın alt kısmından şase kaynak yemiş falan kapı direklerinde işlem var, klima borularını bile takılmamış yerine klima o yüzden çalışmıyor, kazadan sonra düzgün toplayamamışlar bile. Satıcı da pişkin pişkin piyasası 17-18 olan araca bakıyorsun 13,5bin TL'ye illaki olacak bir şeyler falan demez mi. Adamla birbirimize girecektik az daha babam araya girdi. Böyle satıcılar varken kimseye güven yok aracı almadığım halde bin bir küfür ettim kimin başını yaktı acaba madem biliyorsun olan biteni adam gibi anlat fiyatı bundan uygun diye alan kişi de ona göre alsın. Belki kendi tanıdığına götürse kabul etsem adamlar bir şey yok diyecekti ve alacaktık o şekilde aracı.

Araca daha fazla masraf yapmamaya çalışın (görsel yönden güzelleştirme) acemiliğinizi atın ve ilana koyun sizi tatmin edecek bir rakama her şeyi açıklayarak satın derim. İllaki alan çıkacaktır ama en azından sizinde vicdanınız rahat etsin alan kişide arkanızdan beddua etmesin.

Son düzenleme: 5 Şubat 2018
  17. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Yıl 1993 ilk arabamı Reno 12 Tx 1976 36 milyona(4500 $) aldim 23 yaşındaydı bakıldığında diri bir arabaydı.

Sonra neleri mi çıktı?
    Önden vurukmuş, motoru bitmiş yağ yakıyormuş, dört çamurlugun dördü de etekleri iki ay geçmeden çürüdü meğer macunla kapatmışlar , direksiyon kutusu bozuk, amörtisorler bitik, lastikler bitik, alt saçı çürümüş her yeri delik deşik kriko bile vuruluyordu. Yürüyen bütün akşam hepsi bitmiş, vites kolunun lastik takozu bile bitmiş yolda koptu kala kaldık.
    Daha bir çok sayamadigin sıkıntısı vardı.

Komple kaporta boyaya girdi 16.5 milyona çıktı. Motor yapıldı 1.5 milyona çıktı , bir çok akşamını direksiyon kutusu gibi bir cok aksamini kendim düzeltmek zorunda kaldim.

Gidiyordu arabaydı çok masraf ettim ama ayağımızı yerden kesiyordu diyerek hep kendimi kendimi avutuyordum.

Bir müşteri çıktı 33 milyon vereyim dedi parada elinde al parayı ver arabayı dedi.
    Olurmu ben buna çok masraf ettim kurtarmaz diyerek red ettim.
    Bazen büyüklerin lafımı dinlemek lazım mis keşke satsaymışım "zararın neresinden dönersen kardır" derler.

O dönem tansu çiller başbakanlığında 1994 5 nisan kararları alındı dolar fırladı araba fiyatları dibe vurdu 60 milyonluk Brodway 12 milyona dustu arac üreticileri krizden çıkmak için stoktaki araçları yok pahasına sattılar. Yani satsaydim iki ay sonra 3 tane sifir brodway aliyordum .

76 model Reno 12 Tx'e 1999 yılına kadar bindim. Eski aracın derdi bitmiyor bir yeri yapıyorsun başka yeri arıza yapiyor, birkere metal yorgunluğu başlamış önü tutulmuyor. Velasılı kelam 99 yılında 2000 dolara zar zor birine sattim parami da silah zoruyla alabildim.

2000 yılında 5500$ karşılığı türk lirasına 1995 model Brodway aldim 2005 yılına kadar ufak tefek sorunlar dışında beni yormadı 5 sene bindim aynı fiyata sattım bildiğim kârımdı. Öncekinden o kadar zarar etmiştim ki Brodway'ın parası zararı kapatmaya yetmedi, bir sonraki arabamı 12 sene sonra alabildim.

Yukarıda ki benim hikayem umarım sana fikir vermiştir. Zararın neresinden dönersen kardır. Ben satardım daha iyisini almak için fırsatın olur. Araba olduğu müdedçe iyisini almak için birikim yapamayacaksın.

Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı.

murat_karakaya ve MİLES bunu beğendi.
  18. MİLES

MİLES Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Selim Karslı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kardeşim sana akıl vermek haddim değil onun için şöyle bir giriş yapacağım "senin yerinde ben olsaydım" günü birlik araç kiralayan ufak işletmelerden biriyle anlaşır aracı günlük kiraya vererek bir miktar masrafını kurtarmaya çalışırdım velev ki bir kaza bela olursa da kasko sigorta aracı komple trafikten çektirir de bir miktar daha paramı kurtarırım diye dua ederdim. Bu saatten sonra paranı komple kurtaramazsın ne kurtarabilirsen onu kar sayacaksın.

cemejder bunu beğendi.
  19. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Malumunuz bende 206 aldım, piyasasını ara sıra kontrol ediyorum, bir ilan verildi, 2005 206 boyasız 80binde 29bine, aha pahalıya almışım dedim, bugün tesadüfen aynı ilana denk geldim, boyasız araç olmuş 2 parça boya ve 7000lira hasar kaydı, piyasada insafsız ve kendini akıllı sanan tonlarca insan var.

cemejder bunu beğendi.
  20. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Geçmiş olsun.
    Satsanız da satmasanızda kendinizi pek üzmeyim.
    Deneyim tecrübe bazen böyle masrafla bazen de bela vs ile kazanılıyor.
    Bu deneyim sizi gelecekte çok daha büyük zararlardan kurtaracak.

cemejder bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş