Selamlar herkese,arkadaslar 2010 1.2 lerde kanister valfi nerededir bulamadim ben,ve pcv valfi yerini bilen varsa rica etsem tarif yada fotograf
Külbütör kapağından emme manifolduna doğru giden hortumlara bakın. Genelde külbütör üzerinde montelidir.
Önden bakınca, kaput kilidi hizasına denk geliyor. Külbütör kapağı üzerinde bir hortum çıkıntısı var. Hortumu sökünce görünür.
Cok tesekkur ederim yanit icin peki kanister valfi nerededir rica etsem dun baya aradim bulamadim benzin deposundan vurma sesi var depoyu acincada hava sesi geliyor
Kanister sisteminin 2 bileşeni var. 1. Olarak, kanister ya da geri emiş valfi diye geçer, emme manifoldu civarında giriş ve çıkışında hortum bağlantısı ve aynı zamanda elektrik soketi bulunan parçayı arayacaksın. Söküp, 12V elektrik verdiğinde "tık tık" diye ses yapıp aç-kapa yapıp yapmadığına bakacaksınız. 2. Olarak, bu parçada kanister filtresidir. Ancak aracı lifte kaldırıp bulabilirsin. Ya arka sol tarafta tamponun içine doğrudur ya da benzin deposunun etraflarına bakacaksınız. Bu parçayı bulunca söküp ters yönde hava basacaksınız.