Herkese merhaba arkadaşlar. İ20 2016 model aracımda brc marka lpg takılı. Son zamanlarda yaklaşık 100-150 km de bir p 2096 ( fakir karışım) hatası veriyor.benzindeyken hiç sorun yok lpg de iken sürekli bu hatayı veriyor. Ayrıca bir iki defa da p0304 ( tekleme hatası sanırım) verdi. Servise kalsa katalizzör dağılmış değişmesi gerekiyormuş yaklaşık olarak 70-80 bin tl imiş katalizör. Servisin dediği bu. Brc servise gittim ayar yaptılar enjektörleri değiştirdiler yeni taktılar ölçtüler sonra tekrar eski enjektörleri tekrar taktılar. Sonuç olarak lamba yine yanıyor söndürüp devam ediyorum sürekli. Hep aynı hata p2096. Var mıdır benzer şekilde başına gelen yada tavsiyesi olan. Şimdiden teşekkürler.
merhaba, https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...sonrasi-lpgde-p2096-hatasi.54898/#post-935578 bu mesaj yardımcı olur.
Sorun çözüldü arkadaşlar. Dün uzun inceleme ve kontrollerden sonra brc deki ustam lpg enjektörlerini değiştirelim dedi değiştirdik. İki günde toplam 500 km yol yaptım bir kere bile lamba yanmadı hatta obd cihazımdan baktım hafızaya attığı bir hata da olmamış. Anladığım kadarıyla ateşleme sistemi ile ilgili bir problem ama lpg kalibrasyonu regülatör basıncı gibi sebeplerle de verebiliyor bu hatayı. Ben enjektör değiştirerek kurtuldum darısı tüm müzdarip olan arkadaşların başına. Bu arada sorun sadece lpg de oluyodu hyundai bayisi ise bana dedi ki katalizörün içine kamera saldık ve senin katalizörün içi dağılmış demişti. Ama bahsettiği katalizör benzinde hiç arıza lambası yakmıyordu. Yani servise kalsak 70-80 bin tl lik orijinal katalizörle değişecekti. Ve sorun da aynen devam edecekti )