Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Ön Cam Kusurlu Mu?

'İ20 Forum - Club' forumunda Sarıaslan tarafından 26 Mayıs 2018 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Sis olmadığı zamanlarda ışıkları açınca arka sis yanmıyor ,önde zaten sis yok , arkadaki o tek siste far kolu üzerinde tek çıt çevirmeyle yanıyor ve ilk stopta ayar sıfırlanıyor yanık ayarda kalmıyor. Bu durum benim 2013 i20 için böyle , yeni kasalarda ve ön sis farı da olanlarda nasıl yanıyor bilmiyorum.

2. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Benim accent era da araci her calistirdigimda yakmam gerekiyor stop edince ayar sifirlaniyor bu durumu biliyorum ama bazı insanlar ozellikle normal havada bile geri sisleri acip geziyolar. Arkadan gidenin gozleri kör oluyor :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Buraktokatli

Buraktokatli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    618
    Ad Soyad:
    Burak Tokatlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Simdi farkettim camda bugulanma olmus :D muhtemelen ic sirkülasyon acik yada havalandirmalar cama donuk degil ve kapaliydi. Bu daha mantikli bir aciklama oluyor :) bakar kör gibi bakip gecmisim mesaji okuyana kadar aklima dahi gelmemisti

4. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    IPA Açılımı;
    İzoPropil Alkol.

Cam'ı da Aliexpress den ya da burada bir çok detay mağazalarından "Kil" temin ederek pırıl pırıl, yağ gibi tertemiz yapabilirsiniz. Muhtemelen cam'a da mumlama yapmışlar sanırım ve onun kalıntıları.

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

benim demek istediğim camın dışında buğu oluyor. silecek silince hafiften azalıyor ama anında tekrar buğu yapıyor. resimlerden anladığım böyle.

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam camın ne tarafında buğ oluyorsa orada sıcaklık farkı var demektir. Aracın içi sıcak ve dışarıda da serin hava ve çiğ de yağmışsa buğ dışarıda olur , bu durum yazın yaylalardan sahile inişte oluşur arabanın içi dışı serinken birden sahilin sıcak ve nemli havası arabayı buğu ile çepeçevre sarar. Nemli ve yağışlı havalarda ise malumunuz dışarısı soğuk içerisi de nemli hemen soğuk camın iç yüzünde iç yüzde buğ oluşur onu da kurutmaya çalışıyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi

HMB ve Halil bunu beğendi.
  7. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    958
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Arkadaşlar ilginize ve yorumlarınıza teşekkür ederim.
    Öncelikle belirtmek isterim ki bu dışardan buğulanma değil. Aracı durdurup dışardan silmeme rağmen geçmedi.
    Yıllardır araç kullanıyorum. 4 mevsim. Diğer arabamda hiç böyle birşey yaşamadım, bu arabada yaşadım, ısrarla nem ve sıcaklık diyenler bence yanılıyor.
    Ayrıca sis lambasını yakmıyorum :) Merak edip ilk kez yaktım, acaba nereden çalışıyor diye :)

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ben de yıllarca bildiğimden söylüyorum, dışarıdan olan buğu silmekle geçmiyor. hatta buı aralar çok rastlanıyor, ben de denk gelince bir fotoğraf atayım, aynı sizinkisi gibi oluyor. ön cam ısınınca geçiyor.

HMB ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu yağlı tabaka daha öncede konuşuldu. Bende zaman zaman karşılaşıyorum. Dikiz aynasına asılan kokular, kaydırmaz pedler vb. Ama en önemlisi kirli bezler buna neden oluyor. Babamın arabada hiç bitmez bu yağlı tabaka. Sebebi ise arabanın her yerini aynı bezle kuruluyor. İsterseniz sirkeli suyla ve bulaşık deterjanıyla silin/yıkayın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

HMB ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Aynı durum benım getz ı ılk aldıgım zamanlarda da oluyordu hatta bıraderler bırgun ufaktan atıstık o klıma calısmıyor cama yeterlı vermıyor baktır buna dedı ben yeterlı dedım ama sonra fark ettım kı oto yıkamacıların arabayı yıkadıktan sonra sıldıgı bezler iç ve dışta yağlı bır tabaka bırakıyor ve buda buğu yapıyormuş.
    ben camsil ile sorunu çözdüm.

havalandırma dogru yerdeyse, (cam ve dışarıdan hava)camlar temızse...gerıye bırtek sılecek kalır onuda dısarıdan bosch marka alın goruceksınız kı sorun kalmaz.Bırde cam suyuna hafıfte olsa cam sıl atarım hem parlar hem ıyı temızler.Hemde soguk havada donma noktası degısır.

Sılecek araba yenı dıye ıyı olacak dıye bır kaıde yok sıfır arabalar genelde boş arsalarda guneş altında bekler ama bu beklentı esnasında kaput tavan ve gereklı yerlerı kapalıdır ama camlar hep acık kalır.
    (maltepede hem opel hem hyundaı de boyle)böylece gunes sıcak cam uzerınden sıleceklerı de lastık kısımlarını da bozar.

Uzun yıllardır araba kullandıgınızı soylemıssınız, sis farı konusunu tek oldugunu bılmemenız kullanmıyorsanız doğaldır ama kusur saymayın yada bayıye hemen suçlamayın sonuçta mercedeste alsanız hyundaı de bunlar kul yapımı hata ıllakı var.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş