Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 mi satmalı mıyım? Marka yükseltmeyi miyim?

'İ20 Forum - Club' forumunda ihsanbek tarafından 10 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. drguvan

drguvan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Gökhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    LPG'li araç tavsiye etmiyorum.Kapalı otopark sıkıntısı oluyor. Yanan arıza lambasını söndürmek için Türkiye'de ulaşmadığım usta kalmamıştı. Nerde ne zaman biteceği belli olmuyor. Her dolumda farklı TL tutması da cabası. Bir kere gaz kaçağı olmuştu. Klimadan sürekli gaz kokusu geliyor takıntısı oluştu. Dizel ya da az yakan benzinli araç sizi daha mutlu edecektir. LPG'yi kötülemek amacım yok. Beni zora sokan durumlardan bahsettim. i10 lpg'li versiyonu araştırdım. Aracın LPG sinyalini bile normal göstergelerin yanına koymuşlar. Enjektörler dahi iki girişli. LPG bu sistemle zevk verir.

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Aldığımda ÖTV %55 idi Aracın fiyatının yarısından çoğu ÖTV ye gitti... Piyasa bizden ötürü değil... Türkiye de sizin görmediğiniz devalasyon (Kriz) den ötürü yükseldi... 2010 yılında başlayan oto fiyatlarındaki hızlı yükseliş 2. eli de etkiledi... 30 bin TL lik otomobil oldu 50 bin TL... Ayrıca kimse 0 araçla 2 yaşındaki aracı da mukayase etmedi... kendi yaşıt ve segmenti ile kıyaslandı sürekli... İster inanın ister inanmayın f/p olarak çok daha üstün olduğunu görürsünüz... Ama dipnot olarak şunu da söyleyim... Bugün vw bomboş donanımlı polosuna 100000 TL fiyat biçse bu şekilde düşünenler vardır bunda bir keramet deyip satış rekorları kırdır :)

Malesef ülkemiz insanı böyle... İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

Kazasız belasız sürüşler...

Murat1 bunu beğendi.
  3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yaşadığınız sorunlar kısaca hatalı montaj hatalı ayar kaynaklı. Ne zaman biteceğini 3-5 km fark ile anlıyorum kendi aracimda. Hiç bir koşulda arıza ışığın yanması henüz. Kullandığım araçların bir tanesi hariç hepsi önceden montajli almıştım sadece kontrol ettim.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. drguvan

drguvan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Gökhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    A'dan Z'ye bütün kiti yeniledim. En son lambda sensörünü değiştim. Sürekli kalibre ettirdim. Montajını çok yere kontrol ettirdim. Farklı şehirlerden ustalar online olarak aracıma bağlanıp sorunu çözmek için uğraştılar olmadı. VW Bora kullanıyordum. Bu problemler beni soğuttu. LPG kötüdür demiyorum. %100 uyum sağlamış araçları görünce imreniyorum. Tövbekarlık sürecim böyle başladı.

5. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    ben bahsettiginiz krizde ulkedeydim, ondan sonra euro bikgesinin yasadigi ve hala yasamakta oldugu krizde de ispanyada idim. Piyasanin neye gore sekilkendigini biliyorum, merak etmeyin. Fakat benim bahsettigim durumu siz idrak edemediniz.

1.6 alti icin otv hicbir zaman %55 olmadi. 2013 sonuna kadar 1.6 icin %37 olan yuzde 45'e cikarildi. kdv de net fiyat+aksesuar fiyati+otv+kdv olarak hesaplandigindan fiyatlar etkilendi. ama bu etkilesim sifir araclar icin olmasi gerekirken, bizjm firsatci vatandasimiz onceki vergi sartlarinda araba almasina ragmen, yuksek otv zamaninda almis gibi aracini fiyatlandirmaya calisiyor. Dolayisiyla sifir piyasasi ucunca temiz 1.2 yas araclar da ucmus oluyor. Onceden nasildi durum? Arac 3 e aliniyorsa 1 kullandigina sayilir 2'ye verilirdi.(istisnai durumlar disinda)

biz ulke bu ulkenin vatandaslari olarak, devletin yaptigi zamndan sonra, firsatcilik yaparak kendi aracimizin da fiyatini yukseltiyorsak, kimse ulke olmaktan bahsetmesin. Bizim aklimiz fikrimiz olmus isler gucler.

Mesajiniza tekrar alinti yapmayacagim, size iyi satislar. Umarim aracinizi sadece hak ettigi fiyata satabilirsiniz.

imlaya takilma, mobil kullaniyorum.

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ben alıntı yapacağım... Çünkü anlaşılmayan ve anlaşılması da mümkün olmayan yerler mevcut... Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz bilmem ama ben TR de yaşıyorum... Herneyse... Siz farkında değilsiniz durumun anlaşılan takip de etmemişsiniz... Benim yazdığım fiyat bir sitemdir... Bunu belkide foruma 10 kere yazdım söyledim... 3 kuruşluk araçları 30 kuruş yaptılar... 20-25 bin TL ye satılan araçları 50 bin TL ye çıkardılar... Sorun ne ÖTV ne KDV sorun finansal kriz... Sanal paranın ortada dönmesi... Çalıştığınız sektör nedir bilmem ama ben özel sektörde 64 ülkeye ihracat yapan bir firmada çalışmam dan ötürü Tr nin geçirdiği krizi görebiliyorum... Kimse farkıda değil yada farketmek istemiyor yada farkettirmiyorlar... 2000 yılında yaşadığımız krizin 10 katı şu anda yaşanıyor...

Selametle...

Bu Sayfayı Paylaş