Merhabalar İyi günler arkadaşlar aracıma geçenlerde jant lastik taktırdım aracım İ20 2013model 205/45/17 jant lastik var arabada şuanda lastikler dışarıya çıkıyor arabadan haftaya vizesi var aracın vize de sorun yaratırmı.Birde aracımda stepne lastik te yok onsuz vizeden kalırmıyım.
Stepne olmamasından kalmazsınız ama işini doğru yapan bir işletmeye denk gelirseniz jant lastik uyumsuzluğundan bırakabilir. Kolay kolay bırakmıyorlar umursamazlar genelde, ama yine de dikkat edin.
Aynı yaş ve modelde araba bende de var ,fabrika lastiği 185 60 R15 idi ,bir kaç yere temastan sonra 185 65 R15 yaptım sorunsuz 11 yıldır kullanıyorum. Bilmiyorum aracı 2 el mi aldınız ama aracınızın lastiği verdiğiniz ölçü değil. Niye dersen ,205 geniş , gövdeye bol malzeme atar , atacak malzemeyi önlemek için paçalık takarsan çamurluktan dışarı en az 2-2,5 cm çıkartmanız lazım bu durum ise hiç estetik görünmez. İkincisi 45 yanak ve 17 inç iddialı bir ölçü , dediğim gibi konfor var mı aracınızda bilemedim. ☹️ Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
185 ebattan 205 ebata 20mm fark demek 2 cm dışarı çıkıyor demek. Çamurluktan aşağı bakınca göze çarpan taşma varsa kalabilir.
Göze çarpan taşma evet var arabanın dışında lastik baya ben ozaman değiştireyim lastikleri öyle gireyim nolur nolmaz arayıp sorsam olmaz demi
Aracımda direksyon kutusunun altından ses geliyordu zaten bozuk yollarda hala aynı şekilde geliyor onu yaptıracagım onun dışında aracımda konfor u eskisinden daha iyi diyebilirim çünkü eskiden viraj a fln girerken araba uçacak gibi oluyordu şuanda aracım daha iyi viraj a giriyor yol sesi olabilir ama ben zaten yüksek sesle müzik dinleyen biri oldugum için yol sesini fazla fazla duymuyorum zaten yol sesi her arabada var bazısından daha az bazısından daha fazla ses geliyor bence o kadar takılmıyorum o konuya da gövdede evet bol bol çamur oluyor dodik düşündüm de bilmiyorum bakmadım bu arabada nasıl durur hiç bilmiyorumda arabayı basacam yakın zamanda sürtmez ise lastik güzel olacak
Sizinki ile benim arabanın duruşunda bir fark görüyor musunuz ? Dediğim gibi lastiklerim. 185 65 R15 Falken SN110. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet sizin araçta lastikler baya büyük gözükmekte benim arabada lastikler ince yanak aldım ben eski arabamda da büyük jant olsun istiyordum onda olmadı onun için bunda yaptırdım ben 195 almak istedim lastigi lastikçi dedi lastik 205 olursa araba daha iyi performans alırsınız dedi falken istedim bende baya metini duydum bana dediler goodyear daha iyi bilindik marka güzel marka onu takalım sorun çekmezsin dediler ondan goodyear taktırdım birde ben basmayı düşünüyorum aracı basacaksan güzel olur dedi krom kapı çıtalarını ne zaman aldınız bende almayı düşünüyorum solma gibi birşey yapmadı demi herhangi bir kapıda ki
Anladım hocam , aracınızı gönlünüzce kullanın inşaallah , arabamdaki krom aksesuarlar Bursa orijinal Omsa ürünü , netten almıştım. 10 yıldır bir renk değişimi olmadı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamamdır teşekkürler eski lastikleri takacam vizeden geçsin şuanda diye yapmadanda geçebilirmi bilmiyorum işimi risk e atmak istemiyorum o yüzden değiştirip gidecem
İstasyonlar kapı etiketinde müsade edilen ölçüyle araç üzerindeki lastiği kontrol ediyorlar ellerinde araçla ilgili kontrol edilecek şeyleri gösteren matbu kağıt var kontrol edip tik atıyorlar. Sizin araç dikkat çekiyor muhtemelen bu haliyle kalır muayeneden
Değiştirecegim lastikleri öyle girecegim stepne yok ama o nasıl olacak bilmiyorum sorun çıkartmazlar inş
Stepne aramazlar , lastik tamir kiti ,dörtlü ve kriko , sağlık seti ve yangın tüpüne bakarlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamir kiti de yok aracı alırken adamlar sordum bende böyle aldım dedi boşalttılar galiba onları banada yok dediler ama farklı aracın elimde var ilkyardım seti kriko levye fln sıkıntı olmaz inş üstündede yazıyor farklı marka diye ama sorun olmaz herhalde
Yangın söndürme varsa ibre yeşilde olmasa bile geçersin ama polis kontrölünde tarihi geçmiş yangın tüpü ile yakalandığın zaman cezası var başıma geldi. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bagaj da yer olmadıgı için koymuyordum normalde arabada yangın tüpü gezdirmiyordum ben eski arabamda fln da gezdirmiyordum ama alayım 1 tane yanıma o zaman
Benim aracımda 2 tane var, her zaman kolayca el yetecek yere koyarım. Yangını çıktığı an söndürdünuz söndürdünuz yoksa geçmiş olsun itfaiye geldikten sonra da zor sönüyor