Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 kullanıcıları memnun mu?

'İ20 Forum - Club' forumunda otastekin tarafından 8 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bu arada hocam ilgi ve alakan için teşekkür ederim.

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Mühim değil hocam... Paylaşım platformu burası... 1.2 motor kullananların bir çoğu benzer şikayetlerde bulunuyor... Belkide bu segmentteki araçlar ile tüketim karşılaştırılmalı... 1.2 fiesta, 1.2 punto, 1.2 corsa, 1.1 yaris gibi... Onların tüketim değerleri ile mukayese edildiğinde daha doğru olur...

3. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Yakıt yakıt yakı 37 kuruştan aşağıya düşmüyor. 100 lira ile 270 km gidiyor. Lanet olsun yine LPG ye dönüş yapacağım gibi görünüyor. Ayda 500 lira yakıyorum. Hiç olmazsa lpg ile 350 lira yakarım. Sahtekar Servis 28 krş yakar diyordu onlara inanıp aldım. Valla şimdiki aklım olsa renault sümbül, dacia sandero stepway alırdım vallahi billahi. bir depo mazotla 1200km gidiyo

4. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    ben de 24 kasım 2012 de aldım aracı şuana kadar 2600 km yaptım yarım depo da yakıtım var toplam 900 tl ödedim. Aracı da genel de tarfikde kullanıyorum . Bence yakıtı iyi o dedikleri veriler asla TR şartlarında gerçekleşmez.

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Abi abartma yaa... Sümbüller abartıldığı kadar değil... Sizin seçim 1.4 olsa bu problemi bence yaşamazdınız...

Dip not: i20 lerin depo 45 litre... Sümbüllerin 50 litre...

6. Ali EREN

Ali EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    114
    Ad Soyad:
    Ali EREN
    O 28 kuruş bence ş.dışıdır.Benzinli bir araç için 37 krş da fena sayılmaz.Arkadaşta corolla var 35krş lpg yakıyor

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Kış aylarında normal... Mart-Nisan aylarında havalar iyice ısınınca yakıtta gözle görülür derecede düşüş olacağını tahmin ediyorum... Yaz ayında 4.6 LT / 100 KM 90 km/h sabit hız ile yakalamış biriyim ki katalog değer zaten 4.5 olduğunu söylüyor...

8. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bakın cumartesi gecesi acilen İSTANBUL-ÇANAKKALE-İSTANBUL yaptım 90km/h sabit gidip geldim ortalama 5.5 yakıyor. bir depo ile tam tamına 680 km gidiyor şu anda yaklaşık 10 dakika önce 5000 km ye geldi araba umarım rodajı geçmiş ve yakıtta ciddi bir azalma görürüm artık

9. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    6700 kmdeyim. Genelde sehir içinde bir Ankara İstanbul bir de Ankara Bolu yaptım 40 kurus civari yakıyorum...

10. ReaCTioN*

ReaCTioN* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Murat Unur
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    1.4 90 hp dizel i20 troy kullanıcısıyım , benzerindeki bir çok araca göre -polo vs- büyük iç hacmi onun haricinde bence performansına laf edecek bi durum yok , heryere sığıyor fare gibi:RpS_lol: Ankara çiftlik kavşağından sonraki yolda gece boşken 180i gördüm ki bence güvensizlik filan yok ,yola yapıştığını ve direksiyonun taş gibi olduğunu düşünüyorum , birkaç yerde durma mesafesinin kötü olduğuna dair yazı okumuştum fakat ben gayet memnunum absler sağlam , arabamız daha 900 km'de :D diyeceksiniz ki daha yeni almışsınız anlayamazsınız diye ama , şunu demeliyim arabayı aldıktan sonra depoyu bir kere fullettik ve şu an araba 100 km daha gider olarak gösteriyor ,i20nin bilgi ekranı yanlış filan deniyor ama olsun sonuçta 900 km gitmişiz ve daha gideri var arabanın ;) bu fiyata az yakan başka araç zor bulunur kıymet bilinmesi lazım saygılar

11. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    900 km 180 i gören araçlar, kolay gelsin!

Piyanistce bunu beğendi.
  12. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    +1 satıp bizde alalım o halde ciddi ciddi

13. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben aracımdan son derece memnunum cokta az yakıyor sizlerinki 35 - 40 krş nasıl yakıyor şaşırıyorum benim olayımda şöyle gelişti evden cıktım benzinciye yanaştım benzin ışığım yanıyordu 50 TL lık benzin aldım 10.30 Lt aldı şimdi yaptıgım yola dikkat edin bakıköyden otogar yoluna ordan otobana tabi otobana cıkınca osman ile faruk abiye yetişmek için 160 tan aşagı düşmedim neyse garipçeye vardık kahvaltı bitti garipçeden tekrar bakırköye arkadaşı aldım bakıköye gelirken sabit 90 km ile gittim bakıköyden bu sefer tam sahilden rumeli fenerine ki arabamın fotoları orda cekildi rumeli fenerinden cıktım hacıosmandan otobana ordan kagıthaneden kasımpaşaya ordan vefaya boza içmeye sonra saraçhane aksaray derken sahilyolundan bakıköy turum böyleydi toplam tam tamına 167 km yol yaptım 50 tl lik benzinle şöyle bi hesaplarsak 29 - 30 krş yakmış oluyor ki benim araç 1.4 için şahane bir değer LT hesabını bilmediğim için onuda bana siz hesaplayın :D bide şöyle derler 2009 İ20 ler cok yakıyor da cok sorunlu hadi ordan :RpS_love: benim araçta bide hindudan gelen ilk seri 07.05.2009 da aldım hiç kronik sorunu yok zaten yakıtkonusunda binenler benim aracı biliyor daha söze gerek yok :D

son dipnot 2 kez ibreyi 210 km/h ye kadar yatırmışlığım vardır araç 190 dan sonra güven vermiyor kanatlanıp uçacakmışsın hissi var

i20 Troy ve Piyanistce bunu beğendi.
  14. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Serkancığım hiç satma arabayı o zaman kardeşim ben gösterge panelindekini sana söylüyorum
    100 lira ile 270 km gidiyor.
    yani o da 0,37 ykr ye denk geliyor hesaba vurduğunda. şehirler arası 200 liraya 685 km gidiyor o da0,29 ykr oluyor.

15. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Cok fark yok gibi esasen benim arac otomatik ve yogun trafikte 8.5 lt yani 40 kurus yakıyor
    acik yolda ayni yakacak...

16. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yani kısaca çok yakıyor.

17. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hocam benim arabayla takas edelim :D arabam var diyemiyorum yemin ederim. anam ağladı bu gün servise götürdüm hiçbirşey yok dediler. ama ben niye hala 0,42 Krş yakıyorum yav. ağlıcam valla.

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Defalarca kez yazdım yine yazıyorum... Güncel benzin tüketimim işte burda...

https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?5636-Yol-Bilgi-Ekranı-ve-Yakıt-Sarfiyatı/page11

Arabayı aldığımda benzin 4.23 TL. Ortalama 27 krş yakıyor idi... Şimdi benzin 4.86 TL... Haliyle yakıt 30 krş...

Çok yakıyor olmasının sebebi 1.2 motora çok yüklenmek... Ayağınızın altında değil yumurta var gibi çatlamış yumurta var gibi basmalısınız :D:D

Benim ibre düz yolda 3-4 kez 180-185 km/h gördüm... Gaz pedalında gideri vardı ama yol bitiyor...Tahminimce rahat 200km/h vuracak ancak artık araç güven vermiyor o hızlarda...Sürekli yüksek devirde kullansanız, sürekli yüksek hızda sürseniz bile düz yolda maksimum yol bilgisayarı 7.5 LT gösteriyor. Frenler benim için yeterli düzeyde. Ama karlı-ıslak zeminde ABS çabuk devreye giriyor... Kütür kütür vuruyor pedal... Birde benim lastikler yazlık olduğundan ötürü karlı zeminde biraz biraz kaymaya başlıyor...

Benim rahatsız olduğum tek konu yavaş yavaş aracın plastik aksam seslerinin artmaya başlaması... Ufaktan cızırtı sesleri, çukura girip çıkınca ön sağ konsol tarafından çatırtılar vs. bunlar can sıkıcı...

19. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

hocam 1.2 motorun azizligi belkide 1.2 nin avantajı vergide ama benzin konusunda 1.2 hiçte avantajlı degil siz rampa tırmanmak için birazcık dokunuyorsunuz ama ben onu yapmıyorum herşey küçük motorda bitiyor

20. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Sana katılıyorum Serkan... 1.2 motora hassas dokunmak gerekiyor...

Bu Sayfayı Paylaş