Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 kullanıcıları memnun mu?

'İ20 Forum - Club' forumunda otastekin tarafından 8 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    16 Ekimden beri otomatik kullanıyorum. 4400 kmde. Hesabım 30 krs ile 75 krs arasında. Sehir dısı ile tampon tampona trafik farkı (ve kıs kosulları) Kullanımda sorun yok, içeri ses alma durumu vs yok. Göstergeler gayet guzel. İlk basta direksiyon biraz agır geldi, zamanla ya alıstım ya duzeldi bilemiyorum. Arkada birileri olunca on koltugu cekmek gerekiyor yoksa biz 4 kişilik aile yetiniyoruz. Bagajında ust kısmı soktum eve koydum, bebek arabası koymakta sorun kalmadı. Memnunum tavsiye ederim. (Göstergeler mavi mavi, kapı acılınca gösteriyor, kemer takmazsan otup duruyor vs vs)

2. tahsincankocak

tahsincankocak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tahsin Can Koçak
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    bütün yorumları okudum aracımdan ben de memnumum ama yakıt konusunda katılamayacağım malesef ,öğrenci oldugumdan mıdır bilinmez ama bana çok yakıyormuş gibi geliyor otomatik vitesli olanları

3. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Düzünü alın o zaman :) Diğer konulara katılıyorum aynen, otomatik değil de düz vites i 20 daha uygun olur size...

4. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Ben 27 Kasımda i20 1.2sense düz vites satın aldım. Yaklaşık 2 aya yakındır aracı kullanıyorum. 2500km ye geldim. Yakıt şu anda 34 kuruş yakıyor şehir içinde. Aracı9n performansına gelince 1.2 85 bg azımsanacak kadar değil büyükçekmecede deve bağırtan rampasını herkes bilir sadece 1 vites düşürüp devam ediyorum. İnanın geçem 1,5dci yeni megane ile rampada kapıştık vallaha meganenin arka tamponundaki tozu aldım yani :). Özelliklerine gelince çok dolu bir araç ve en çok sevdiğim özelliği cruise control ve bluetooth lu teyp çok iyi. Ama direksiyonun deri olmaması gerçekten çok büyük bir eksi bence. (ŞAhsen eskisi deri idi. Deriden plastiğe geçiş çok kötü bir his veriyor) Aracın kullanımı çok iyi kıvrak bir yapısı ve hoş çizgileri var. bir eksisi park sensörünün sesi çok zayıf kalıyor. Teybi kapatmanız lazım araçta. Ayrıca yağmur ve far sensörü artı yanları aracın. içi birazcık dar olsa da 5 kişi rahatlıkla yolculuk edebiliyor. Kısacsı bu paraya bu kadar donanımlı başka araba alınmaz.

5. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Direksiyona da cok basit ucuz cozumler mevcut, hosunuza giden bir seyler bulabilirsiniz gibime geliyor.
    Kazasız belasız sürüşler...

6. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Vallaha deri kaplatamayı düşünüyorum

7. Schekip

Schekip Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Serkan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    72-BATMAN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Aracı ne kadara almıştınız acaba? Bende Ankara Ata ile görüşüyorum ancak 10000'i kredi ile 32000 dediler. Sizce nasıl?
    (i20 1.2 sense)

8. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Kredi ayrı husus da, benim 1.4 otomatik de aynı fiyattı :)

9. Schekip

Schekip Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Serkan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    72-BATMAN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Teşekkür ederim cevap için. Araştırmalara biraz devam etmek lazım. Doğrusu pazarlık yapmadım telefonda arayıp söylemişti.

10. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar merhaba. ben artık çözüm bulamaz oldum. kafayı yemeye az kaldı. 2012 1,2 i20 aldım, bide sıfır aldım. aldığım günden beri araç 41 kuruştan aşağı düşmedi. hatta çoğu zaman 45 kuruş filan yakıyor. uzun yolda gösterge 100 km ye 6,5 lt den aşağı düşmedi. 2500 devirden yukarı çıkmamaya özn gösteriyorum. vites atarken 2500 deviri görüyorum yokuş ta 3000 devir filan. kullanım için ne uygun sa onu yapıyorum ama olmadı düşmedi yakıt. 5000 km yi geç düşer dediler geçtim düşmedi. araçtan memnunum ama şu yakıt olayı öldürdü beni. artık yardım bekliyorum. allah rızası için

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?5636-Yol-Bilgi-Ekranı-ve-Yakıt-Sarfiyatı/page11

Şubat ayındaki kullanım miktarımız...

İstanbul gibi bir şehirde bu mevsimde 41 krş 1100 kg 1.2 motorlu araç için bir nebze yüksek sayılır...

Hocam 2500 deviri beklemeyin 2000 d.d ulaşmadan üst vitese atın... ortalama olarak 1500 devirde seyir edin...

12. Sh@DoW

Sh@DoW Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Sh@DoW
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Eğer aracı hala almadıysanız i20'ye alternatif olarak 2. el Peugeot 206 xt öneririm. XT full olan model, 6 hava yastığı, far ve yağmur sensörü, ısıtmalı aynalar, vs. özellikle 90 hp 'lik modelleri (standartı 75 hp) performans açısından oldukça verimlidir. :) Bende şu an 2012 yeni i30 var gayet memnunum, bundan önce 2005 Peugeot 206 xt 1.4 16v 90hp vardı. Yaklaşık 8 sene kullandım ve çok memnun kaldım. Piyasası 17.000 civarında (temiz ve az km'lisi). i20'lerde güzel araç, i30 alırken bayiide incelemiştim, dolu bir araç ama test edemedim. Başta da dediğim gibi 206 xt alternatif olabilir...

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bu mümkün değil... Fanatizm olarak algılamayın ama peugeotların yol tutuşu berbattır...

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    206 alan aldigi gune lanet eder , siz 8 sene nasil dayandiniz merak ediyorum . Satan sattigi gunu hayatinin kurtulusu olarak gorur.

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

15. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    hocam merhaba. dediğin gibi 2000 devirde de değiştirdim, o zamanda daha fzla yakmaya başlıyor. şu an ki kullandığım durumda en az seviyede. denemediğim kalmadı. 1.9 doblo yemin ediyorum daha az yakıyo. iki arabamız var, ben bunu kendime aldım ama artık sinri sistemim diye bişey kalmadı.cvvt motor diye farklı devirlerde bile kullandım. hiçbişey fark etmedi. uzun yolda sabit devirde 6.5 lt en düşük hali. normalde 5 lt civarında olması lazım. arabada tek başımayım yük yok bişey yok.

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Vites değiştirme göstergesi 2000 devire geldiğinde üst vitesi gösteriyor... Ben hep öyle yapıyorum... Hızlanırken otobüs gibi kullanırsam ekonomik oluyor... Ama seri basarsam 30-35 krş oluyor...

17. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    valla hocam eğer ikinci el alacak olsaydım yakıt cimrisi 6 ileri vites dizel linea alırdım. inan bana uzun yollu bir yere gidecek olsam arkadaşımın arabasını alıyorum. arabam var demeye içim el vermiyor artık. ben 6 lt benzinle 120 km yol yapamıyorum, arkadaşım 6 lt dizel ile 200 km ye yakın yol gidiyor.

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Lineanın performansından şikayet edebilirsiniz... 1. ve 2. vitesin ölü vites olduğunu m jet forumlarında dahi itiraf ediyorlar...

Bilmiyorum ama araca yazılım yaptırmayı deneyebilirsiniz...Yani belki ekonomi + performans artışı olabilir... Serdar hocam ile görüşmenizi tavsiye ederim...

19. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    kalkışlarda filan hiç abanmam, yolda giderken uslu bir şekilde hızlanırım. yakıttan tasarruf için yapmadığım kalmadı. gaz taktırmayı düşündüm, biraz araştırdım magnezyum alışımlı motor olduğundan gazlı sistemlerde 40 bin km den sonra sübap başlarını yakıyormuş. gazlı sistemlerin sogutması benzinli soğutmasını karşılamıyormuş. yağ soğutmalı sistemlere baktım. lavato da var, ama onlarda listelerinde i20 vememiş. bildiğin çaresizim. incelemediğim şey, yamadığım metot kalmadı. artık servise göütrüp olay çıkarıcam. şu an olay bu noktaya geldi. hekess az yakıyorum diyor ben mi sorunluyum anlamadım ki.

20. preatos

preatos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    eser öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Serdar hoca kimdir? bilmiyorum. ama danışmak, fikir almak isterim.

Bu Sayfayı Paylaş