Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 karter koruma hakkında...

'İ20 Forum - Club' forumunda hakan54 tarafından 22 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Günaydın arkadaşlar...Kaan bey saolun...bayağı ucuza taktırmışsınız, hayırlı olsun.benimde torpido kapağı oynuyor.ne yaptılar acaba?

2. Getz 2006

Getz 2006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Savaş
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bence uygun bir fiyata taktırmışsınız. Karter koruma şahsi kanımca her araçta olmalıdır. Basit gibi gözüksede çok büyük faydaları var.

3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)

Efendim beğeniniz için teşekkür ederim , benim torpido kapağı , içi dolu , kapak kapalı ama kapalı pozisyonda dokunulduğu zaman bir boşluk vardı ve itince lak lak yapıyordu , eleman torpido kapağının kilit diline bizden tarafa bakan yüzüne küçük bir siyah parça yapıştırdı , magnet gibi bir şey , bunları kolçakların sesini kesmek için kullanıyorduk ama bu işe de yaradı dedi ve hemen hemen hiç ses kalmadı , artık kapak daha tok bir sesle kapanıyor diye bilirim ileride tekrar ederse , bende kilit dilinin girdiği yuvaya bir keçe gibi bir şey yapıştırmayı düşünüyorum , çünkü bütün ses kilit dili ile yuvası arasındaki boşluktan geliyor sanki.

4. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    benim kapakta öle kapanıyordu.büyük ihtimal dildedir sorun dedim.bende şimdilik bant yapıştırdım diline.karter için bende fiyat alıcam ama bi türlü servise yada yakınında bi yerlere gidemedim.

5. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)

arkadaşlar bugün servis fiyatlarıdır takma üçreti alınmıyo artı 18 kdv si vardır fiyatların ben i,20 için 90 tl ye taktırdım elmas otoda sizler içinde resmini cektim listenin taksit yapıyorlar

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Can01 size daha öncede yazmıştım bu elmas otonun online satışları var mıdır bilmiyorum ama , alsak bile Anadolu'ya kargo vs. derken bayağı yükselir , ben yetkili serviste halletmiştim biliyorsunuz , serviz elemanı montajı ve servisin güvencesini hissetmek istedim.

7. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

elmas oto nun internet satışı yok orası zaten hyundai nin yetkili servisidir ancak istanbul icindekiler icin faydalı bilgi :) birde servisler arasında fark oluşuyo normalde olmaması lazım oyüzden servise giddigimde resmini cektim fiyat listesinin başka servislerle karsılaştırma adına birde burada takkılan kaan beyin taktırdıgı gibi 3 parça dan olusuyo ve ses yapmıyo

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. musti87

musti87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muammer Özdura
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Herkese selamlar ben de i20 dizel sense alarak aranıza katıldım. :) Araç ay sonu gibi elimde olacak kısmetse.

Bu karter koruma hakkında kafama takılan bir iki husus var. Yaklaşık 7 sene clio 3 kullandım ve karter koruma diye bir şey kullanmadım. Sadece kaputun altından başlayıp ön lastiklere kadar devam eden aracı sıfır aldığımdan beri duran plastik bir koruyucu vardı. En ufak bir sorun da yaşamadım çok şükür.

Hyundai'nin aksesurlar kısmında bu karter koruyucuyu görünce forumda arattım. Bu karter koruyucu sactan mı imal edilmiştir. Standartta benim clioda olan plastik koruyucu i20lerde yok mudur?

Can01 arkadaşımın paylaştığı listedeki fiyatı arabayı aldığım İzmir Yükseliş Servis'e söylediğimde fiyatların servisten servise değiştiğini söylediler. 220 lira fiyatı olduğunu en son 150ye çekebilceklerini belirttiler.

Karter koruma hakkında olumsuz fikirleri de okuyunca biraz kararsız kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Dostum motorun kaza anında içeri gireceği gerekçesi bana inandırıcı gelmedi , taktıkları karter koruma sacını tutan 4 civata var , allah saklasın motorun içeri gireceği sertlikte bir kazada motor aşağı düşsse ne yazar içeri gelse ne yazar bu durum fabrikanın kar etmek amacıyla malzemeyi takmaması olayıdır siz ne olursa olsun bir koruma sacı taktırınız ben çok memnunum bu güne kadar bir kez olsun bir yerede temas etmedi.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

10. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    öncelikle hayırlı olsun birde forum kurallarınca tanıtım bölmünde kendi tanıtıtrsan daha cok cevap alabilirsin kartel muhafazası renolarda da yok o 2 cubuk plastik karter muhafazası degil bu muhafazalarda başına gelebilecek tek olumsuz olan ses yapmasıdır ama orjinal diye satılıyor her serviste tebi alakası yok 3 parça i20 logo lu olanlar ses yapmıyor gelelim faydasına ha yıllarca kullanırsın hiç bir işine yaramaz ama bir gün milyar masraftan kurtarı seni yada yolda kalmaktan altan gelicek taş olabilir görmedigin bir cukur olabilir darbelerden motorunu korur başkada bir işe yaramaz örnek köy yollarında mıcırlı yollarda sen farketmesende bana göre görevini yapar taktırıp taktırmamak tamamen keyfi

11. musti87

musti87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muammer Özdura
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Cevaplar için çok teşekkürler.

Kusura bakmayın Can Bey tanışma yazısını atlamışım, hemen yazdım.

Karter koruyucu taktırmasak bile karteri koruyan plastik bir koruyucu standartta var değil mi altta onu sormak istiyorum.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Eylül 2014
  12. mukitti

mukitti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    mustafa karanebi
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    ben 2014 de kayseri gürpınar servisinden aldım 1,2 jump aldığımda yoktu ama inciroğlu servisinde taktırdım 125 tl ama bu fiyatı tanıdığım birisinden dolayı verdiler yoksa 145 den aşağı veremeyiz diyorlardı eğer serviste tanıdığınız varsa ucuza mal edebilirsiniz

13. mukitti

mukitti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    mustafa karanebi
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    altta karter korumaya yardımcı hiç birşey yok orjinalinde motorun iki yanında kaza anında yanlardan darbelerde koruyucu var ama altta bişi yok zaten karter koruyucu taktırdığınızda onu size veriyorlar kaza anında araç motoru alta bırakıyormuş dediklerine göre

14. dikizaynası

dikizaynası Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    bu konu ile alakalı güncel fiyatlardan bilgisi olan var mı?

15. dikizaynası

dikizaynası Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    2013 1.2 i20 jump aracıma bu gun serviste kartel koruma taktırdım 150 dediler 135 e taktırdım, arkadaşların dediği gibi 3 parçadan oluşuyo mevzu şu bana pek karteli koruyacak gibi gelmedi :) hafif surtmelerde iş yapar yağ tapası bilmiyorum nasılda dışa çıkık gibi ise takılıp kopmasını falan engeller yani araba askıda kalsa pek bir işe yaramaz gibi birde komple altını kaplamıyor ben özellikle kedi motor kısmına girmesin diye yaptırdım ama alt kısmı komple kaplamıyor, ne faydası var dersenir hafif sürtmelerde işe yarar motorun alt kısmına çamurlu su pislik falan gelmesini engeller ama toz yine girer tabi kedide girer radyatörle koruma arasından ve arka egzoz kısmından neyse hayırlısı olsun bilgi amaçlı paylaşayım dedim

16. dikizaynası

dikizaynası Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    kartel koruma takan arkadaşlar; benim araca kartel muhafaza takarken servis iki plastik parçayı söktü bunların yerine taktı sizde de bu şekil mi yoksa yoksa o parçalar yarinde duruyor mu?

17. alpereray

alpereray Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    niyazi alper ercan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Ben serviste taktirdim kesin taktir 200 liraya taktirdim

18. dikizaynası

dikizaynası Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    hayırlısı olsun bende taktırdımda yanlardaki plastikleri söküp onların yerine taktılar, demek istediğim plastik kısımları sökmeden takamıyorlarmı çünkü radyatör ile kartel muhafaza arasında yine boşluk var fakat o plastik parçaları sökmeseler o boşluk kalmayacak ön kısım tamamen kapalı olacak ben kaputu açınca aşağı bakınca toprağı görmek istemiyorum, söktükleri plastikler tam ortada birleşiyor nerden baksan bir karışa yakın radyatörden geri doğru uzuyor. taktıran arkadaşlar servis plastik parçaları sökmeden takabiliyormu ben bunun cevabını istiyorum. çünkü benim taktırma amacım motor kısmına kedi girmemesi içindi ben komple alt kısmı kapatır diye düşünüyordum. servise gidip söyleyecem plastiği sökmeden takan varsa elimde bilgi olsun yoksa yok abi onları sökmeden takamıyoz diiip gönderecekler bizi

19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam o iki adet L tipi plastiği bana da verdiler bende çöpe attım sac varken o plastiklerin ne gereği olacak zaten evde arabaya ait saklayacak bir yerim de yok sende ver birine veya at gitsin.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

20. dikizaynası

dikizaynası Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    eyvallah abi sizde de aynı şekilse sıkıntı yok ben arabanın altına eğilip baktığımda L şeklindeki parçanın alt bağlantıları duruyor acaba kesip alt kısma mı bağlatsam diyorum gerçi o zamanda tek taraftan bağlandığından sallanıp ses yapma ihtimalide var denemk lazım teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş