Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 karter koruma hakkında...

'İ20 Forum - Club' forumunda hakan54 tarafından 22 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    2013 modellerde veriyolar arkadaşlar harici alanlara 150 tl

2. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    istanbul ucarda ilk arabamıza taktırdık orjinal diye ses yaptı sordugumuzda orjineli yok dediler ve söktürüp para iadesi aldık daha sonra elmas otoda 100 tl ye taktırdım orjinal dediler bu ses yapmadı hala hazırda sattıgım aracın üstünde sorunsuz (nerden biliyorsunuz derseniz sattıgım araç ı arkadaşım aldı )

3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Can01 bu karter muhafazasını bende duşünüyorum , olumlu olumsuz görüş belirtenler var ama gerekliliği konusunda tereddüt yok , ancak aracın yere daha da yaklaştığı ve sürttüğü şeklindeki görüşkafamı karıştırdı , siz ikinci aldığınız muhafazayı rahat kullanabildiniz mi yani yere temas fazla mıydı , ikincisi bu elmas otonun online satışları var mıdır ,temin edebilir miyim bende , bilgi verebilir misiniz , teşekkürler.

4. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

üstat ikinci aldıgım karter muhafazası gayet düzgün ve sorunsuzdu ama evet yüksek kasisli yerlere girdiginizde birazda hızlıysanız cok nadirde olsa sürtme yapıyor benim giddigim güzergahta tek biryerde yolun göcük oldugu yerde unutup hızlı girip frene bastıgımda sürtüyordu ha cok mu alcak degil ama yüksekmi o da degil

5. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    günaydın arkadaşlar.yeni üye oldum. bende de 2013 1.4 otomatik sense var, 3 ay oldu, sıfır aldım.bartın da yaşıyorum bu arada.
    senselerde takılı demişsiniz ama ben aracın altına baktığımda önde plastik ufak bi koruyucu var, arka taraf boş.yaklaşık 20 cm civarı koruyor.araçlardan anlamıyorum, ilk arabam.galiba takılı değil dimi?kaputu açıp yukardan baktığımda yer gözüküyor.

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Serdar bey , foruma hoş geldiniz , aracınızın aynısı kızımda var 2013 , ancak onda da karter koruma yok , gördüğünüz plastik hem benim hemde kızımın aracındakinin aynısı , bizim burada arzu ettiğimiz sac karter koruma ama fabrika takmıyor , bence bir araçta mutlaka olması gereken bir parça , malum ülke yollarımız köstebek yuvası ve kasis üstüne kasis , anladığım kadarıyla sizin arabada da koruma sacı yok , bence alıp tarktırmak gerekiyor , şimdilik ben bakımı bekliyorum serviste bir soracağım fiyat durumunu , ilk satın almada 120 tl demişlerdi.

tennessat bunu beğendi.
  7. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Ahmet bey cvp verdiğiniz için saolun, hoşbulduk.arkadaşlar takılı demiş ama takılı değil yani.plastik şey ne kadar korur bilmiyorum.bende karadeniz yollarından korkuyorum, malum her yer delik deşik.ben bazen göremeden geçiyorum,mutlaka karter koruma şart.ben aracı çeşitli şeylerden dolayı göstermeye servisi gitcem, ama vakit bulabilirsem tabi.araştırmama göre 150 civarı demişlerdi.kızınızın araç km ne kadar yakıyor?hesaplayabildiniz mi?benim araçta yakıt problemi var sanırım, daha 3200 de.şehirlerarası 7.5 civarı.şehiriçi devamlı yükseliyor.sakin kullanmama rağmen geçenlerde 15 gösteriyordu.3 km gibi kısa bi mesafede kullanıyorum, çoğu zaman kullanmıyorum.7500 km de yakıtın düşeceğini söyledi servis.şehiriçi devamlı artıyor bilgisayar.pompaya göre hesapladığımda 55-60 kuruş yakıyor.acaba sizin kaç yakıyor?ayrıca araç içinden tıkırtılar sizde de oluyor mu?

8. 06UZ

06UZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bende i20-1.4 otomatik var, hafta sonu şehir içi ortalama 7.5 Lt idi, km si 400 de :)

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Serdar Bey , benim manuel 1.2 i20 , kızımınki sizin aracın aynısı , kızımın aracı şehir içinde kullanılıyor , ilk eylül ayında aldığımızda şehir içi 6.3 e kadar düşmüştü , bir kez otobandan şehirler arası yaptık hava sıcakken 4.9 u gördük , ancak şu anda havalar soğuk şu sıra şehir içi 7.8 gibi ve oldukça yüksek görüyorum , benim manuel 1.2 i20 de değerler şehir içi 5,8 ila 6.7 arası şehirler arası bölünmüş/otoban karışımı 4.3 ila 4.9 arası , tabii soğukların da etkisi var havalar sıcakken bu değerler benim arabada oldukça düşüktü.
    Sizin arabada otomatik olması tabii biraz daha yüksek olmasında payı var , manuele göre oto her zaman fazla çıkar.

10. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    saolun Ahmet bey, 7500 km yapınca biraz daha düşmesini beklesemde ne kadar düşer bilmiyorum.aracı ben bi servise göstermeyi düşünüyorum.yalnız düşük yakıt yakanlar, şehiriçi olmasına rağmen günlük 10-20 km yapıyolar.ben günlük 3-4 km anca.onların düşerken, benim artması motor ve mevsim soğukluğundan kaynaklanıyor sanırım.

11. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    serdar bey aramıza hoş geldiniz öncelikle araçların hiç birinde karter muhafazası yok ben serviste 90 tl ye taktırdım 6 ay evel servisler bu konuda degişik fiyat gösteriyo biraz pazarlık yapılma şansı var

12. onc59

onc59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Faik Kemal Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Arkadaşlar,
    Bundan önceki araçlarımdan bir tanesi Opel Astra idi,Aracımın alt kısmını korumak için karter muhafazası taktırdım,,,fakat daha sonra her yere sürtmeye başladı,yaklaşık 3-4 cm daha yere yaklaşıyor.(dikkate almanızı tavsiye ederim).
    İşin diğer ilginç yanı da Bayiden aracımı alırken hediye olarak karter muhafazası taksanız olmazmı? dedim..satıcı kesinlikle tavsiye etmiyoruz dediler,sebebi nedir ki dedim...
    Kaza anında (Allah kimseye göstermesin) motorun kulaklarından kurtulup yere düşmesi daha iyi olur dediler,
    Eğer muhafaza olursa motor yere düşmeyip içeriye girer dediler,bu da sürücünün sıkıştırılması demek...
    Karar sizin .....

13. serkan2060

serkan2060 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Serkan ceylan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
  14. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bu üründen haberim var ama , montajı nasıl oluyor ve ses yapıyor diyen arkadaşların muhafazasından daha iyi mi , bilemiyorum bu ürünü alıp monte ettiren bir arkadaşımızdan yorum bekliyorum.

15. serkan2060

serkan2060 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Serkan ceylan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bende era da var ne sesi yapıyormuş bende ses felan yok civatalarını özel veye yetkili servisler sıkmayı yada bir tane eksik civata atarsa o zaman ses yapar yoksa ses felan yok yani

16. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    erayla i20 ayni olacak diye birşey yok daha öncede yazdıgım gibi uçarda taktırdım orjinal dediler ses yaptı giddigimizde orjinal olmadıgını söylediler ve söktüler para iadesi yaptılar daha sonra elmas da taktırdım hemde 2 aracımıza birden ikisindende memmunuz ve servisteki fiyatı 100 tl bu malzemenin ilk taktırdıgımda üstünde hiç yazı yoktu 2. ci taktırdıgımın yanlarında i20 yazıyordu yani fark oluyo ve ses de yapıyo artı evet araç biraz alçalıyo dogal olarak

17. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ve yukardaki linkteki carter muhafazasının benim taktırdıgım muhafazayla uzak yakın alakası yok

18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Acaba Erada kullanıdığınız ve ses seda yapmadığını söylediğiniz karter koruma yukarıdaki linkteki ile bire bir aynı mı , yani era ve i20 ye aynı parça uyumlu olur mu bu açıdan sordum , teşekkür ederim.

19. tennessat

tennessat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    serdar serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Saolun can01.bayağı ucuza taktırmışınız.bende taktıracağım.aracın içi kirlenmiş, alttan gelen toz kir sayesinde.orjinal veya kaliteli bi muhafaza bulurum inş...
    forum olarak YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN...hayırlı huzurlu mutlu paralı ve i20 li yıllar dilerim...

20. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar 2013 i20 ime bu gün Hyundai Yetkili Servisinde 140 TL fiyat çekilen karter korumayı , pazarlıkla 100 TL ye (World karta 2+3 taksit ) 5 taksit taktırdım , parça iki küçük 1 büyük sac olmak üzere 3 parçadan oluşuyor , önce yanlardaki plastik korumaları söküyorlar sonra onların yerine 2 küçük parçayı civatalıyorlar sonra ikisinin arasına büyük sacı geçiriyorlar civata ile sabitliyorlar , her üç parçada da i20 yazısı var ( yazıyı sacı delerek yazmışlar ) servis elemanı , yağ değişimi sırasında tapaya ulaşmanın delikten kolay olacağını ancak yağ filtresi değişimi için her şekilde muhafazanın sökülmesi gerektiğini anlattı ,taktıktan sonra test sürüşü yaptık parke yolda ses olmadı , artı olarak torpido kapağı sesi için ufak bir çalışma daha yaptılar oda oldu , sonrada güzel bir dış yıkama yapıp teslim ettiler arabayı hepsi 1 saatti , muhafaza çok hoşuma gitti , üstten bakınca boydan boya aşağıyı kapatıyor , sağ ve soldaki bacakların seviyesi plastiklerle aynı seviyede , aracın eskiye göre alçalmadı dediler , ileride meydana gelecek gelişmeleri yazarım.

Bu Sayfayı Paylaş