Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 Karlı zeminde frenler tutmuyor?

'İ20 Forum - Club' forumunda huseyin102 tarafından 31 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    ABS amacı fren düzenli ve kontrollü yürütmek hem aracın ani duruşunu hemde savrulması gibi bir çok problemi çözüp ve freni sistematik şekilde yapması buna hem fikirim ama sorunum abs ile kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü ;

ABS devreye girdiği aşikar ama sorun şu indirim yer %10 civarında eğimli bir rampa aracın hızı 30-20 arasıydı ben frene bastığımda öncelikle abs vereye girdi ama ayağımı hiç kaldırmadığım halde araç 1 dk içinde durmak ilgili hiç bir şey yapmadı ( Aracımda Kış Lastiği Mevcuttur ) rampadan inince durdum ve aracın sağını solunu kontrol edip yola çıktım herhangi bir sorun yoktu.

aynı durum bursa uludağ'da meydana geldi

ben ayda bir kere bolu bölgesine gidiyorum aracı aldığımdan beri toplamda 15-20 kere gittim bu sorun 1 kere başıma geldi ayrıca benim ilk aracım hyundai de değil bolu'da yaklaşık 5 yıl iş için durdum. bakıldığında sorunun fren ısıtıcı, fren basıncı ile alakalı olduğunu düşünüyorum zaten problem devam etse çözüm yolu açık olacaktır.

Bu Sayfayı Paylaş