Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 hillholder

'İ20 Forum - Club' forumunda musti 1982 tarafından 7 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar sistem gayet kararlı ve yerinde çalışıyor. Frenlerin tutması için aracın belli bir eğimde olması gerekiyor ve debriyaj pedalına basılı konumda iken yada otomatik araçta d konumunda durması gerekiyor yani siz aracı boşa alır frenden ayağınızı çekerseniz frenler tutmaz mutlaka debriyaja basılı ve viteste olması gerekiyor.Ayrıca hafif rampalarda tutmaz ve tutmamasına da hiç gerek yok lütfen biraz kitapçığını okuyalım yada araştıralım

Önal bunu beğendi.
  2. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Hocam emin olun kitapçık başvurduğum ilk kaynak oluy0r. Buradaki birçok kişinin de hiçbir araştırma soruştırma yapmadan buraya yazacağını sanmıyorum, ama neticede kitapçık sabit bir yazı ve bazen yeterince açık olamayabiliyor. Forumlar da bunun için yok mu zaten. Örneğin dün lastik basınç ikazı hakkında da konuya mesaj yazmıştım, düşük basınç sebebiyle imiş. Ancak göstergenin kaç Psi hassasiyetle çalıştığı bilgisi yok mesela.

Benim aracım manuel ve dün akşam yine bir yokuşta sorun yaşadım. Sistem çalıştı, ancak bırakmadı. Yani belki de ben zaten alışık olduğumdandır sistem daha bırakmadan zaten gaza basıyorum ama el freni çekili gaza basıyor gibi araç yığılıyor ve hemen bırakmıyor, kasılıyor. Yaşadığım esas sorun bu.

Arif M. bunu beğendi.
  3. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bilgilendirme için teşekkürler. Ancak sizden önce de birkaç mesajda Clio yazılmış kimin yazdığına dikkat etmedim siz de olabilirsiniz. Hocam sorun şu ki Clio'nun nasıl çalıştığı inanın bizim aracımızın tam olarak yokuş kalkış desteğinin çalışma mantığını öğrenebilmemiz hakkında bilgi sunmuyor. :)

metin6868 bunu beğendi.
  4. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Ayağınızı debriyajdan çekmeye başlayıp gaza bastığınız anda bırakması lazım yani kavramaya başladığı anda belki alışkanlıktan kaçıracak diye çabuk çekiyorsunuzdur.Lastik basınç sensörü de şu şekilde çalışıyor i10 aracımın ön lastiklerini 32 arkaları 33 yapmıştım hava soğuyunca ışık yaktı lastikler ısınıp hava da ısınınca söndü

memin bunu beğendi.
  5. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Haklı olabilirsiniz hocam çünkü dün servisi arayıp anlattım o da dediğiniz gibi bırakması lazım şeklinde cevapladı. İlk fırsatta daha tecrübeli bir arkadaşıma da denettirip sorun bende mi yokuş kalkışta mı göreceğim, servis bırakmıyorsa getirin dedi. Lastik basıncı konusunu da hallettim, değiştirirken kimine 30 kimine 31 basılmış önleri 34 arkaları 31 yaptım yaklaşık 500 metre sonra söndü

6. Aviator

Aviator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Huseyinservi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhabalar arkadaslar, bende 2 gun önce 2015 model i20 style aldim. Bugün hill holderi denedim. Benim durumum daha karmaşık =) yokuşda iken ayağımı frenden çekip gaza basmadan debriyajdan sol ayağımı çekince araba kaydirmadan ilerledi, aynı olayı geri geri yokuş cikarkende yaptı ( bunu en az 5 kere denedik araba kendi kendine yokuşu çıktı ) ... bunu deneyen oldumu acaba??

7. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Araç otomatik vites mi

8. Aviator

Aviator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Huseyinservi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Otomatik değil hocam, otomatik olsa bile gaza basmadan ilerlemesi imkansiz =) bizimkisinin gaz pedalı ayarı değişik sanırım

9. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Benim araç 6 vites full otomatik ve full otomatiklerde HAC yok, ama aracı yokuş yukarı dahi D alırsanız hafif ilerliyor veya en kötü ihtimal yerinde duruyor.
    not: çok dik, ama çook dik rampalarda hafif geri kaçmak eylemi vardır onuda el freni çekik hafif gaza yüklenince ve el frenini bırakınca araba hiç geri kaçırmıyor.
    not 2: İ20'de full otomatik şanzımana sahiptir 4 ileri.

10. Aviator

Aviator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Huseyinservi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Anladım hocam, benim araba otomatikde degilki,anlamadım gitti... yokuş kalkış desteği güzelde yeni alışanlar icin stressli biraz, acaba devreye giricekmi yoksa araba kayicakmi ... bugün denerken gaza dokunmadan dik yokuşda gayet düzgün araba kalktı ve frene basmasak kendi kendine gitmeye devam ediyordu...yarın bir daha deniyecem , hem yokuşlarda hemde düz yolda... yine yazarım burada

11. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    vw yeni polo kullandım dizel . dimdik rampada normal durdum sistem devreye girmişti . Dikkat ettiğim kadar her duraklamada sistem devreye giriyordu . Arkadaşın yeni rav4 aracında ise sistem daha farklı işliyor durdukdan sonra frene oldukca sert basıyorsunuz ve 4 saniye sonra felan devreye giriyor

12. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Sizin bahsettiniz durum benim önceki araçta Megan 2 manuel vites oluyordu, araç rölanti devrini yakalamak için otomatik olarak kendi gaza basıyor bu nedenden dolayı araba kendiliğinden gidiyor, hatta ben espiri olsun diye aracı yokuş yukarı aracı bire takıp hareket ettiğimde, bağdaş kurup aracın gitmesini ve hatta yolda olan yavaşlama tümseklerini de rahatlıkla geçiyordu .
    Anlayacan araç otomatik olarak devrini sabit tumaya çalıştığından araç kendiliğinden gaza yükleniyor.

kdrergun ve Aviator bunu beğendi.
  13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

her manuel araç debriyajdan ayağınızı çok yavaş çektiğinizde gaza basmadan kalkış yapabilir. rölanti devri kadar gaz veriyor araç, bu gaz aracı yerinden kımıldatmaya yetiyorsa kaldırır. önünde yüksek bir taş olsa mesela stop eder.

aslında bu durumun hillholder'la bir alakası da yok.

Arif M. bunu beğendi.
  14. MY1952

MY1952 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Mert Yurtbaşı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhabalar, benim araçta 2015 i20 ve araba boştaykende hillholder tutuyor. Bi sorundan mı kaynaklı acaba

15. Fouloco

Fouloco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Bizim araçlarda yokuş kalkış desteği yok, bayır kalkış desteği var sadece. Ben hiç güvenmiyorum çünkü ne zaman devreye girip ne zaman girmeyeceğini kestiremediğimden hep el freninin kullanıyorum. Ancak iş yerinde kullandığımız toyota corolla en küçük eğimde dahi devreye girdiği için kullanırken güven veriyor, en azından toto oynar gibi kafasına göre eğim ayırt etmiyor.
    Servise sordum sorunu, bi ayarı varsa yapalım dedim, onun ayarı yok, %70 eğimde devreye girer dedi, kendisinin de haberi yok %70'in nasıl bir eğim olduğundan. %70 eğim yaklaşık bu "/" işaretindeki gibi bir eğim ve öyle bir yolda hiç bi otomobil ilerleyemez.

MSC, Asel Kaan Efe ve Mr.a bunu beğendi.
  16. Arif M.

Arif M. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    81
    Ad Soyad:
    Arif Milak
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Jump manuel vites, yokuş kalkış desteği yolun eğimi ve aracın yüklü-yüksüz olmasına göre değişiyor. Geçenlerde test ettim. Tek kişi ve yaklaşık 30' eğimli yolda hem kalkışta hem inişte görevini yaptı. Burada dikkatimi çeken, frene ikinci kez bastığımda pedal ikincide sertleşiyor. O zaman sistemin çalıştığını anlıyorum. Ancak her bayırda sistem çalışmıyor. Bu durum araca olan güveni azaltıyor.

Aracı almadan önce test ettiğim Style modelinde 3 kişi ile birlikte eğim oranı farketmeksizin sistem çok güzel çalıştı. Ancak Elit modelinde sistem bir türlü çalışmamıştı.

Sizlerin dediği gibi, sistem çalışması için yokuş eğimi ve araç ağırlığına göre seçim yapıyor. Bu nedenle hangi rampada tutup tutmayacağını kestiremiyoruz. Esas sorun burada. Umarım servisler yazılım ile bu sorunu çözerler.

17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    %70 mi ? aracı düz duvara tırmandırır bu servis elemanları , ben de aracımı aldığımda eleman bana ısrarla klima iç sirkülasyon ışığının yanıyor olması gerektiğini , aracın dışardan hava çekmemesini , içerideki havayı ısıtıp soğutup iklimlendirme yapmasını söyledi, dayanamayıp '' bu anlattığınız tuş çok mu önemli aynısı mevcut aracım Astrada da var ve kitapçığı ,iç sirkülasyon ışığı yandığında araç içerideki havayla işlem yapar bu durum asla uzun süre devam ettirilmemeli ve dışarıdan temiz hava alacak şekilde klima konumlandırılmalıdır , sadece tünel , aşırı kirli hava ( egzost gazı) ortamlarında kullanılır '' diyor deyince , o opelin tavsiyesi Hyundaide böyle demişti. Elemanların bazen çok desteksiz tavsiyeler verdiğini görüyorum.

18. andonnn

andonnn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ismail balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yeni i20 nin yokus kalkis destegini begenmedim.guven vermiyor.aksine kaza bile yaptirabilir.hangi yokusta calisacagini anlamak zor.fiat linea da denedim ayni sistemi oldukca basarili ve tam guven sagliyor.

19. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Genel olarak aractan memnunum fakat yokus kalkisi ben de begenmedim clio 4 te en ufak bir egimde bile devreye giriyordu... Bunda sistemin nasil oldugunu hala anlayamadim ozellikle bayaa bir egim olmasi lazim o zaman devreye giriyor. Ama bazi yerlerde ise degimin daha az oldugu yerde devreye girerke ondan daha dik rampada devreye girmiyor :/

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Arkadaşlar yeni aldığım 2013 model i20 CRDI Jump'ta da yokuş kalkış desteği var mı?

Bu Sayfayı Paylaş