Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20 hakkinda birkac soru

'İ20 Forum - Club' forumunda copy_x tarafından 2 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    uzun yolda 1.4 i20 90 km/h sabit hızla 4.2 litre yakıt tüketimi elde ediyor... defalarca kez de test ettim defalarca kez de paylaştım... Şehir içi şehir dışı uzun yol kısa yol yüksek sürat vs vs arabayı aldığım günden bu yana tüm yakıt fişlerim duruyor... Aynı pompa aynı benzin istasyonundan aynı benzini 25000 km dir alıyorum.... ortalama yakıt tüketimim bu 25000 km boyunca karma 5,5 üzerine çıkmadı... 27-28 kuruş mertebelerinde... araba çok yakmıyor benzin çok pahalı...

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    100tl buji???? oha:) 30 tl işçilik ovv yes o ne yauw:) kaç hemen oradan uzaklaş.... ben dört tane champion marka bujiye 20 lira veriyorum hemde orjinal ötesi made in usa yazanlardan ve pasolarını kumpasla tek tek ölçüp elinin ayarı düzgün bir tamircide önce elle sıktıktan sonra kutu üzerinde yazan çeyrek tur sıkılacak ibaresine istinaden uzun buji anahtarıyla çeyrek tur çevirip bırakıyoruz. Motorun içine toz pislik kaçırmayın yeterki 130 lira nedir ya?? 60000km yapmış motorun bujilerini görmek istemem ağlarım yani:) pasoları 2mm yi bulur çekmez o motor.

bu arada bir set buji en az yirmibin km gider zaten ondan sonra pasoları açılır yani yakın zamanda değiştiyse elleme ama ben 15000km de bir değiştiririm ciddi çekiş farkı yaratır haliyle sarfiyat azalır

Sen benzini alırken Opet i de boşver eğer oradaki Shell istasyonu temiz düzgün ve pompacıların üniforma ile gezdiği ciddi bir işletme ise yakıtı oradan al baktın öyle değil o zaman BP varsa ona git, benzini almadan önce de depodaki eski yakıtı iyice azalt ama çok azaltıp depodaki pompayı bozma :)

ben yakıt için ciddi şehir trafiğine girip stresle doluyorum sırf aynı performansı korumak adına,

3. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Dostum bugun aynen oyle oldu uzaklastim servisten kendi ustama gittim daha yagin degisimine 7 bin var degistim castrol koydum hava filtredi yepyeniydi temizlettim yag filtresini degistim yarin hataya hidip gelecem toplamda 1200 km yol yapacagim yarin sabah shell den fulleyip yola cikacagim sonuclari burdan yazarim :)
    Yazin cok hostu ifyara bes kala guldurdun allah tekerine zeval vermesin :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Bu arada bujiler orjinal uzerindekiler ne tavsiye edersin bizim araclar icin en ideali hangileri ?

5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Benim hararet kalkıştan kısa süre sonra 90 dayanıyor ve orada sabitleniyor şidiki hal böyle.

Apple iPhone 5C 16 Gb. dan Tapatalk aracılığıyla gönderildi.

6. ÜmitGüzel

ÜmitGüzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Ümit Güzel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Yakuplu-Küçükköy git gel 5lt yakıt tüketimi.90 km hızda yeri geldi 110 la gidip geldim.Bu yakıt tüketimine sokak aralarındaki ve yokuş çıkışlarındaki ufak dur kalklarda dahil.

7. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Merhaba arkadaslar bu sabah erkenden saat beste hataya yola ciktim
    Aracimi shellden fulledim
    Tripmetreyi sifirladim

Hatayda yakit ikmali yaptim

Araci 80 90 100 km araliginda iki kisi 7 saatlik yolun son iki saati klima acik sekilde otoban ve duble yolda 585 km 32 lt
    32*5.12: 163 tl

163/585 : 27.8 kr yaktim

Bu beni sok etti
    Aracin yola cikmadan yagini yag filtresini degistim
    Hava filtresini temizledim
    Bu rakam cok hosuma gitti arabaya isindim
    Keske sehir icinde de 35 kr lara dussem dahada satmam i 20 yi
    Arac 23 binde

8. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Hataydan donus verileri
    İse soyle
    Ortalama hiz 80 90 100
    Aracta 100 cift ayakkabi yuklu

Bp den fulledim
    Ve toplam mesafe an itibari ile 587 km buna antep icindeki 30 40 kmlik yol gerisi otoban ve duble yol
    28.75 lt aldi pompa atti biraz dahada bastirdim
    28.75*5.12 tl: 147 tl
    147/586 : 25.kr
    Valla hic fena degil
    Ayni yol ayni hiz arti arac donuste yuklu bp den 25 kr
    Shell de 27.8 kr

9. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    giderken 100 km de 5,4 lt dönerken 100 km de 4.8 lt uzun yol için hiç fena degil

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Aksaray Ereğli 4.4 Lt/100km
    Ereğli Aksaray 4.9 Lt/100km

90 km/h hız sabit...

Yine söylüyorum

I :RpS_love: i20 Troy

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    tamam işte bundan sonra BP den alırsın yakıtı BP bulamazsan Shell alırsın hangi marka buji diye sormuşsun üzerinden çıkan neyse onu takmalısın ancak kılavuza kataloğa da bak orada tavsiye edilen buji olmalı başka bujileri ben önermem.

Birde şöyle birşey var sürekli kısa yol yapan araba uzun yol giderse giderek açılır kurumlarını birikintilerini pisliklerini atar, rulmanları yatakları açılır pasını tortusunu atar, motor yağı sirkülasyon yapa yapa iyileşir, lastikleri esneklik kazanır o yüzden sürekli uzun yol gidildiğinde yada şöyle diyeyim genellikle uzun yol dönüşlerinde daha az yakarsın, ancak bir iki gün yatmış yada şehir içinde kullanılmış arabayla uzun yola çıkarsan başlangıçta biraz daha fazla yakar dönüşte az yakar 27 kuruş 25 kuruşun muhabbeti buna bağlı birazda. Araba yeni bile olsa böyle

tamam doğrudur ancak havanın nem oranı yolun pürüzlülüğü rakımı kullanılan lastiklerin enerji verimliliği sürüş tarzı:) vs vs. bir sürü şey işte neyse senin arabanın aynısını benim kullandığımı farzedelim aynı yolda ben sürsem 100km/5.5 lt den aşağı inmez tekrar aynı arabayı sen kullanınca 4.4-4.9 u yine tutturursun Selim:) azıcık gaza bas motor aralarda birkaç saniyeliğine 5000 devirleri görsün çünki sonra ileride supap iticileri problemi, manifold ve katalitik konverter kurum bağlaması sorunları yaşamaman temennisiyle ara sıra araba 120-130 km leri görsün en az bir 10-15 dakika boyunca:)

Bu Sayfayı Paylaş