Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 Genel Paylaşım

'İ20 Forum - Club' forumunda TuAF2007 tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. eisa

eisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre salta
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Serkan bende garantiden parça değiştim bugün.senden ricam olacak.gittiğinde sorsr mısın bu garantiden değişen parça için bi belge veriyolarmı.bana vermediler sistemde kayıtlı dediler

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Geçmiş olsun Serkancım... Garanti güzel bir şey ama dileğimiz bu tür durumlar kimsenin başına gelmesin...

Kazasız belasız... Yapılan işlemleri ve sonucu da paylaşırsan memnun olurum...

3. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkürler tabiki kimsenin başına gelmesin bu tür olaylar ama böyle geldimide kötü oluyor yarın aracı teslim aldığımda daha detaylı durumu yazarım yapılan işlemler vs vs diye ama sadece şunu söyliyeyim servisimden cok memnunum 2010 dan beri aracımın bütün bakımları hep orda

4. Aguney

Aguney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Güney
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar 1.2 motor (tüplü) şehir içi trafikte km'de 20 kuruş normal mi sizce?

5. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam gayet güzel bir değer... Trafik yoğunluğu, sürüş stiliniz hakkında daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi olurdu...

6. Aguney

Aguney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Güney
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Hocam, Ankara şehir içi trafikte kullanıyorum aracı. Bu değer tamamen şehir içi trafiğe ait. 20 liralık gaz ile 103 km yapabildim. Tabi, her yerde kameralı radar olduğu için genelde 70km süratin üzerine nadir çıkıyorum.

En son akü değiştirdim ve akü değiştirince sanırım gaz ayarı resetleniyomuş. Lpg ayarını yeniden yaptırınca aldığım değeri de yazarım arkadaşlar. Bu arada tüp markası ekogaz.

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    en sağlıklı ölçüm lpg deposu ile benzin deposunu fulleyerek yapılan ölçümdür. depolarınızı doldurun. 200-300 km yol gidin... sonrA tekrar doldurun... en doğrusu budur... özellikle kış aylarında lpg ye geçiş zaman aldığı için benzini de ölçmek gerekiyor...

8. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    1,2 benzinlide ne yakıyordu?
    Bu arada 75000 km LPGli arac kullanan birisi olarak sunu da belitmek isterim ki;
    basta cazip gelen LPG değerlerine, 3-4 yıllık kullanımda kabloların değiştirilmesi ve atesleme bobini değiştirme
    maliyetlerini de eklemek lazım. Tabii ki LPG filtresi ve LPG ayarı yaptırmaya giderken gecen zaman/harcanan para da cabası...,

9. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    arkadaşlar bizim en donanımsız i20 lerin arka kapılarında hoparlör yok biliyorsunuz. bir çift hoparlör alasım var ama serviste mi taktırmam gerekiyor hoparlörleri garantide bi sıkıntı olur mu ? bi de kaç cm oluyor arka kapı hoparlörleri sökemedim arka kapılardaki hoparlör takılacak kapağı nasıl sökülüyor kapıya tam gömmüşler bıçak veya tornavida gibi bişey sokarak sökmeye çalışsam dişleri kırılır mı acaba ? nasıl sökülecek o hoparlör kapağı forumda bu konu ile ilgili bi kaç yazı vardı ama bulamadım.

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bence servise önce bir telefon açarak danışmalısın ki ilerde problem yaşamayasın... İyi bir oto teyp-elektrik işi ile uğraşan halledebilir ama sen her ihtimale karşı servise bence danışmalısın... Ne olur ne olmaz...

11. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    kabloları döşeliyse iyi bir elektrikçiye haybiye para vermek zoruma gider benim. hoparlör kapağı çıktıktan sonra ne kaldı ki tesisat döşeliyse. ama servisi bi arayıp sorayım garanti konusunu.

12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Kesinlikle elektrik tesisatı şüpheli bir durum. Fabrika tesisat koymamış olma olasılığı %90. Örneğin sis lambalarında da bu tesisat olmadığı için piyanistce nickli i20 kullanıcısı sis lambalarına extra tesisat çektirdi. Eminim ses sisteminde de durum böyledir.

13. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    büyük ihtimalle arka kapılara kadar kablon cekilidir (benim araçta öyleydi) kablo cekili i,seki büyük ihtimalle cekilidr ucları soketlidir ve kapı hoperlörünün orası kapalıdır onu bi kesmen gerekicek zaten kolay kesiliyor arka kapılar 16 cm 16.5 ta 17 cm de oluyor kapı sökmekte cok kolay 3-4 tane vida söküyorsun sonra kapının alt tarafından fazla asılmadan tırnakları kurtar tamamdır cam dügmesinin soketinide cıkardınmı kapı döşemesi kolayca cıkacaktır servis sana garanti dışı der ama kulak asma servise gittinmi arka kapında hoperlör varmı yokmu diye bakmıyorlar

14. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    donanımhaberdeki sayfamızda da bir iki yerde okumuştum arka kapılarda tesisat çekili diyorlardı ama şimdi i20troy arkaşımızın dediği kafamı karıştırdı tesisat yoksa hiç girmem bu işe.
    ama serkan hocam resimler çok güzel de sanki bi kaç adım atlanmış gibi yanlış anlama çok faydalı olmuş ama :RpS_rolleyes:
    serkan hocam aracınız kaç model. benimki yeni kasa 2012 i20.
    garanti dışı deyince noluyor araç hepten garanti dışı mı kalıyo şimdi

15. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim araç ilk seri diyebilirim 2009 model hindu üretimi fotolarla fazla ugraşamadık cunki o gun cok soguktu bu fotolar yaklaşık 2-3 yıl öncesine ait yapacagın cok basit bişey var tesisatın cekili olup olmadıgını ancak döşemeyi sökünce anlarsın bende ilk servise sordum yok şöyle olur böyle olur tesisat yoktur yeni tesisat cekilicek işte tesisat cekmek 200 tl hoperlöler de tanesine 100 tl istedi yok kdv işçilik falan filan 600 lirayı buldu yuh dedim gittim kendim taktım

teyp ve hoperlörlerin garantisini bitiriyorda şöyle bir durum daha var servise gittiginde hiç kimse aaaa bu arabanın arka kapılarında hoparlör var demiyor ki orayı bile kontrol etmiyorlar serviste

16. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    hhııımmm o zaman kimseye haber vermeden taksam kimse anlamaz bilmez garanti devam eder anladığım kadarıyla.:D

17. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Emin hocam eğer tesisat varsa işin kolay zaten, eğer ki yoksa tekrar kapatırsın servise gösterirsin olur biter... İnşallah Serkan nın dediği gibi tesisat vardır.

Serkan profil resmini tuttum :D:D:D

i20 ciler olarak hepimiz araçlarımızın logosunu kullansak çok güzel olur yaa :)

18. ÖZGÜN GÜRBÜZ

ÖZGÜN GÜRBÜZ Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    özgün gürbüz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Yetkili servis dışında yapılan montajlarda aracın elektrik kısımlarına zarar verilirse sadece elektrik kısımları garanti kapsamından çıkar.

19. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Dün iş yerinden bir arkadaşı evinin yakınlarına bıraktım. Arkadaşım 2011 model Fiesta 1.25 LPG araç kullanıyor... Arkadaşım arabanın ön koltuğuna oturur oturmaz arabanın ne kadar geniş ve ferah olduğundan bahsetti... Sonra sağını solunu inceledi... Ivır zıvır koyabileceğimiz gözlerin çokluğuna mest oldu... USB, Aux, ipod bağlantısına şaşırdı :) Sonra klimayı 1. kademede açtık ki üflediği serinliğe ise söylediği tek kelime "klimayı böyle açarak bi gezemedim lan. Bu arabada tek eksik sunroof dedi".

evet arkadaşlar... bu anlattıklarım cumartesi günü yaşanmış gerçek bir olaydır...Arkadaşım fiestanın klimasından şikayetçi, sağında solunda ıvır zıvır koyacak göz olmamasından şikayetçi, içinin dar olmasından şikayetçi, çok yaktığı için sürekli düşük devir kullandığından şikayetçi.

Araçlarımızın kıymetini bilelim...

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

20. orkunozkaya

orkunozkaya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Orkun Özkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Merhaba,

i20 ve HGS etiketiyle ilgili bir sorum var,

Etiketi tam olarak nereye yapıştırıyorsunuz, aslında sormak istediğim ön camda aynanın yapışık olduğu yerdeki siyah izin olduğu bölgeye yapıştırmanın bir zararı yok gibi geliyor bana. Webdeki yasaklılar listesinde bizim araba yok. Hiç o bölgeye yapıştıran var mı ? Varsayımla yapıştırıp başımı belaya sokmayayım da önce bir sorayım.

Bu Sayfayı Paylaş