Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 Genel Paylaşım

'İ20 Forum - Club' forumunda TuAF2007 tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim aracım hindistandan gelen ilk serilerden olan bir araç bu araclarda kronik olmuş sorun şimdilik yok ama bakıyorum herkes geri vites şikayetinden yakınıyor benim aracımda hiç böyle bir sorun cıkmadı sagından solundan ötme seside gelmedi sadece benim arac ilk calıştıgında ısınana kadar enjektörlerden cıtır cıtır diye ses geliyor ısınınca kesiliyor onuda artık kafaya takmıyorum ilk zamanlar cok kafaya taktım hyundai mates plazaya götürdüm sorun normal dediler hatta başka bir İ20 araçta deniyelim dediler baktım ondada aynı ses geliyor gerisini önemsemedim cokta takmıyorum kafaya

ilk bakım için size tavsiyen cıkan bütün parçaları servisten isteyin tek tek kontrol edin ne degişip degişmedigini iyice sorun bizim araclarda çift polen filtresi var bazen uyanıklık yapmaya calışıyorlar aman dikkat ;)

i20 Troy bunu beğendi.
  2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Serkan cım ilk bakımda polen filtresini değiştirmeyi düşünmüyorum... Şu ana kadar çok klima ihtiyacım olmadı... Cam suyunu zaten kendim dolduruyorum :=)) Bu basit olan 2 şeyden yırtarız :D Ben kullandıkları motor yağını merak ediyorum... Acaba 5W-30 mu yoksa 5W-40 mı koyuyorlar :confused:

3. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar bu vites göstergesi azaltmayıda gösteriyor mu ben hiç dikkat etmedim

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Evet gösteriyor 3. vites le giderken hızınızı 30 km/h ın altına düşürün örnek 20-25km/h gibi... Yada 40km/h hız ile giderken 5. vitesi kullanın o zaman ekran da fark edersiniz...

Piyanistce bunu beğendi.
  5. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşlar usb takılıyken en son radyodada kalsa teyp usb den başlıyor.Birde her seferinde baştan başlıyor. Bunun özel bir sebebi var mı?

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Evet bende henüz çözemedim. Kitapçığında yazanları okumam gerek. Sadece radyo aç-kapa ara sıra da usb taktığım için çok ilgilenmedim. Çözersem durumu yazarım buraya... Siz çözerseniz siz yazın...

7. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bazen kaldığı yerden devam ettiğini gördüm.CD yaptım onda böyle bir sıkıntı yok sadece sıkıntı usb de.Klasörleri eşim 1,2,3 diye numara vermiş.Ondan da olabilir belkide ben onları tekrar bir düzenleyim.Çözersem buraya yazarım ama sanırım bu rutin sıkıntısı..

8. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    aynen bende o sıkıntıdan muzdaribim asla dinlediğim şarkı kaldığı yerden başlamıyor tekrar

9. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Birkaç kez kaldığım yerden başladığını gördüm.Fakat daha sonra görmedim daha önce de dediğim gibi rutin sıkıntısı bence o kadar olsun.

10. Aguney

Aguney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ali Güney
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar merhabalar. 2009 model i20 kullanıcısıyım.
    Aracı 2. el aldım, 59 bin km'de idi. Motor falan çok iyi durumda. Gösterdiğim bütün ustalar motoru çok beğendi. Araç lpg'li ve yakıttan çok memnunum.

Size bir kaç sorum var. Aracın 60.000 bakımı gelmiş durumda. Ankara'da yetkili servis 428 lira istedi 60.000 bakımı için. Bu fiyat çok değil mi? Sizin önereceğiniz Ankara'da özel Hyundai servisi var mı?

Bir de geri vites sorununu bazen ben de yaşıyorum. Ama nadir bir durum.
    Arabanın motor arıza ışığı yandı. Lpg ayarı bozulmuş kutup başları sökülüp takıldığı için. Usta ayarları yaptı, 50-60 km sonra söner ışık dedi, bakalım sönecek mi?

11. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Geri vites konusunda 2011 öncesi bazı araçlarda zor geçme problemi var... Bunun için aracı çalıştırdığınızda eğer geri vitese zor geçiyorsa 1. vitese takıp çok az ileri yapıp tekrar geriye atabilirsiniz... Özellikle şanzuman soğukken yapıldığı söylenmektedir...

Kazasız belasız sürüşler...

Aguney bunu beğendi.
  12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bugün farkettiğim bir özelliği sizlere aktarmak istiyorum... Bildiğiniz üzere bizim i20 lerde kapıları kapattıktan sonra kilitlemeyi unutursanız otomatik olarak kapıları kilitliyor...

Gelelim yeni keşfettiğim duruma. Eğer aracın yakınlarında iseniz kapılar kilitlenmiyor... Sanırım kontak anahtarı ile sinyal alış verişi yapıyor... Araçtan 5-6 metre uzaklaştım dakikalarca bekledim kilitlenmedi... Ama otoparka bırakıp eve çıktığımda aracın kapılarının kilitlendiğine defalarca kez de şahit oldum... hoşuma da gitti böyle olması...

Kazasız belasız sürüşler...

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Dün bir arkadaşa i20 almak için bayii aradık... Ellerinde kampanya kapsamında satılan i20 ler kalmamış... Sadece dizel sense modeli kalmış... Demekki Aralık ayında bayağı bir i20 sattılar...

14. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yok artık öyle bir özelliği mi var allah allah ben niye farketmedim. demekki yenilerde yok galiba. Bu arada geçenlerde bende farkettim anahtarla kapıları açınca alarm var galiba ötmeye başladı ne hikmetse

15. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bende bu aralar sanki egzozdan bir pul sesi gibi geliyor. Gaza yüklendiğinde sanki içinde taş varmış gibi zırlama yapıyor 3 - 5 saniye. Acaba alttaki karter korumayla alakalı olabilirmi. Belki ona değiyorsa diye düşünüyorum

16. tetikahmet06

tetikahmet06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ahmet tetik
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    soğukken dediğin sesi duydum ısındıktan sonra dene o zaman olmuyor motorun soğukluğundan kaynaklanıyor

17. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    aramızda i20 nin 2012 satış rakamlarına ulaşabilen var mı ben araştırıyorum ama marka bazında bulabildim sadece
    bi de tulu darıcanın sitesinde( http://www.tuludarican.com/ ) kasım ayına kadar olan satış rakamları var.

18. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hyundai i20, 15.247 adet

19. bgunseren

bgunseren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
  20. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bugun kötü bir olay yaşadım şanzımanda ötme sesi vardı sonra şıkır şıkır diye bi ses geliyordu enjektörlerin o kısmındanda çıtır çıtır sesler duyuyordum daha önce başka servise gittim dedikleri şu yorum oldu abi İ20 lerin hepsinde o ses geliyor diye bende önemsememiştim bugun cobanceşme matese gittim aracı alıp teste cıktılar onlarda o sesin farkına vardılar liftte kaldırıp baktılar şanzıman düşmüş dediler vede baski balata bilyası dagılmış dediler bende gidişinde bi sorun yok dedim neyse baskı balatası bilyası ıvırı zıvırı degişicek bir fiyat cıkardılar kaldım işçilik dahil 700 TL istediler tabi en güzel avantajı garantimin olması garantiden herşeyim degişicek cebimden beş kuruş para cıkmıcak sag arka sis farımın oldugu yere su alıyordu oda yapılıcak garantinin faydası işte :) yarın aracımı saat 8:30 da bırakıyorum akşam üstüne dogru alırım kısmetse

Bu Sayfayı Paylaş