Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 Genel Paylaşım

'İ20 Forum - Club' forumunda TuAF2007 tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. Raskoln

Raskoln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bülent Saltık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaşlar Ankarada yeni i20 yi yolda gören oldu mu? Ben bir tane bile görmedim piyasaya daha çıkmadı herhalde..

2. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben istanbulda cok görmeye başladım yeni kasa İ20

3. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    kayseride var bizim mahallede gri :)

4. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bızım burda cok var hatta kıralama sırketlerı 2şer 3er tane koymuslar fılolarına

5. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Ben daha yenisini görmedim ama eski kasayı çok sayısıda görüyorum.

6. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    i20 arka cam silecek süpürgesi fiyatını bilen var mı arkadaşlar,benim arka cam silecek süpürgesi yırtıldı 3,5 yıl iyi dayandı yine:rolleyes:

7. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    serkan abi bizimkisi hala orj. duruyo yırtılana kadar devam

8. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Afyona geldikten sonra çok yıprandı Serkan,kışları -30ları gördü ondanda kaynaklanmıştır yıpranması.
    Cumartesi günü servisten alayım bari...

9. Elmander34

Elmander34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar ben de yeni i20 1.4 otm sense aldım.

Bi sorum olacaktı. Usb takınca direk şarkıları açıyor ancak kısa kısa çalıp geçiyor.

Ne yaptıysam şarkıların tamamını çaldıramadım. Yapılması gereken bi ayar mı var acaba neden öyle yapıyor.

10. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi aldıktan sonra fiyatını yaz bende bileyim :D

11. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Dün Afyonda sanayide hallettim silecek işini,3tl lastiğini aldım 5tl işçiliğine verdim değiştirdim süpürgesini 8tl maal oldu:)
    Bidahakine lastiğini alıp kendimde takabilirim :RpS_thumbup:

12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    i20 genel paylaşım alanı olduğu için buraya yazıyorum...

1 yıl boyunca süren derin araştırmalarım sonucu hemen hemen bütün B segmenti araçların içersinde fiyat-performans-konfor-donanım-güvenlik kriterlerini göz önünde bulundurarak Nisan 2012 yılında i20 Troy 1.4 CVVT 100 ps aldım.

İyi ki almışım diye sözlerime başlar Hyundai için söylenen asılsız iddaaların tamamen içi boş, kulaktan duyma, karalama politikası olduğunu da anlamış durumdayım. Bunları bana söyleyenlerden dolayı Hyundai markasına çok ön yargı ile gittim ancak gidip görme şansı yakaladığım Corsa,Yaris,Punto Evo,Fiesta,Polo gibi içi boş donanımsız araçlara milyarlarca para verileceğine yerli üretim olan, onlardan oturaklı (teneke hyundai-plastik hyundai boş ağırlık 1200 kg :D ), donanım olarak diğerlerine göre standardizasyonu yüksek i20 troy aldığım için mutluyum. Yakıt-performans olarak da dizelleri kıskandıracak durumdayım...

Bu yüzden teşekkürler Hyundai diyor i20 Troy hakkında tüm sorularınıza açığım diyorum.

13. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İ20 fiyat performans ve düşük yakıt tüketimi olarak cok iyi kimse inanmıyor ama durum böyle inanmıyanlarla özellikle yola cıkıyorumki görsünler diye özellikle şaşırıp kalıyorlar :D

i20 Troy bunu beğendi.
  14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Serkan hocam 2010 yılında çevremde duyduklarımdan dolayı getz almaktan vazgeçtim, 2011 de i20 troy dan vazgeçtim... bu süre zarfında gitmediğim bayii görmediğim otomobil neredeyse kalmadı... Sonra bir hışımla çıktım fiyat-donanım-performans olarak en fazla seçeneği sunan i20 troy a yöneldim...
    Fiestaya bindim konsol sanki kucağımda, Yaris e gittim aman Allah ım o bagaj nedir öyle, Corsa ya gittim adamlar park sensörüne dahi para istiyorlar, Polo zaten donanımsız araçlarına dahi çok fazla istiyor, Evo ya baktım iç tasarım güzel ama öyle bir fiyat istediler ki ederinden 10 bin TL fazlasından fiyat açtı :D

Bana dedilerki hyundai plastik-teneke evet benim aracım plastik ve teneke 1.4 100 ps benzinli... Ama bunu diyenlerin dizel araçlarından daha ağır :RpS_w00t: Dediler ki süspansiyonları çok sert evet sert alışınca 10 numara süspansiyon oluyor ki focuslara vw lere sert süspansiyonlarından dolayı hayran olan onlarca kişi varken bunu hyundai yapınca neden beğenilmiyor...

Motoru çok yakar dediler, Şehirler arası 4.6 yı gördüm şehir içi 5.5-6.0 arasındayım :D İşin enteresan tarafıda yol bilgisayarı ile pompa miktarı doğru tutuyor :RpS_sleep:

Dediler ki ufacık araba sığamazsınız, içine giren ne kadar genişmiş diyip çıkıyor 1.93 eniştemin kafası tavana değmediğine göre hiç sorun yok... Arka taraftaki düşük şaft yüksekliği de cabası...

Tek seferde 1 kez yemek 2 kezde WC molası vererek tam 10 saat yolculuk yaptım... Ne bel ağrısı ne boyun ağrısı hiçbirisini yaşamadım...

Hyundai zaten vizyonunu değiştirdi... uzun zamandır araçlarında standart olarak ABS+Klima+çift hava yastığı veriyor... Standart olarak araçlarına 4 cam otomatik, CD,mp3,usb bağlantısı veriyor, torpidoya soğutma koyuyor, park sensörünü veriyor... Bazılarını bu küçük donanımlar dokunuyor ama inanın bana çok işe yarıyorlar...

Aracın eksisi yok mu elbette var... Denizli-Alaattin köyü arasındaki dağlık yol çok dik ve uzun süre virajlı yolda rampa tırmanıyorsunuz.... Bu yolda araç sürekli tırmanırken 5. vitesten 4 e düşüyorsunuz.. (Araçta 4 kişi vardı) Eğer yokuş tırmanırken performans istiyor ve aracın hızlanmasını istiyorsanız 3. vitese düşmek zorundasınız... 3. vites e geçtiğinizde tırmanırken hızlanıyorsunuz ama yakıt tüketiminiz artıyor ki o yol için çok çok normal...

15. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben bu arabayı 2008 oto fuarında gördükten sonra karar verdim fiesta ya corsaya colt a micraya clio ya baktım özellikleri olsun performansı olsun yakıt olsun cok iyi olduguna inandıgımda için aldım benide gerçekten hiç üzmedi performasına araca binen herkes bayıldı keza özelliklerinede öyle 2 yıl önce 1 depo ile sabit 120 ortalama ile (aydın - izmir otobanında 170 ten aşagı düşülmedi son hız 220 görüldü) 752 km gittim bide içinde 7 litre daha kalmıştı onuda benzin alırken fulle dedigimde 38 litre almıştı depo ordan anlaşıldı o 7 litre ile daha gitseydim herhalde 800 veya 820 km yababilirdim diyorum :D

i20 Troy bunu beğendi.
  16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam benzer yakıt ortalamasına sahibiz... Allah nazardan beladan cümlemizi korusun... Diyorum ki iyi ki almışım... ve çevremdeki bir çok tanıdığıma da gönül rahatlığı ile tavsiye edebiliyorum... Bende rodaj süresinden sonra hafif hafif motoru denedim... 185km/h a çıktım ve gaz pedalımda halen gideri vardı ancak ben cesaret edemedim... En az 200 km/h yapardı diyorum... Yol boş duble yol düz yeni asvalttı... Genellikle ben sakin kullanırım 90-110 arası bana çok ideal hem ekonomik hem daha güvenli... Bu yüzden ben çok hız yapmam...

Motorda dikkatimi çeken en önemli durum ise;

Eğer motoru performanssız kullanmaya kalkarsanız örneğin otobüs gibi usul usul kalkış yapıp gaz pedalına usul usul basıyorsanız size çok daha güzel ekonomi veriyor... Motor sanki hafızasına almış gibi gaz pedalına lüzümsuz yere bassanız bile motor ekonomik davranıyor...

Eğer siz sürekli performanslı kullanmaya başlamışsanız motor sizin sürüş stilinizi ona göre ayarlıyor ve az bir şey gaza dokununca uçuyor...

Ben CVVT ye akıllı motor diyorum... Siz böle bir şey fark ettiniz mi ?

Serkan bunu beğendi.
  17. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet fark ettim ben genelde sizin gibi sakin kullanırım en fazla hızım 120 dir he cok acil işim olur yada 4 şeritli yolda tek başıma giderim (aydın - izmir otabanı) sıkılırım anca o zaman dokunurum zaten o yolda dokundum :D 200 e kadar normal ama 200 den sonra acıkcası fazla güven vermedi ama arac gidiyor :D

zaten CVVT motor acıklaması degişken sübab zamanlaması oldugunda dolayı 3000 dd ye kadar yakıt ekonomisi 3000 dd yukarısındada performans size sundugundan cok cazip oluyor

i20 Troy bunu beğendi.
  18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Biraz yüksek hızlarda hafif bir titreme baş göstermiyor değil... Gerçi bu titremeler 150 ve yukarısında oluyor. diğer markalar gibi 110-120 den sonra titremiyor... Bende sakin kullanırım sanki ayağımın altında yumurta var gibi... Birde araç zaten sessiz yol sesi falan almıyor,motor sesi gelmiyor.... böyle kullanınca da araç içersindekiler şaşırıyor sanki otobüste gibi hissediyorlar kendilerini...

Tabi bazen kaşınanları da uygun şartlarda kaşıdığım olmadı değil... bunlar punto mjetler, ford connect, ford fiesta, skoda oktavia :D Işıklarda kalkışta dediğim gibi 1-2-3. vitesler çok seri ben 100-120km/h e çıktığımda onlara en az 1 boy fark atmış oluyorum :RpS_love:

Ama diyorum hız felaketir bu yüzden trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım...

Serkan bunu beğendi.
  19. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    valla bende bi balans ayarsızlıgı vardı 120 ile 140 arası cok titriyordu ayarla halledildi ama yine aynı durum bende baş gösterdi 140 ı gecince titreme falan kesildi dediginiz gibi o hızlarda bende hiç titreme yapmadı dedigim hız arası harici kaşınanlar cok oluyor malesef ama roketleyince yetişememesi yetiştikten sonrada bana bakmaları ve yüzümdeki kahkahayı görünce onların surat ifadeleri benim cok hoşuma gidiyor :D

1.2.3 vitesler cok seri zaten birine ders verirken 3'e düşüp roketleyince onun yüzündeki ifadeyi görmek güzel bide kafayı takanlar oluncada yol verip arkasına gecip sellektör yapıncaki keyifte bambaşka oluyor hele buda rampa yukarı olunca inanılmaz bir keyif alıyorum :RpS_love::RpS_love:

i20 Troy bunu beğendi.
  20. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Serkancım peki herhangi bir kronik sorun yaşadın mı? yada özellikle dikkat edilmesi gereken bir hususun oldu mu? Şu zamana kadar dikkatimi çeken bir durum olmadı... Ama henüz ilk bakıma dahi girmedim...

Sadece benim araçta antifriz miktarım düşük çıktı -12 derece. Servis çalışanı bu -30 larda olması gerekirdi su mu koydunuz deyince şaşırdım :RpS_mad:

Bu Sayfayı Paylaş