Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20 genel bilgi isteği

'İ20 Forum - Club' forumunda Sertdemirli tarafından 21 Ekim 2014 tarihinde açılan konu

1. Sertdemirli

Sertdemirli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Soner SERTDEMİRLİ
    He bu arada amma konu sapıtanlar var. Son kez rica ediyorum sizden lütfen konu dağılmasın. Her koşula uygun bir i20 arıyorum 2 el olacak. Sıfır alacak para olsaydı siz değerli arkadaşları yormaz bayiiden bilgileri alırdım. 1.3 gls getz kullanan o arabayı bilir sadece alacağım araba 1 tık da olsa üstü olsun kötü olmasın istiyorum. Benzin de en fazla yaksın 40 kuruş boşver abi yakıtı ne alayım. ?

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam şimdi i20 öyle drift tarzı bir araç değil... baştan söyleyim... i20 şehir içersinde çok seri şehir dışında da sevimli bir ekonomi aracıdır...

1.2. ve 3. viteslerde şehir içersinde emsal araçlar arasında ışıklarda senden önce kimse kalkamaz... ama yanına audi vb. güçlü araç gelirse fena çarpılırsın. 4. ve 5. vitesler ekonomi amaçlıdır... öyle müthiş derecede ara hızlanma aniden duruş, sağa sola bir anda geçiş tarzı uygulamalara geleceğini sanmıyorum... yol tutuşu iyi ama bahsettiğin durum farklı... 160-170 titremeye titremez ama öyle çok fazla da güvenle gitmezsin... bu bir gerçek... yokuş derken nasıl bir yokuş dağa mı tırmanıyorsun sen ? rampada 1.2 motor da çıkıyor, 2.0 motor da çıkıyor yeterki doğru vites doğru devir ile kullan...

kısaca i20 böyle... ama beklentilerin bunlarsa i20 den uzak dur... sana da i20 ye de yazık olur... masarati tarzı bişi lazım sanki sana...

Kazasız belasız sürüşler...

arkadaşlar biraz alınmış ama ben açıklayım sana 1.2 motoru 85 PS dir... hiç de eşek tarzı falan değildir... En başta dedim sana...

1.2 motor düz yol düz şehirlerde ekonomi amaçlı üretilmiştir... Gidip sen karadeniz de kullanırsan 2.0 litre araçtan çok yakar... ama sen düz yolda kullanırsan sakin sürersen benzini koklar...

sanırım anlatabildim...

kazasız belasız sürüşler...

Sertdemirli bunu beğendi.
  3. Sertdemirli

Sertdemirli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Soner SERTDEMİRLİ
    Mükemmelsin hocam. Bence bu araç benlik yüksek devirde otoyolda çok rahat makas atılır : )) bilgiler ve iyi dileklerin için teşekkür ederim cansın.

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    O özelliklerde en kolay ulaşılır tarzdaki araba şu anda peco 208 GTI, 72.500 liraya veriyorlar 200hp 6 ileri 270nm tork orta sert süspansiyon 0-100 ü 6,8 saniye, sadece hızlı girilen virajlarda arka içte kalan tekerlek havalanıyor bide bu araba tek kapı, Getz i yiyip bitirdikten sonra şu anda sürüş manasında alınabilecek araba bu ancak peugeot nun servis ağı hyundai kadar iyi değil yedek parçası hyundai kadar ucuz değil ve peugeot karmaşık mekanik yapıda olduğu için ustasını bulmakta kolay olmayacaktır. Ayrıca fransız arabası ne derece sıcak bakılır tartışılır, bir diğer opsiyon yeni clio RS200 ancak o araba henüz Türkiye ye gelmedi bence gelmeyecek. Hatta Hyundai nin şu sıcak forum ortamında 208gti ı önerdikten sonra belki insanlar bana kızacak:) şimdiden beni affetsinler ancak hem suçlu hem güçlü sayılırım çünki hyundai nin şu anda piyasada 72000 liraya 200hp motor gücüne sahip 0-100km hızlanması 7 saniye altında bir otomobili yok. Fakat sorunsuzluk güvenilirlik ve satış sonrası destek konusunda hyundai bu diğer markadan çok daha iyi bence

Şu anda en az paraya en çok beygiri olan alet buymuş başka bilinen varsa öneriler gelmeli

Yada segment değiştirmeniz gerekecek 1.6GDI motorlu i30 lara bakabilirsiniz, GDI Türkiyede varmı? var diye içimde bir his var, motor gücü ve serilik benimde olmazsa olmaz dediğim tek özellik, ancak eskisi gibi alırken ucuza elde edipte kulladığımız performansından keyif aldığımız arabalarda bu özelliğe sahip olabilirken yeni çıkan arabaların çoğunda bu serilik yok üreticiler sanki insanları mp3 player yada multimedya setleri hatta bir sürü süslemeler ile kandırıp 70-80hp arabaları kullanıcılara çakıyorlar kullanıcıların kabahati yok çünki piyasa bu ve sadece ucuz olan arabalar bu şekilde B segmenti olsun A segmenti olsun böyle.

Euro 5 standartı varya motorlarda emisyon kısıtlamaları getiren birde avrupa daki araba vergilerinin bizdeki gibi sadece motor hacmine göre değilde beygir gücüne göre düzenlendiği günümüzde güçlü ve seri arabaya binmek için ya üst segment araba alınacak yada grand tourer hatta coupe segmentindeki arabalara bakmak gerekecek onlarında fiyatları şu anda sahip olduklarımızın sıfır olsalardı ne kadar olurlardı sorusuna verilecek günümüz oranlamasıyla fiyatlandırılırsa neredeyse 4-5 katı gibi, birilerinin çıkıpta artık yeter imdat diye bağırmasını ve bu çevreyi koruyan gaza basınca ne duman çıkaran nede toz kaldıran çok sessiz sakin hoş konforlu ve az yakan ama selefleri kadar hızlı olmayan arabaları protesto etmesini üreticiye baskı yapmasını beklemekte zor çünki az yaksın az yakan araba alalım, burasında mp3 playeri varmış, burasında park sensörü varmış diyen hatta güçlü motoru ne yapacağız yarış mı yapacağım ? çok güçlü motor olmasın kaza yaparız sonra diyen kullanıcı sayısı ülkemizde milyonlarla ifade edilirken bunun tersini savunup güçlü araba her zaman lazım olur varsın yaksın yakıtı içsin farları otomatik yanmayıversin multimedya seti gündüz farı olmayıversin onlar lazım değil yeterki gaza basınca uçsun yol alsın diyen kullanıcılar üçyüz beşyüz kişiyken artık eskileri gibi asfaltı eriten motor sesi yeri göğü inleten alt segment araba gelmez buralara:( işçi memur yada alt kesim hiçbir zaman eskisi gibi hızlanamaz. İşin kötüsü yeni yetişen genç sürücüler manasında, eski sürücüler bu yeni arabalara kullanması çok kolay bu ne yauw tın diye gidiyor pıt diye çalışıyor motoru derken yeni sürücüler hayatlarında birkez bile jikle çekmemiş birkez bile zincir takmamış yada reno toros un vitesini değiştirmemiş olmanın verdiği eksiklik bazen insanları 1.0 eco motorlu opel corsa ya itebiliyor:) sonrası kendisi adına facia çünki 1.0 opel corsa hızlanma yokuş çıkma gibi konularda şimdiye dek üretilmiş tüm hyundailerden çok daha kötü:)

Son samuraylar olarak bakarsak hyundai markasındaki ucuz ve hızlı en son seriler Era ve Getz lerdi onlarda bitti ama göremedik şunu biriside arkalarından ağlasın? bu muydu yani vefasızlık işte.

5. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Siz öyle uçsun kaçsın istiyorsanız yanlış araba arıyorsunuz. Sizin ilacınız blue dizel + yazılım.

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Sonra nasıl durduracak nasıl yanlıcak... Felaket olmasın...

7. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Sertdemirli Nickli Üyeden Alıntı https://www.hyundaiclubtr.com/images/styles/Luburox_Blue/buttons/viewpost-right.png
    Hocam benim istegimi soyleyim araba güçlü olduğunu hissettirsin yokuş da getz gibi güçlü olsun. Uzun yolda makasa girerken koltuk beni sağa sola savurmasın birde 160 170 de titremesin yeter. Yani yeri gelir yarışa girerim yeri gelir emekli gibi kullanırım. Çanakkaleye 80 km/s ile gittim 160km/s ile geldim yani araba sağlam olmalı yeterli. Sence ne almalıyım

'''''''''''''''''Kimsede bu genç delikanlıya,,trafikte hız sınırı var,,,MAKAS ATAMAK,,,, hem kendi hem karşıdaki kişinin can güvenliğini tehlikeye atarsın,,bak aşağıdaki gibi cezaları var demiyorda Ha bire araba marka modeli öneriyorsunuz.........'''''''''''''
    ,,,,,EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ''DERKİ,,,, trafikte "makas atma" olarak da bilinen kısa aralıklarla birçok kez şerit değiştirip vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücülere, 2 yıla kadar hapis ve bin 400 lira para cezası verilmesini öngören yeni bir düzenleme hazırladı.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Ekim 2014
  8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Dizelide sevmiyorum işte motor deviri çabuk bitiyor 4000 devirde bitti gitti vites istedi oldu ki 4000 devire gelmeden zaten değiştirilir vites benzinliyi 5500 devirlere kadar sıkıştır ama her zaman değil belki 10 saniyeliğine, daha sık vites değiştirmek gerekiyor hele 6 vitesli olan modellerde. Benim dediğimi istersen tak 4. vitese motor bayılmadan git ister sık vites değiştir patır patır hızlan o tarz arabalar, hem Accent Blue sedan bir otomobil, hatchback olsa fena olmazdı, ayrıca blue ağırlık olarak fazla 1110kg iken bahsettiğim araç 1060kg ve Accent blue 14 inç 175 lastik kullanırken 208gti 17 inçlik 205 45 lastikler ile geliyor. Accent blue nun fren mesafesi 100-0km 43 metre yani bakımlı yeni bir tofaş şahinden birkaç metre kısa. 1100 küsür kg luk araba nasıl o kadar mesafede durmuyor? iyiki daha ağır değil,
    Önden çekişli arabayla yanlamak yanlış zaten:) iyi yanlamak için arkadan itişli olması gerekir, hayatımda yanlamadım arkadan itişli araba kullanmak nasip olmadı:) olsa bile yinede yanlamaya kıyamam. Accent blue nun fren mesafesi katalog değeri korkutucu en azından bir 35 metre değil.

9. Sertdemirli

Sertdemirli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Soner SERTDEMİRLİ
    üstadım öncelikle kafa yorup bilgi verdiğin çok minnettarım sırayla yazdıklarını değerlendirmek isterim. Peugeot araba hiç sevmedim sevmeyeceğimde artı o fiyatlarda çok uçuk benim için çünkü baktığım segment fiyat olarak çok daha alt sınıf. anlattıklarından şunu çıkarttım i20 bi getz olamaz. ne yalan söylim çok üzdü bu beni. dediğin gibi yaksın abi güçlü olsun getz de sanki park sensörü mü vardı benim yoktu olmaması daha iyi ustalığın belli olur. gündüz ledi ne işe yarar Allah aşkına bi çekici gösterir bide benim gibi adamın gözünü alırsa küfür yersin. reno clio rs i eren tekin incelemiş baktım güzel araba ama yine aynı olay parası beni aşar o paralara bmw alırım daha iyi . o parayı veren 20 daha verip cooper 190 bg lik araba da alır. Ne yazıkki dediklerin doğru ben doğan slx arabanın jiklesi ile de çok uğraştım kartalında çok uğraştım. Yanlama konusuna gelince bir bmw gibi değil tabiki ben getz ile 1.5 sn el freni çekip gaza kökleyerek u dönüşü yapabiliyordum her seferinde de başarılı oldu hiç kıçını savurmadı. ama çözüm yollarından biri şu olacak galerici arkadaşıma gidip bitane 1.4 cvvt bul kullanıcam deyip o arabayı test etme niyetindeyim başka türlü çıkmayacak sonuç. Hyundai den ziyade kia nın motoruna güvendim getz den dolayı yanlış bilmiyorsam hala kia üretiyor hyundai nin motorlarını. çok kafa şişirdik bazı abiler kardeşler beni zengin çocuklarının kullandığı arabalardan istiyorum zannetti ancak öyle değil. abi benim istediğimi benzinli getz kullanan bilir kullanmayan pek anlamaz. sırayla şimdi diğer arkadaşların mesajlarınıda cevaplayacağım.

Abi kanun var eyvallah ancak şu kadarını söylim ben yapamıcam şeyi söylemem kaldıramayacağım makasa da girmem niye kaza olsun ? yoğun trafikte makas atanları anlamıyorum zaten. Bu arada son sözüm size abi. ben 24 yaşındayım 23 yaşında kendi arabama sahip oldum belki siz olmadınız o yüzden beni anlamıyorsunuz. ama eğer şuan siz genç olsaydınız eminim benim istediğim arabadan çok daha iyilerini isterdiniz. he birde trafikte orta şeritte tın tın giden abiler kategorisinde isen lütfen trafiğe uygun hızda gidin. boş şeritte trafik yapıyorlar yapmayın gözünüzü seveyim.
    HERŞEYİ YERİ VE ZAMANINDA YAPARSANIZ ZARAR GÖRMEK DEĞİL ZEVK ALIRSINIZ.

Sokak arasında 20 ile uzun yolda 160 gidersen duracak mesafeye sahip olursun abi ancak caddede 80 i gördüm hadi 100 ü görüyüm dersen dediğin doğru. oda bende yok çok şükür o kadar aklı başındayım.

25.000 tl yi geçirsa fiyatı önermeniz çok yersiz olmuş abi.

Bu Sayfayı Paylaş