Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Fren Sorunu

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda katatonic tarafından 26 Ocak 2017 tarihinde açılan konu

1. katatonic

katatonic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Alp Tuğra Ertürk
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    2012 makyajlı kasa i20 1.2 benzinli aracına sahibim. 2. el satın aldığım aracı aldığımdan beri fren performansından memnun değilim. Aldıktan sonra 1 defa balata değişimi ve disk temizletmesi yaptırdım. Sorun şöyle normal hızlarda (80-90) giderken frene bastığım zaman yaklaşık 5 cm den sonra baskıya başlıyor ve araç bastığım gibi direk durmuyor. Yavaşlayarak duruyor ve bu sorun panik ve ani frenleme durumlarından sıkıntı yaşatıyor. İzmir yükselişteki servise götürdüğümde frenlerin normal olduğunu söylediler ancak hala tatmin olmadım. Acaba sadece benim aracımda mı böyle aynı model diğer araçlarda da böyle mi ? Eğer sorun benim aracımdaysa ne yapmam lazım yardımcı olabilecek var mı ?

Teşekkür ederim

2. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun...

2012 model i20 Troy kullanıcısıyım. Makyajsız kasadır. Sizinki de aynı dönem makyajlı olarak revize gören model tipi. Fren tertibatı aşağı yukarı aynı... Sadece benimki 1.4 olduğundan dolayı diskler daha büyük olabilir...

i20 lerde ideal şartlarda (hava, yol,lastik durumları ideal iken) fren pedalı basma şiddetinizle orantılı olarak fren performansı sunar. Yani siz pedala bastıkça doğru orantılı olarak fren gücü artar... Daha önceden eğer bir ford reno gibi araç kullandıysanız bu size garip gelebilir... Çünkü ford reno gibi araçlarda frene 1 kademe basarsınız fren yoktur... 2 kademe basarsınız fren halen yoktur 3. kademe bastığınızda ZINK diye birden fren oluşur... ve fren pedalı çok derin stroklu çalışmaz... ama i20 lerde durum daha farklı... bastıkça performans elde edersiniz...
    Sadece fren balata değişimlerinde yüksekten kavrar... balatalar kullanıldıkça tekrar normal seviyesine döner...

Yağışlı havalarda ise malesef ki i20 lerin bu modellerinde ABS erken devreye giriyor... Erken girmemesi için iyi bir lastik kullanmalısınız... yada devreye girdiğinde ayağınızı hafifçe fren pedalından çekerseniz durum düzeliyor... rahatsız olmazsanız eğer basmaya da devam edin... nede olsa ABS var...

fren hidrolik durumu da performansı etkiler... en son ne zaman değişti ? dilerseniz servis yada ustanızla bunu da konuşun... ben işlemlerimi serviste yaptırıyorum...

Aracın fren performansına zaman içinde uyum sağladığınızda risk oluşturmuyor... Hatta zaman zaman ani frenler de yapmak zorunda kaldım... sizinde alışmanız gerek sanırım...

emrex bunu beğendi.
  3. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En doğru tespiti fren performansı testi veriyor. ℅kaç tuttuğunu net ölçüyor. Ben ölçtürdüm süper çıktı.

4. katatonic

katatonic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Alp Tuğra Ertürk
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Lastik olarak bridgestone ecopia taktılar serviste açıkçası lastikten memnunum biraz sert ama yol tutuşu yağmurlu havada fren mesafesi iyi. Dediğiniz gibi aracı servise götürdüğümde normal dediler ancak yine de tatmin etmedi yani ilk bir kaç kademe çok boş gibi geliyor ve aşırı güvensiz hissettiriyor. Bu zamana kadar çok şükür bir kaza durumu falan yaşamadım ama yine de bir hayvan ya da acil fren yapmam gereken durumlarda çok geç ve yavaşlayarak durması tedirgin ediyor sadece. En yakın zamanda tekrar servise gidip şikayetimi belirteceğim.

5. katatonic

katatonic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Alp Tuğra Ertürk
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Serviste mi yaptırmıştınız ?

6. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Oturduğunuz bölgenin sanayi sitesinde genelde frenci olarak tabir edilen fren ustasında test ettirdim. Bir silindire biniyor araba teker dönüyor test oluyor. Benden para almadılar. Serviste bu makineden görmedim

7. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Siz servise belirtin... Yada benzer bir modelin direksiyonuna geçin... Uygun bir yerde fren yapmayı deneyin... Arada ciddi bir fark var mı yok mu gözleyin...
    Bahsettiğiniz hususa ya siz aracı henüz tanımadığınızdan alışmadığınızdan garip geliyor yada aracın tertibatta sıkıntı var ondan öyle oluyor...
    En doğrusu test etmeniz... Fren önemli ne olur ne olmaz... ihmal etmeyin... fren hidroliği, tertibat kontrol ettirin... sonra varsa bindiğiniz i20 modeli ile aynı araba... test edin...

katatonic bunu beğendi.
  8. katatonic

katatonic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Alp Tuğra Ertürk
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    tavsiyeniz için teşekkür ederim en kısa zamanda servise gideceğim.

Bu Sayfayı Paylaş