Sorum tuhaf olacak biliyorum ama elit paket i20'yi manuel şanzıman olarak almak istiyorum. Bayiler veya fabrikayla iletişime geçsem yaparlar mı? Clio 5 ile i20 arasında kaldım. İki araçta da(alt modellerde) manuel 6 vites opsiyonu oluyordu. Ben mauel seviyorum, hem yakıt avantajı hem arıza azlığı hem de kullanım zevki için manuel tercih etmek istiyorum. Sizce bu mümkün mü?
Sıfıra Manuel yapmazlar sanmam. Sürüş zevkini bende diyordum ama otomatik kullanınca ne zevki hamallık resmen dedim. Kişiye göre değişir tabi ama sıfır Manuel ilginç olur diye düşünüyorum. Alt peketlerden almanız lazım i20 için ama clio'da Manuel vyok diye biliyorum.
Teşekkür ederim. Evet manuel rahatlık ama şu da var; örneğin trafiksiz bir yolda en yüksek videste gideriz. Yoğun trafik otomatik vites için büyük sıkıntı, evet biz belki rahat ediyoruz ama arıza durumunda tüm yaşadığımız rahatlık kabusa dönüyor. Bence otomatik vitesler yoğun trafik kullanımı için geliştirilmiş değiller. Er geç manuelin üstünlüğü ortaya çıkacak. Tekrar teşekkür ederim.
Ailede 4 araba var ; 2018 Tucson otomatik , 2020 Toyota Corolla 1.8 Hibrit otomatik ,Opel Astra J 1.4 T otomatik ve şahsıma ait 2013 1.2 i20 FL manuel ,arabamı sürmenin rahatlığını otomatiklerde görmedim.