Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 'de Sorun Yaşayanlar

'İ20 Forum - Club' forumunda yasertunc tarafından 29 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun kardeş, mühim olan can sağlığı, kafana takma herşeyi,
    frene bile basamamışsınız, herşey olabilrdi yani, o yüzden şehir içi deyip kemer takmayanlarıda uyarmak istiyorum. şehir içindede ne kazalar oluyor.
    tekrar geçmiş olsun, kaskodan yaptırıp satarsınız olmazsa, başka bir araç alırsınız

2. skywalker

skywalker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok geçmiş olsun, çoşkun beyin dediği gibi satıp içinize sinen bir model alırsınız inşallah. Önemli olan can sağlığı.

3. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    ÇOK BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN YASER KARDEŞİM ALLAH BETERİNDEN KORUSUN...

4. yasertunc

yasertunc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Değerli dostlarım, ilgilerinize çok çok teşekkür ederim.

Esasında daha öncede bahsettiğim gibi farklı bir model düşünmüyorum.Alırsam eğer tekrar i20 ilk tercihim olur. Esas sıkıntının benim kaza yaptığım aracın birçok arızası yada mühendislik hatalarıdır. Başka bir forumda sorunları paylaştığım birçok i20 sahibi, bahsettiğim sorunları kısmi olarak yada hiç olmadığını söyleyerek, kronik arızalar olmadığının bilgisini anlamış durumdayım.
    "G" kuvveti kaza sırasında ve "bence" normalin üstündeydi. Tabi size bilimsel bir açıklama yapmam imkansız. Fakat ip ucu olarak belirteyim. Bende hipermetrop var yani gözlük kullanıyorum. Gözlük gözümdeyken hızlıca kafamı sallarsam düşmez kesinlikle (uzun süre değil, ani olarak). Kaza sırasında torpidonun camı ısıtan mazgalının üstünden aldım ve tekrar gözüme taktım. Birde, ben sürekli ofiste masa başında çalışan birisiyim. Vücut hareketim ve metabolizmam yavaş. Kazanın ertesi günün akşamına kadar boynumda ve sol omzumda hafif bir ağrı vardı. Şu anda yok.

Araç tamir olsa bile eskisi gibi olacağını düşünmüyorum. Tabi bunlar tamamen benim şahsi düşüncelerim, bilimsel dayanağı yok ve psikolojik etkilerden olabilir. Yaşam tecrübesi ile gerçek de olabilir, bilinmez...

Düzenleyen : yasertunc

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,096
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yaser bey google 'da "airbag açılmadı" olarak aratırsanız en lüksüne kadar bir çok araçta bu olayın gerçekleştiğini dile getiren kullanıcılar olduğunu görürsünüz. Bunun nedeni genel olarak kullanıcıların srs sistemi hakkındaki yeterli bilgilerinin olmaması. Eğer airbag açılmadı diye bir şikayeti yazabiliyorsanız emin olun güvenli bir araçtan sağ çıkmışsınız demektir.

Araçların onarımı ile ilgili artık daha pratik tasarımlar söz konusu. Örneğin şaseler bile milimetrik olarak düzeltilebiliyor yada parça değişimi ile eski haline getirilebiliyor (Çok parçalı şaseler). Tabii psikolojik olarak kimseyi tatmin etmez. Eksperin lehinize en olumlu kararı vermesi dileği ile tekrar geçmiş olsun.

6. KADIKOY

KADIKOY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle Merhaba yaser'im seni burada buldum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifVe tekrar geçmiş olsun.
    Yaser kardeşimi diğer forumdan tanıyorum ve çok da severim Bilgili, detaycı,açıksözlü ve efendidir.Aracında zaten bazı sıkıntıları vardı kendiside burada dile getirmiş gerçi bizlerin araçlarıyla uzun süredir karşılaştırıyoruz ve onun aracında dile getirdiği sorunların o araca has olduğuna zaten kanaat getirmiştim mevcut sorunlarından sadece Rezonans konusunda birleştik.Yaşadığı bence oldukça ciddi bir kazadan hemen sonra bile bizleri bilgilendirme nezaketini göstermiştir.
    Evim İstanbul/Küçükyalıda ve Aracını bıraktığı Hunkoda Aracı inceledim.Araç fotoda görüldüğünden daha ciddi bir kaza görüntüsü veriyor.

Bizler kaza haberini alınca ve fotoları görünce panikledik özellikle Hava yastığı konusu bizi üzdü belli bir yaşam tecrübemiz sürücü tecrübemiz var sonuçta yastık işine bozulduk ama önceki sayfada çizimle verilen bilgi ve sizin yukarıda verdiğiniz cevaptaki"Eğer airbag açılmadı diye bir şikayeti yazabiliyorsanız emin olun güvenli bir araçtan sağ çıkmışsınız demektir. "bu kelime beni biraz daha rahatlattı.

Fakat aracın ben gerçek halini gördüm ve Şoför Hava yastığının açılması gerektiği kanaatine acizane ulaştım,Halen tedirginim.

7. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    büyük geçmiş olsun.. Allah'tan i20 ler çarpışma testinden 5 yıldız almış... tekrar geçmiş olsun..

8. yasertunc

yasertunc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok teşekkür ederim evrimbayhan,
    Ayrıca,
    varan webken MSC zeus83tr OzaNN MA_KKTC Coşkun Özcan skywalker sfzb67
    veKADIKOYabime çok çok teşekkür ederim. Allah kazasız, mutlu ve huzurlu günlerde araç kullanmayı nasip etsin.
    <span ="Apple-style-span" style="font-size: small; -webkit-border-horizontal-spacing: 1px; -webkit-border-ve

9. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş geçmiş olsun.

araç pert oldu mu? sonuç nedir?

10. yasertunc

yasertunc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araba sigorta şirketi tarafından perte ayrıldı.

11. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    yaser kardeş çok geçmiş olsun...konu eski ama ilk kez görüyorum araca bende çok üzüldüm..selamlar

12. rambo65

rambo65 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sn Kardeşim. Çok Geçmiş olsun. Gelen mala gelsin. Senin canın sağ olsun.

13. slyman

slyman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaser Bey geçmiş olsun öncelikle.
    Ardından pert duruma gelecek kadar sert bir kazada hava yastıklarının açılmamış olması bana göre bir sorunu gösterir. Foruma hava yastığının açılması için çeşitli elektronik sistemlerin onayı gerekir diyen arkadaların 50km/s önden çarpmada böyle bir hesabın nasıl yetersiz kaldığını açıklaması ancak savunmadır diye düşünüyorum.
    Hele de 30km/s önden çapmlarda kemer takılı değilse hiç kimsenin kafasını cama vurmaktan kurtaramayacağı çarpışma testi yapan kuruluşlarca açıklanmışken.

Not: yıllar önce bir pejo herhalde 106 reklamıydı manken Klodya Şifır (aslı nasıl yazılıyorsa) 106 ile beton bloğa çarpmıştı. bizim arabamızda bakın hava yastığı var diyorlardı. Çarpışma hızı 16 km/s idi. Şifırın başının sertçe hava yastığına çarpyığını hatırlıyorum.

Yazdıklarım benim düşüncelerimdir. Ama 50 km/s ile çarpışmada açılmayan hava yastığı bence sorundur.

14. merttan

merttan Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de i20 yeni aldım ik kez bugün iniş aşşagıyoldan geldim ve vites geri alıp park işlemini tamamlamak istedim fakat ufak ta olsa vites biraz sorunlu geçti çok değil kısa bir sorun yaşadım sayılır fkat 4 gündür defalarca geri vites e takmak ta en ufak sorun yaşamamıştım şimdi neden oldu anlamadam bu normal mi

15. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Bu kadar pinpirikli olmayın olur o kadar sorun olarak bile değerlendirmeyinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

16. merttan

merttan Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Sadece sorun önemli mi değilmi diye anlamak istemiştim de sorun değilse her araç da olan bişiy se ok i20 için başkaca özelliklerinden memnunum

17. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Benimde ilk aldığımda 1.vitese geçmekte zorlanıyordu servise ugradım 5dk hallettiler...

18. merttan

merttan Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

benim durum normal olsa gerek diyorsunuz şimdilik ikez yaşadım sorunu 4 gündür heral de sevise uğramam gerekmiyor ne dersiniz sizde arasıra da olsa yaşadınız mı geri vites sorunu
    bir de uygulama üçretsiz dimi servis te vites sorunu ile ilğili garanti kapsamında dimi servislere de çok güvenmiyorum

19. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Benimki manuel viteshttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Serviste 5 yıl boyunca herşey ücretsiz sizden kaynaklanan büyük bi sorun olmaz ise birde rutin bakımlar hariç tabihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Keşke ilk mesajınızda kendinizi tanıtsaydınız.Aramıza hoşgeldiniz

Bu Sayfayı Paylaş