Merhaba . İ20 2015 1.2Mpi 190k km aracımın bakımları geldi . izmir'de düzgün bir usta bulamadığımdan her bakımda başka bir yere gitmek zorunda kaldım . bir usta mobil kullandı bir usta castrol kullandı . kimisi 10w 40 yağ kullan dedi bu km yağ yakar dedi ama ben hiç 5w 3o yağdan vazgeçmedim . bu araba için hangi yağ markası ve yağı almalıyım . filtre dahil. Teşekkürler...
Bende kitapçığa uygun hareket edin. Shell yağlardır büyük ihtimal. Orjinal yağ bulun. Filtreleri servisten orjinal almanızda fayda var. Ayrıca garantim bitmesine rağmen serviste bakıma devam ediyorum. Servis fiyatları çok yüksek değil. Aksine garantisi biten araçlarda indirimli fiyat veriyorlar. Son bakımda bosch servisten fiyat almıştım. Yetkili serviste daha ucuza yaptırdım. Sanayi fiyatına yakın bir fiyata yaptırdım bakımı.
orijinal parça bulamıyorum her yedek parçacı bambaşka fiyat çekiyor . hocam birde belki anlarsınız arabamda titreme şikayeti ile servise gittim 2000 devir üstünde 3000 lere kadar zarıl zarıl motoru hissediyorum . kompresyon testi , buji , motor kulağı bunlar değişti . araba 1. viteste ivmelenirken 2000 devirlere gelip yukarı ivmelenirken bir yerde ivme gidiyor gibi oluyor. ilk aldığımda 172k km de araç altımda durmuyordu fırlıyordu gaza aniden basınca . soğukken arada yine fırlıyor . bir usta subap kaçırıyor dedi test yaptı testte bir şey çıkmadı birbirimize baktık öylece . hani ne yaptıysam şu sorunu bulamadım . araçtaki ivmelenme yok . debreyaj sağlam dediler izmir de usta bulamadım . yetkili servis bunlara bakar mı sizce ?
hocam özellikle lpg varsa 10-40 daha sağlıklı olur diye biliyorum, ben motul kullanıyorum memnunum filtreleri de mando alıyorum