Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 2023 1.4 Style Otomatik Şanzıman-yokuş Ilişkisi

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda DoktorÇeyreği tarafından 30 Mart 2023 tarihinde açılan konu

1. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar, geçende bir arkadaş buna benzer bir soru sormuştu ama başlığı bulamadım, moderatör arkadaşlar bulursa taşıyabilir.
    Şimdi sorum şu; başlıktaki aracı (6 ileri otomatik versiyonu) ilk defa kullanıyorum, evimizin olduğu yer biraz yokuş, kısa mesafe, inislerde yavaşça frenleyerek ilerliyorum ancak şanzıman sanki frenlemeye çalışıyor ve bir de sanki ince ince ötme sesi geliyor, arıza gibi değil ondan eminim, sanki geri vites senkromeci sesi olur ya ona benzer bir ses... Biraz hızlaninca vites büyütüp sesi de kesiyor, şimdi bu kullanma şeklinde bir hata yapıyor muyum? Bu şanzımanı yorma zorlama gibi bir şeye neden olur mu?
    Çok takılıyor kafama, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Coolwhisper bunu beğendi.
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vitesi manuele alıp vites küçülterek frenleme yapmıyorsanız bir sorun olmaz.

şanzıman sizin gaz pedalına basmadan aracın kendi kendine hızlandığını anlıyor. küçük viteste gitmeye devam ediyor. devir arttığı için 1. ve 2. viteste tiz sesler duyuluyor. bence bir sorun yok.

Coolwhisper bunu beğendi.
  3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Benim hatırladığım özellikle 1. viteste çok dik yerde kompresyon yaptırmaya zorlanınca değişik sesler gelebiliyor.

Sizin araçta da özellikle soğuk şanzımanda sanki normal gibi. Özellikle sabah şanzıman soğuk ve dik iniş yapıyorsanız @Halil in dediği gibi manuel modu kullanıp alt viteste yüksek devir yapmasını önleyebilirsiniz. Aracı kompresyona fazla yüklemektense frenle destekleyip motor devrini daha düşük seviyede tutabilirsiniz.

Asel Kaan Efe ve Coolwhisper bunu beğendi.
  4. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    954
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Bende 4 ileri olanı var. Valla yıllardır yokuş çıkarkende inerkende basıyorumda yavaşlıyorumda. Yokuş aşağı gaza basmadan hızlı inince bazen üst vitese geçmeye çalışıyor sonra vazgeçiyor gibi birşey oluyor vuruntu yapıyor :D Bir sıkıntı yaşamadım henüz. O ince ses dediğiniz ses motordan geliyor olabilir mi? Düşük vites ve hızlanırken ince tiz bir ıslık sesi geliyor üst vitese geçip hızlanınca kesiliyor. Motorun üstten egzantirikli olmasından dolayı egzantirikten geliyor normal bir durum demişti servis.

Asel Kaan Efe ve Coolwhisper bunu beğendi.
  5. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Çok teşekkür ederim hepinize, cidden bu şanzımanı ilk defa kullandığım için yanlış bir şey yapmaktan çekiniyorum, acaba farklı bir uygulama mı yapmam gerekir yoksa bu durum normal herhangi bir sorun yok mu diye karar verememiştim, sanırım bir sorun yok herşey normal.
    İndiğim yokuşun mesafesi çok uzun değil, bir de aşırı dik değil ama sanırım manuel moda alıp yavaş inmek en azından şanzıman kararsızlığını ortadan kaldıracaktır.

Bu Sayfayı Paylaş