arkadaşlar selam şöyle bir sorunum var;2021 1.4 benzinli otomatik vites aracımda sadece motor yükteyken yürüyüş halindeyken yani 1500 devirden sonra genelde hırıltı zırıltı geliyor gazı bırakınca kesiyor bazen hiç yapmıyor ama genelde bu hırıltı sesini bariz duyuyorum,boştayken rölantideyken hiçbises yok sadece araba yürürken geliyor bu ses sol ön taraftan bir iki ustaya gösterdim dinlediler hava filtresinin ordan geliyor dediler ama çözüm bulamadık.durumu yaşayan çözüm bulan varsa buyrun..
Hava filtresini kutudan çıkartıp ,ya tazyikli hava vurdurun ya da yenisini takın , bir de filtre kutusunun alt kısımlarına , kâğıt , poşet , yaprak gibi cisimler girebiliyor küçük parça halinde onlar da bir ses yapabilecek şeylerdir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benzer bir durumu eski aracımda yaşamıştım. Belirli bir devire ulaşınca araç zırıltı geliyor, devir o konumu geçince ya da altına inince kesiliyordu. Epey araştırdım birkaç usta farklı bir şeyler söyledi . Bir tanesi sesi iyice dinleyince egzoz manifolt contası yanık dedi. Contayı değiştirdik ses kesildi. Oraya da bakabilirsiniz.
Benim araç rolantideyken de yapıyordu. Araç manueldi. Gaza basıyorum devir yükseliyor ve belli bir seviyeye gelince zırıltı oluyordu. Biraz yükselince devir kesiliyordu zırıltı. Hareket halinde de yapıyordu. Egzoz manifoltu direk motor çıkışında motorla radyatör arasındaydı. Conta yanınca saclar birbirine çarpıp titreşiyor ses geliyordu.
Benimde i10 aracımda böyle bir sorun var 1500 1800 arasında ses geliyor. zırıltı hırıltı geliyor kalkışlarda yapıyor. Rölantide yapmıyor genelde kalkışlarda