Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 2013 1.4 Crdi 7 Lt Altina Dusmuyor

'İ20 Forum - Club' forumunda Hyundaisever tarafından 5 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. Hyundaisever

Hyundaisever Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Kaan göndür
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    E uzun bey bilmiyorum dogrusu
    Murat bey bende ayni durumdayım demekki bu arabalar sehir ici fazla yakiyo ya da kisa mesafe old icin yol bilg. Dogru hesap yapamiyo yakit alali 50 km oldu ibre yerinden oynamadi ben kisa mesafede yol bilg.nin yanıldığını dusunuyorum ama anlik tuketim dogru oluyo ona bakarak gaza az basarsiniz zaten :) yol bilg. Gore bnm araba 33 kr yakiyo ama zannettem sehir içi kullanimima gore max 26 kr olmali bakalim depo hesabi yapicam kaba hesap ne cikicak ...

2. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konu başlığı dizel olduğu için öyle söyledim benzinli için söylemedim

C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    hyundainin dizel motorlarda problemi var yakıtları birazcık normallerine göre fazla bide reno motorlarıyla kıyaslamayın reno bu dci motoru yıllardır yapıyorlar adamlar uzmanlaşmışlar artık 650 km deki araba şehir içi kısa mesafede 5.7 ort ile geziyor daha sıfır motor olmasına rağmen onun dışında diğer araçlarla kıyaslıcaksanız normaldir sorun yok

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    "problemi var" kısmını sadece fazladan yaktığı 0,5-1 litre için söylüyorsanız tamam da, daha fazla yakıp daha güçlü gitmesi de bir tercih olamaz mı? 88 beygir getz ile 90 beygirlik fluenceden çok çok daha iyi gidiyorum. getzle uzun yolda vites düşürdüğüm rampa yok gibiydi, aynı yolda fluence kullanınca fark ortaya çıkıyor.

hyundai dizellerinin bir çoğu kolay turbo yemez, "kronik" turbo sorunu bilinmez,
    genellikle ilk 200 bin kmde sensör/valf gibi parçaları değiştirmenize gerek kalmaz,
    vw, opel, fiat dizelleri yüksek devirde siyah duman atar, hyundai dizelde normalde hiç siyah duman göremezsiniz.
    performansı çok iyidir, manueller 3. viteste bile patinaj çekmeye kalkar.
    yakıt kalitesi konusunda aşırı hassas değildir,(şirketteki latitute dizeller bazı istasyonlardan alınan yakıtla sürekli olarak arıza yapıyor, aynı istasyondan özel aracıma alıyorum, hiç sorun olmuyor, istasyon dediğim de shell)
    yakıtı diğer markaların dizellerine göre 100 kmde 0,5-1 litre daha fazladır.

işte bu şartlarda hyundainin dizeli birçok dizelden daha güvenli geliyor bana.

Murat bunu beğendi.
  5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Amcamda passat dgs var 2.0 dizel , bende sonata 2.0 Crdi otomatik var.

Şehir içi 11 litre yakıyor bu aralar amcamın araba 8 litre yakıyor bu arada aracı eşim kullanıyor ben kullanırsam kafadan 9.8 lere iniyor.

Çok çok hesaplasam 3 litre yani 11 lira fark var 10.000 km de 1.100 tl fark var ama motor siyah dumanlı geçişler sarsıntılı ve N konumundan D ye aldıgınızda 2 saniye gaza basmamak gerek yoksa stop ediyor.

Benim kara düzen motorum ve şanzımanım bana süpriz yapmıyor çok şükür.

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    reno dci yıllardır yapıyor v.s. çok doğru tespitler değil.
    hafif alaşım motorlar, bundan dolayı az yakıyorlar. tabii ki dayanıklıda değiller.
    reno zamanında enjeksiyon teknolojisinin babası nissan'ı almasaydı halen tek nokta enjeksiyon yada karbüratörlü araç satıyor olacaktı :)

HakanTorbali, Asel Kaan Efe ve gogo17 bunu beğendi.
  7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Energy motor renaultun en efsanevi tek nokta ejeksiyonlu motoruydu :D lpgye hayatta gelmez :D

8. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hyundainin fazla yakmasinin sebebi emsallerine göre araçlar ağır, mesela i30 1.5 tona yakin rakipleri 1.2, 1.3 ton filan, araçlar hafiflese yakıt düşer

9. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Bizdede iki tane renault var 6 senedir de kullanıyoruz hem çok seri motor hemde çok şükür hiç sorun çıkartmadı şimdiye kadar saat gibi işliyo ben çok memnunum yakıtıda en ekonomik araçlardan biri fluance ve latitude renonun yüz karası araçlarıdır megane ve lagunanın yerini tutmadı kullanmadım hiç bilmiyorum clio 2016 megane 2008 araç var ikiside çok seri yokuşta hiç üzmez ve çok çok ekonomik kullanım sitiline göre değişkenlik gösterir bu işler kimisine göre gitmez kimisine göre gider 1.4 tsi dan 1.5dci geçiş yaptım öyle söyleyim şuan memnunum üzmedi hiç herkez nasıl geliyosa ona göre araç alabilir

Bu Sayfayı Paylaş