Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 2012 Crdi Aracı 2015 Yeni Kasa 1.2 Ile Değişelim Mi

'İ20 Forum - Club' forumunda aykutersoy tarafından 28 Kasım 2018 tarihinde açılan konu

  1. borabora40

    borabora40 Kayıtlı Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2018
    Mesaj:
    93
    Alınan Beğeniler:
    102
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    bora ç.
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Selamlar bendede 2017 model 1.2 jump var yakıt tüketimi şehir içi 100 km de 7.3 ün altına düşmedi şehir dışıda 6.5 litre civarı normal bi kullanıcıyım.performansı iyi hızlanma ve çeviklik açısından bi sıkıntı yok.
     
  2. aykutersoy

    aykutersoy Kayıtlı Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2010
    Mesaj:
    127
    Alınan Beğeniler:
    6
    Şehir:
    Türkiye
    hocam diğer arkadaşlar gibi çok güzel bir yorum yapmışız teşekkür ederim. o zaman denk gelirse geçeyim demi
     
  3. aykutersoy

    aykutersoy Kayıtlı Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2010
    Mesaj:
    127
    Alınan Beğeniler:
    6
    Şehir:
    Türkiye
    hocam sizce ilanda ne görünüyor kaza bela mı ? fiyatta biraz düşük geldi demi 47.500 verrim en son dedi .. şu iki ilana ne diyorsunuz.

    ilanlar,
    542446896
    618989189
     
  4. aibülü

    aibülü Kayıtlı Üye

    Yaş:
    38
    Katılım:
    24 Aralık 2015
    Mesaj:
    441
    Alınan Beğeniler:
    732
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    sercan arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    imkan varsa 3-5 fazla verin kazasız araçlara bakın.benim için 6000 tl tramer önemli değil derseniz götürün yetkili servise sıkıntı yok derlerse 47500 tl bence güzel bir rakam.km de düşük.kırmızı i20 için söylüyorum bunu.
     
  5. tafo0911

    tafo0911 Kayıtlı Üye

    Yaş:
    44
    Katılım:
    19 Mart 2017
    Mesaj:
    89
    Alınan Beğeniler:
    69
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    tevfik ışık
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Hocam beyaz olan muhtemelen rent a car araciydi onceden. Vites topuzundaki deri yok. Direksiyon zaten deri, ustune deri kilif dikilmis. Surucu koltugu ek yerinden yirtilmis. Bunlar da aracin nasil kullanildigina dair ipucu veriyor.
    Kirmizi olan guzel duruyor. Fotolardaki kaza ciddi birsey degil gibi. Iyi arastirmak, baktirmak lazim. Ozellikle tanidiginiz sigortaci varsa aracin daha once kac kez el degistirdigini ve ne sıklikla el degistirdigini sorgulatin.
     
  6. Asel Kaan Efe

    Asel Kaan Efe Moderatör

    Katılım:
    11 Eylül 2013
    Mesaj:
    16,987
    Alınan Beğeniler:
    23,107
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    MERSİN
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Araç benzinli zaten , kış mevsimi hava soğuk , şehir içi dur kalk ort hızın 15-30 km anca olur , kesinlikle 6-8 lt arası tüketime hazır ol , yazın da klima açık aynı trafik yine aynı , şehir dışı 5.2 civarı olur. Herkes bir şey söyler , iş uygulamaya geldimi durum farklıdır. Ben 2013 makyajlı kasayı kullanıyorum , otobanda 90 km civarı hızlarda 4,2-5.2 lt ama şehir içi durum hiç iç açıcı değil. Arabamda lpg yok. Aslında araçlar çok yakmıyor yakıt pahalı.


    Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
     
  7. muhendus

    muhendus Vip Üye

    Yaş:
    38
    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesaj:
    1,454
    Alınan Beğeniler:
    2,209
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhabalar, 2013 crdi jump i20 modelini 2 yıl kullandım, çok memnun kaldığım bir araçtı. Yol tutuşu, iç hacim ve bagaj genişliği sınıfındaki muadillerinden çok daha iyiydi, 1.4 crdi motorunu çok beğeniyorum, güzel devirlenir, yakıtta ekonomiktir ve kronik sorunları yok, 6 vites olması da uzun yolda ekonomisini arttırıyor.

    Güncel kasa 1.2 benzinli jump modeli de kaskodan yedek araç olarak almıştım ve 1 hafta kullandım. Aracın yeniliği, görsel olarak tipi, iç mekan kalitesindeki önceki kasaya göre iyileştirmeler ve ses izolasyonu güzel. B segmentinde araç alacak olsam kesinlikle i20 yi tekrar düşünürüm. Ancak 1.4 crdi nin çevikliği, yüksek torku, esnekliği ve ekonomisinden sonra 1.2 benzinliye geçince beklentileri oldukça aşağıya indirmelisiniz. Crdi nin tadını 1.4 benzinli de veremez. He 1.2 benzinli i20 gitmiyor mu, gidiyor ama bir sollamaya çıkacaksan tekrar bir düşündürüyor, şu mesafede yeteri kadar hızlandırabilir miyim aracı diye düşünüyorsun, vites düşürmek zaten şart ama hızlanma süresi ve atikliği i20 gibi nispeten segmentindeki araçlardan biraz daha ağır bir araç için yetersiz. Ben 1.2 benzinli i20 ye 2 kişiden fazla binmedim, 4 kişiyle performans daha da düşer sanırım. Ama şehiriçinde ve çok yokuşlu olmayan yollarda iş görür. Yakıt olarak crdi den daha tasarruflu olmaz, bende olmadı.

    İmkanınız el veriyorsa yeni kasanın style dizeline bakın derim. Cam tavan vs çok güzel özellikler ama araba hızlanmada güven vermiyorsa tavanı komple açsam da bana yetmez. Çünkü kritik bir anda bir araç ya basınca hızlanıp kaçacak ya da basınca şak diye durabilecek, i20 durur ama kaçma konusu hele ki araçta 4 kişi varsa crdi gibi olamaz.
     
    Yusuf ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. Yusuf

    Yusuf Moderatör

    Yaş:
    37
    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesaj:
    11,593
    Alınan Beğeniler:
    9,150
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Türkiye
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ilandaki beyaz araba pek güven verici değil. Kırmızı olan daha mantıklı. Bütçe durumunuzu bilmiyorum ama şu an sıfır da bakanilirsiniz, belli miktarda faizsiz kredi seçenekleri de var. Seçenek olarak değerlendirin bence, en azından bayiye gidip test edin.
     
  9. Roadrunners

    Roadrunners Moderatör

    Katılım:
    7 Şubat 2016
    Mesaj:
    7,825
    Alınan Beğeniler:
    17,168
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Ankara
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ankaradaki bir çok ehliyet kursu 2015 ve üzeri özellikle düz vites bu araçlardan kullandı ve kullanıyor alırken çok dikkat edin
     
    Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. aykutersoy

    aykutersoy Kayıtlı Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2010
    Mesaj:
    127
    Alınan Beğeniler:
    6
    Şehir:
    Türkiye
    hocam makyajlı kasada peki vites geçişlerini nasıl yapıyorsunuz kaç devirde hemen vites değiştir uyarısı çıkıyor du ? az yakabilmesi için kaç km ile gidilmesi lazım örnek 6 vites 100 km veya 110 ?
     

Bu Sayfayı Paylaş