Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 2010 Uzun Yolda 2 3 Saat Sonra Debriyaj Sertleşiyor

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda ANIL007 tarafından 11 Haziran 2019 tarihinde açılan konu

1. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Evet 2017 Hyundai İ20 Style aracımın tahmin ettiğim gibi üst debriyaj merkezi arızalanmış. Takım olarak değişeceği için alt merkezde değişecek. Ona da eyvallah. Debriyaj balatasına da bakalım dediler ustalar. Balata perçimlere kadar gelmiş. Mecbur oda değişecek dediler. Yuh artık dedim. 50000 km de ve olan ve sıfır aldığım aracın bu km de nasıl balatası bitecek seviyeye geliyor. Birde o girdi bütçemize. Yaptırıyorum arabayı ve Hyundai ye veda edip arkama bakmadan kaçıyorum inşallah.

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,027
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    i20 lerin erken baskı balata bitirdiği bilinen bir sorun, zamanında garqntiden bir çok aracın baskı balatası bu şekilde değişmişti. 50 bin km bir baskı balatanın bitmesi için kullanıma göre değişiyor olsa da erken denilebilir. Geçmiş olsun.

Under Ground bunu beğendi.
  3. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    391
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Yeni nesil debriyajlar ve fren balataları böyle maalesef.Asbest kullanımı yasaklanınca, aşınma dayanımı çok düşüyor.Ama hiç biri sağlıktan önemli değil tabiiki.Ancak kullanımda çok önemli.Farkında olmadan hareket halinde debriyaja dokunsanız dahi ömrü çok hızlı şekilde bitiyor.Bi yakınım belirttiğim şekilde kullanıyordu uyarmama rağmen.Dinlemedi ve sonra debriyaj yüzünden yolda birlikte kalmıştık :)
    Ancak sizin kmnize göre dahi çok erken bitmiş görünüyor.Geçmiş olsun.

Son düzenleme: 2 Haziran 2026
  4. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Sattığım Clio 2 aracımı 90000 km de alıp 180000 km de baskı balata değişmiştim. Yani ikinci el balata da bile 90000 km çok rahat yapmışlığım var. O yüzden sürüş hatam olduğınu düşünmüyorum. Dahası agresif bir sürüş sitilim de yok arabayı hıroalayacak. Daha egzantrik bir durum var. Araç 1 aydır lastik sensör hatası veriyor. Kaç lastikçi gezdim. Hepsi sensörlerin sağlam dedi cihazla ölçüp. Acaba abs ve hidrolik sistem ile alakalı bir durum sonucu mu bu lambayı yakıyordu. Çünkü fren ve debriyaj yağ kavanozu ortak. Debriyajdaki sıkıntı orayıda mı etkiliyordu diye de aklıma takıldı.

5. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    391
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Sensör hatasının ilgisi olduğunu sanmam bahsettiğiniz konu dahilinde.Büyük ihtimal sensör sorunudur.Aralıklı hata veriyor olabilir.Benzer şekilde şirket aracımın 2024 egeada direksiyon ve start stop arızası aynı anda veriyor bigün sonra kullanınca geçiyor,sonra yine uyarı veriyor.Baktırdık çözemediler.Böyle kullanıyoruz şimdilik.
    Debriyaj konusunda admirem 160 binde ve hala fabrikasyon orijinal.Hala da bi sıkıntım yok.Yeni nesil sistemler dikkatlide kullanılsa daha erken bitiyor maalesef.Tüketime katkı,kullanıcıya masraf kapısı. Bayramda bacanağın kardeşinin chevrolet cruze şanzuman dağıttı yolda kaldılar.Profilimdeki tucson aynı şekilde bizzat bana yaşattı.Yeni araçlara güvenemiyorum valla.Çoğu planlı eskitme,kullan at üretimler oldu iyice.Bunlardan dolayı Accente gözüm gibi bakıp,kapalı otoparkta saklıyorum her ihtimale karşı.

6. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    @hsmsrn , @SynysterGates vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim . Aracı teslim aldığımda son durumu da yazarım inşallah . Birinin belki işine yarar .

hsmsrn bunu beğendi.
  7. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,615
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu yüzden dolayı 2010 sonata veya 2008 accent dolu paket alasım var.

hsmsrn bunu beğendi.
  8. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    391
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Temiz kalan nadirlerden bulunursa ve dikkatli bakılırsa çok büyük rahat ettirir.2009 İ30 dizelde efsanedir benim gözümde.500 bindeyken dahi hala amortisörleri dahi orijinaldi.Trakya ,Ege ve Karadeniz arasında girmediğim yol kalmamıştı.Her türlü yol koşulunda birkez dahi tık demedi.Onun sağlamlığını özlerim hala...

MAERKEK bunu beğendi.
  9. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Yeni çıkmış modellerin arıza ve sorun yumağı olması normal olmasa da açıklanabilecek ve izah edilebilecek bir durum. Ama piyasaya çıkıp üstüne yıllar geçirmiş modellerin hala aynı sorunlar ile piyasada dolaşması malesef kullanıcıyı keriz yerine koymak ve ne versek alıyorlar demelerinden başka birşey değil. Bu planlı eskitme falan ile de izah edilemez bence.

MAERKEK bunu beğendi.
  10. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    36550 tamir ve parça masrafı , 4000 de daha önce çekiciye vermiştim . Ağlanacak halimize gülüyoruz . Bakalım bugün aracı tamirden alıp test edeceğim . İnşallah yeni yeni sorunlar ile karşılaşmayız .

11. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Bugün aracı tamirden aldım. Test sürüşü ne çıktım. Kalkış, hızlanma, yavaşlama, motor freni yapınca arabanın tepkisi bildiğin canavar olmuş. Yav dedim bu arabada hiç debriyaj yokmuş. Hiçbir sürüş hareketinde debriyaj da titreme yok. Verdiğim paraya değmiş . Lastik sensörünü de tamirciye sordum. Şurda bir lastikçi var. On numaradır abi dedi. Gittim oraya da 20 lerinde bir genç. Sakalları bile yeni çıkmış. Abi ben yaparım dedi. Aldı eline cihazı. Ölçtü lastikleri. Dedi abi şu lastiğin sensörü bozuk. Yav aslan delikanlı ben 2 liastikçi gezdim. Hepsi bütün sensörler sağlam dedi. Yok abi bu bozuk değişecek dedi. Dedim kaça olacak. Sökme takma tanıtma 2000 dedi . Bak söneceğine eminsen yap dedim. Kesinlikle söner dedi. 15 dakikada taktı yeni sensörü. Obd den de bağlanıp sensörü tanıttı. Lamba hop diye söndü. Hay dedim senin canını yiyim dedim. Helal olsun sana dedim. Önemli olan yaş değil yaşanmışlık abi diye gider ayak noktayı koydu.

MAERKEK ve hsmsrn bunu beğendi.
  12. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    391
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun.Araba yeni üretimden çıkmış gibi olmuş sanırım.Güle güle keyifle kullanın.

13. Under Ground

Under Ground Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,442
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    74-BARTIN
    Araç Modeli:
    Çok teşekkürler üstadım. Herkese kazasız belasız sürüşler versin Rabbim inşallah.

hsmsrn bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş