Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 1.4mpi Motor Yağı Tavsiye

'İ20 Forum - Club' forumunda Erkan.e tarafından 26 Mart 2024 tarihinde açılan konu

1. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Yakıtı 1 litre düşürmesinin imkanı yok öyle bir şey dememişimdir yahu :D Ben yetkili servis kazığı olan 10W-30'dan geçmiştim,ikisi de 30 olmasına rağmen yakıtın net olarak düştüğünü rahatlıkla söyleyebilirim.Motor tınısı vs zaten anında fark etmişti.Benim kullandığım yağ Molygen,bu yağ kendinden katkılı geliyor.İçindeki katkı motor içi sürtünmeyi azaltması işin tasarlanmış bu da beraberinde hem yakıt ekonomisi hem daha düşük emisyon,hem de daha uzun motor ömrü getiriyor.Tabii ki sadece bu yüzden tercih etmiyorum.

1.4 Kappa motor hem yağ seçmez,hem de ince yağlarla bile yağ yakmaz.5W-30 dediğimiz her yağın 100 derecedeki akışkanlığı aynı olmuyor.Molygen diğer 5W-30'lara göre daha ince bir yağ,bundan daha ince 5W-30 yağ Liqui Moly cephesinde bir tek Special Tec AA var.

Öte yandan 1.4 Kappa motor spesifikasyon olarak sadece en yüksek API ve ILSAC derecesini talep eder.Bu specler zaten her benzinli motor yağında mevcut,dolayısıyla bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek yok eğer standart bir kullanıcısıysanız,benim gibi maceraperestseniz her türlü şey denenir :) Özetle standart bir kullanıcıya bu motor için gerekli olan 2 şey var;

1)En güncel API ve ILSAC specleri
    2)Doğru viskozite(Ülkemizde 5W-30 en idealdir)

Ben uzun zamandır Liqui Moly Molygen kullanıyorum,dileyen bu motorda bunu veya Special Tec AA 5W-30'u kullanabilir,farkı net hisseder.

Halil ve MAERKEK bunu beğendi.
  2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1.4 Kappa motor yağ yakmaz diyorsun da Era'da 1.4 Gamma motor 210 binde 5w-30 yağı yakıyor buna hangi yağı kullanmalıyım ?

SynysterGates bunu beğendi.
  3. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Gamma daha eski bir ünite olduğu için 40 viskoziteyle de uyumlu olur diye düşünüyorum,ancak bizim akrabada da otomatik 200 binde 1.4 era vardı onda da yetkili servis son dönemlerde 5W-30 a dönmüştü yağ yakma yoktu.Sizin araçta lpg mi vardı ?

Kitapçığa bakarsak Gamma da çeşitli viskozitelerle çalışabilen bir motor,dolayısıyla 5W-40 son çare olarak denenebilir,eğer zamanla artarsa motor içi rektefiye görmesi lazım çünkü yağ yakma olayı yağ kalınlaştırarak geçebilecek bir durum değildir,sadece sorunu halı altına süpürmeye kısa vadede yarayabilir.

1.4 Kappa’da yağ yakım ihtimali genellikle 150-200 bin km’den sonra başlayabiliyor,sebebi ise çok kaliteli yağ kullanmamanın sonucu motor içi aşınma miktarının artması.Fakat gerek takside çalıştıranlardan duyduğum gerekse benim aracımda lpg ile çalışmasına rağmen en ufak yağ eksiltme durumu söz konusu değil,ilk koyduğumda neyse 15 bin km sonra da aynı oluyor.

MAERKEK bunu beğendi.
  4. Baryshx

Baryshx Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Barış
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    15000 kilometrede bir mi yağ değiştiriyorsun?

Kappa motor full alüminyum değil miydi? Lpg ile kullananlar dikkat etmeli sanki, erime sorunları dolayısıyla.

5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Baryshx bunu beğendi.
  6. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elbette,zaten normal bakım aralıkları da bu şekilde.Yılda 25-30 bin yaptığım için daha erken değişime gerek görmüyorum.Kullandığım yağ ve filtrelere güveniyorum,bakımını da artık tamamen kendim yaptığım için içim her zaman rahat oluyor.

Aynen öyle komple alüminyum,subap eritme sorunu G4FA motorda vardı bu motorda öyle bir durum yok,lpg ile çalışmaya oldukça dayanıklılar.

Baryshx bunu beğendi.
  7. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Lpg var. 19 senelik motor çalışıyor . Km düşük olsa bile lpg ve sekmanların geçirdiği yıllarda önem arz ediyor.

8. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bence metal olan bir şeye yıllandıkça bir şey olmamalı ama motorun şehir içi ve şehir dışı da ne sıklıkla çalıştığı da çok etkili,özellikle sık sık şehir içinde mesai yapan motorun rölanti süreleri de haliyle uzuyor,bu da segmanların pistonların vb şeylerin ömrünü etkiler.Bir de üstüne lpg sıcaklıkları da arttırınca rektefiye kaçınılmaz oluyor.

Yine de,bu motorların 300 binden aşağı rektefiye isteyeceğini şahsen düşünmüyorum,oldukça stressiz çalışan sağlam motorlar bence.

9. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    1 milyon km görenler bunlardada var . Araç kılavuzunda 1000 km 1 litre yağ yakabilir ibaresi mevcut.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

aracımda (passatta) şu anda bu yağ bulunuyor. haftasonu faturama dönüp baktım.

konu sınıflandırmaysa doğalgazdan üretilmesi ne gibi bir sorun yaratabilir?

MAERKEK bunu beğendi.
  11. Baryshx

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Barış
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Bugün gittim Shell istasyonuna, oradan yağı alırsan değişim bedava istasyonlardan. Genç eleman da senin dediğin yağı söyledi, birde Api SL olan yağı, dedim olmaz. O benim dediğim Shell yağları niye gelmiyor, dediki 3 yıldır gelmiyor. Türkiye'de o yağlardan kâr edemiyor gibisinden bir şey dedi. Bana tuhaf geldi. Bu doğalgazdan yağ işini bir tek Shell mi akıl etti acaba, bana deneme tahtasıymışız gibi geldi?

Hyundai servisinde belki vardır diye gittim. Onlarda da 4 litre yokmuş. O Shell'deki çocuk Hyundai servisinde de çalışmış. Serviste de varilden alıp koyuyorlar dedi, bilemiyorum eleman öyle dedi. Dedim Motul, Mobil 1, Castrol ve Liqui moly hangisini önerirsin dedim. O da Moly dedi.

Neyse, servisten orjinal yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi aldım. 500 lira civarı üçüde. Polen filtresi mann alayım dedim Türkiye yetkili satıcılardan, birinde gelince haber ver yazısı çıkıyor. Diğerinde de 150 civarı kargo ücreti alıyordu. Fiyatlarda servis ile yakındı, almadım.

Filtremarketim ve filtrepazarı.

Sonuç itibariyle, egemot'tan API SP ve ILSAC GF-6A onaylı LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Molygen New Generation 4 Litre aldım.

Son düzenleme: 20 Mayıs 2024
    MAERKEK bunu beğendi.
  12. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hayırlı olsun,Mann filtre ve Molygen yıllardır kullandığım kombinasyon benimde söylediğim gibi,farkı hissedersiniz.Benim rutin bakım seti de böyle :D

Bu arada yağı Filtremarketimden de alabilirsiniz,o da liqui moly yetkili distribütörüdür bayilik aldılar.Fiyatları da oldukça makul.Bu arada Molygen'in içinde özel MFC katkısı olduğu için bu yağı kullanmadan önce Engine Flush ile motordan eski yağı tahliye etmenizi tavsiye ederim ki,katkı daha iyi iş yapabilsin ilk etapta.Bu arada yağ filtrenizin kodu nedir ? Bir de 500 TL komple 3 orijinal filtrenin fiyatı mı yoksa her biri mi 500 TL,eğer toplam fiyatıysa orijinalde tercih edilebilirmiş.

MAERKEK ve Baryshx bunu beğendi.
  13. Baryshx

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Barış
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Teşekkürler. Tanesi 500 lira. Mann ürün leride 400-500 arası zaten. Hyundai Yetkili servis benim evime 5 dakikalık yolda.

Yağ filtresi yanımda değil. Ruhsata bakıp verdiler, zaten ürünlerin üzerinde hyundai yazıyor. Yarın bakıp yazarım buraya.

Engine flush alıp eski yağın içine atarım. Sonra değişime giderim. Bu arada o yağdan filtremarketim'de kalmamış gözüküyor.

Son düzenleme: 21 Mayıs 2024
  14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bilançoları mı incelemiş :)

aşınma : 0,053mm

aşınma : 0,186mm

aşınma : 0,390mm

Bu arada bilginiz olsun MANN kesinlikle BOSCH kalitesinde bir filtre değil (Bosch'un uzak doğu üretimleri hariç). Türkiye'de bu işler kozmetik gibi maalesef.

MAERKEK bunu beğendi.
  15. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Geçen hafta perşembe serviste bakım yaptırdım.
    Yağ filtresi 414, hava fiktresi 438, polen filtresi 444 tl.
    Ect ah 5w30 C3 3.6 litre 1. 051 tl
    Hidrolik sıvısı, bozuk bijon değişimi vs ile 4600 tl verdim.
    Bakıma 4000 tl demişlerdi. Fren biraz aşağıda basıyor demiştim. Hava varmış havayı alıp yağ eklemişler.

Bozuk bijon vardı onu da bulmuş değiştirmişler. 4600'e çıktı.

Asel Kaan Efe ve MSC bunu beğendi.
  16. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Motul o zaman çok iyi bir yağ orjinalini bulursak. Hiç düşünmeye gerek yok. Shell öneriyor diye hiç başka bakmamıştım ama bulursam alırım motul.

MAERKEK bunu beğendi.
  17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    filtreleri servisten alarak iyi yapmışsınız. piyasadaki hiçbir aftermarket marka(mann filtron bosch hepsi dahil) servisten aldığınız filtreden daha iyi değil. çünkü aftermarket ürünlerin çoğu test edilmiyor. ayrıca üretilirken ortaya çıkan hataları da fark etmeden arabaya takmak zorunda kalıyorsunuz.

sizin istediğiniz yağın 5 litresi var piyasada, 4 litre satarken kar edemeyen shell 5 litre satınca kar mı edecek?

bu forumda en az 50 defa yağ konusunu konuştuk. makine mühendisiyim, bazı endüstriyel yağların nasıl test edildiğini iyi bilirim. yağ reklamları çoğu zaman gerçek olmayan şeyler anlatılır. tüketicilerin çoğu ambalajının parlaklığına bakıp yağ alır.

genel olarak: küçük üreticilerden ve dandik firmaların ürettiği yağlardan almayın. shell castrol motul gibi firmalar yağ geliştirme işine çok büyük para harcıyor.

18. Baryshx

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Barış
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Zor bulursun, bırak Motul'u o Shell yok piyasada, Hyundai'nin istediği isterleri karşılayan. Ne Shell petrolleri ne de Hyundai servislerinde 4 litre yok. Bir tek doğalgazdan yapılmış ürün var. Bulduğun düzgün ve iyi marka Api Sn-Sp yağa yapış. Olmadı Acea A5-A6'ya veya ILSAC GF-4 ve üzerine...

MAERKEK bunu beğendi.
  19. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Bu yağ filtresinin üreticisi Mann+Hummel,Kore'deki fabrikada üretiliyor.Benim kullandığım W7023'ün birebir aynısıdır,orijinal filtresinin bu olduğunu ne sanayide ne de çeşitli yetkili servislerde kimse bilmiyor hala maalesef,iyi bulmuşsunuz :) W7023 sadece Hyundai Kia grubunda 1.0 T-GDi,1.2 G4LA,1.4 G4LC ve benzeri için üretiliyor.

İnzi filter üretimi bu,nasılsa yerine oturuyor diye hep bunu veriyorlar.Defalarca dedim 1.4'ün orijinal filtresi bu değil diye anlatmak mümkün değil.Ayrıca servislerde bir ekonomik parça bir de normal orijinal parça diye bir durum çıkmış durumda,bunun fiyatı Mann üretimi olandan daha ucuz örneğin.

Son düzenleme: 21 Mayıs 2024
    MAERKEK ve Baryshx bunu beğendi.
  20. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Piyasada aramadım. Sanayi mobil kullanıyoruz dedi. 10-30 koyuyorlarmış. 5w30 neden değil dedim istersen onu koyarım dedi. Mobil nasıl bir yağ bilemedim servis cazip geldi. Ona gittim.

İyi ki gitmişim adamlar sağına soluna bakmış.

En azından garantili de iş yapıldı. 4 yıldır olmadı inşallah bir aksilik olmaz garanti gerektiren.

Bu Sayfayı Paylaş