Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 1.25 Team Yakıt Sarfiyatı

'İ20 Forum - Club' forumunda webken tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Her aracın teknik verilerindeki;

şehirler arası yakıt tüketimi : 90 km sabit hız,
    şehir içi yakıt tüketimi : 50 km sabit hız,
    karma yakıt tüketimi : 70 km sabit hız ile ölçülüyor.

Normalde şehiriçi dur kalk oldumu teknik verilerin üstüne çıkılması doğal. Özellikle büyük şehirlerin trafiğinde.

2. isko1975

isko1975 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar slm lar .bende brc lpg taktırdım daha 1000 km olmadı ama 648 km şehir içi yaptım bu dahada düşer araba alıştıkça:)

3. busebaha

busebaha Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2011 Model İ20 Troy 1.4 CVVt 100 PS Mode Aracı Alalı Daha 1 Ay Oldu 1000km Yapmışım Bu ay K.Kartı Extesinde 360 Tl yakıt giderini görünce oldukça canım sıkıldı acaba bende Lpg Taktırmalımıyım Alırken Bayiye sorduğumda gerek yok oldukça tasarruflu bir araç aldınız demişlerdi birde garantiden çıkan motor parçaları olduğu için gerek olmadığını söylemişlerdi ancak ben her ay yaklaşık 1000km yapıyorum ve 360 tl gibi yakıt ile baş edebilmem mümkün değil sizce ne yapmalıyım garantidenmi vazgeçeyim yakıttanmı yoksa aracı aldığım yere verip dizelmi alayım

4. ozgurkso

ozgurkso Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.2 i20 şehirdışı 5.5 lt şehir içi 7.5-8 litre ortalama tüketimim.

5. must@f@

must@f@ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mustafa
    hızlı gidiyor olmalısın. yakıt çok fazla senin. ben 700 km. lik yolda 30 litre benzin yakıyorum, hem de kaç kere ölçtüm. ben 90 ila 100 km hızla giderim genellikle...

6. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Aynen katılıyorum..Yeni motor çok yakar diye söylenenin yalan olduğunu düşünüyorum. Ne yakıyorsa, aynen öyle gidiyor. Fakat şuda gerçek, birkaç bin km' den sonra aracı, gaz pedalını, devir aralıklarını kısacası arabaya alışıp, doğru noktaya geliyorsunuz. Buda biraz tasarrfuf olarak yansıyor.

Yine' de kimse mucize beklemesin. Sıfır araba başta ne yakıyorsa, öyle gidiyor, gerisi hikaye..

7. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hocam bende 1.4 era aldığımda size benzer benzin rakamlarını gördüm. Ortalama 1200 km yapıyorum şehir içi ve 400-450 TL benzin alıyormuşum.

Çok düşündüm ve lpg taktırdım. Şu an 200 TL' lik gazla ayı kapatıyorum..Hiç durmayın, taktırın..

8. kadircemilozer

kadircemilozer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben 2009 Ağustos ayından beri Hyundai i20 kullanıyorum;
    İstanbul Köprü trafiğinde, bir depo benzinle 600 km yol yapıyorum...
    Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım....

Bugün itibarıyla benzin sarfiyatı : 0,29 TL/KM
    Eğer, Kasko + Yıllık Bakım + Vergi koyarak hesaplarsak, km maliyeti : 0,51 TL/KM

bence gayet iyi...
    Taksinin KM maliyeti : 1,60 TL/KM
    Düzenleyen : kadircemilozer

9. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    ya bazen okuduklarıma aklım sasıyo benim arabada bir poreblemmi var diyorum 1,4 dizel i20 90bg 6 vites sehir ici 6 veya 7 litre sehir dısı 4,5 veya 5 litre kısın yakıs oranı :))

10. lleventll

lleventll Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    3 ay oldu 2012 model i20 mode kullanıyorum. şehirlerarası pek gitmedim. ortalama 7nin altına pek düşmüyor. en düşük 6.5 l / 100 km gördüm. depoyu fulleyince menzil 500 km olarak gösteriyor.

11. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    bende i20 troy 1.2 2011 model var.altı aydır kullanıyorum..kilometre de 25 kuruş yakıyor ortalama..uzun yolda 100 km / 4.9 litre ye kadar indi ama istanbul trafiğinde genelde ortalama 25 kuruş..

12. lleventll

lleventll Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benzine cebinden çıkan para / katettiğin yol olarak mı hesaplıyorsun yoksa sadece göstergelere göre mi?

13. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5

Göstergeye pek bakmıyorum açıkçası çünkü sürekli değişiyor istanbul trafiğinde,bi boğaz trafiğinde üç saat te atatürk havaalanına gittiğimde 100 km de 8.8 e kadar çıktığı da oluyor,1.vitesten yukarı çıkılamadığı için..
    Ben daha çok hesabımı şu şekilde yapıyorum;170 tl ye depoyu full ledikten sonra kaç km yol yaptığıma bakarak hesaplıyorum,genelde 25 kuruş olarak çıkıyor..bi ara şehir dışına gidip geliyordum o zaman 20 kuruşa kadar düşmüştü ama istanbul trafiğinde kullandığım da oldu bir ay boyunca havalimanı tarafına gittim geldim iş için ve 30 kuruş yakıyordu ortalama..değişiyor yani anlayacağın :)

Düzenleyen : cemceylani

14. yatuz

yatuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai seven herkese merhaba ben de i 20 team sahibiyim . aracın yakıt tüketimi hakkında henüz bir fikrim yok çünkü henüz 20 gün oldu. okuduğum kadarıyla kimsenin tüketimi kimseninkiyle uymuyor. bunun aslını öğrenmenin yolu galiba yok .herkes kendi hesaplayıp farklı sonuçlar razı olacak herhelde..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

15. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    O yakıtların denemeleri istanbulda yapılmıyor bence. :D Çünkü diğer illerde aynı arabalar arasında 1 1,5 litre fark ediyor şehir içinde. İstanbulun her şeyi dert arkadaş... Lütfen yakıt sarfiyatlarınızı belirtirken illerinizi de belirtiniz, boşa moral bozmayınız.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : Murat1

Onur-d bunu beğendi.
  16. wnlaf

wnlaf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2011 model i20 1.2 araç kullanıyorum aracım benzinli ve 8000 km yi gecti araç iyi yanlız tek problemim yakıt araca 50 tl lik benzin aldığımda ortalama 110 km sonra benzin lambası yanmakta ve bunu 5-6 defa üstüste denedim yani yaklaşık olarak 450-500 yakıyo bunun üzerine servise götürdüm servis aracta bi kusur bulmadı ve ben cebimden cıkan parayı ve gittiğim km yi biliyorumbiraz gaza fazla asılıyo olabilirim yanlız bu kadar yakması normalmidir bilgisi olan varmı ?? ve sizin yakıt durumunuzu öğrenmek isterim.

Düzenleyen : anonymous38

17. mrtky

mrtky Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    her sene yaklaşık 2000 tl araç değer kaybı ile etti 0.70

18. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    eniştemde var 45 binde şehir içi (çok kısa mesafede kullanıyor) 8lt yakıyor, motorun iyice alışınca düşer tüketim bide 1.2 araba da vites değişimini seri olarak yap vites yükseltmek için gaza fazla basma

benım clıo 1.2 de karısık kullanıyorum 6-6,5lt tüketimi

19. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    şu ana kadar aldığım yakıt fişleri ile yaptığım hesap ve gittiğim km ye bakacak olursak

şehir içi (sakin trafik) + şehir dışı (daha çok) karma yakıt tüketimim 5.7 LT Şimdiki benzin fiyatlarına göre 0.263 TL ( 26 kuruş ) değerine sahibim....
    Araç 1.4 100 ps benzinli

20. erdem79

erdem79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdem yörük
    26 kuruş 1,4 100 lük araç için ortalama yakıtın çok çok iyi selim.benim 1,2 85 lik ortalama yakıtım senin hesabına göre 30 kuruş filan.arabam daha 3700kmde..

Bu Sayfayı Paylaş