Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 1.2 Benzinli Sahipleri Lütfen Buraya :)

'İ20 Forum - Club' forumunda kursat52 tarafından 18 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. Agririch

Agririch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    Abdulkerim ZENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)

Sakin kullanım sonucu çıkan şehir içi ortalama yakıt tüketim değerim bu arkadaşlar. benzin alıp sıfırlamadan önce çektim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onur- ve _Saint_ bunu beğendi.
  2. Prozexis

Prozexis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Merhaba arkadaşlar. benim bir kaç sorum olacaktı. Umarım sorularım saçma gelmez. Bugüne kadar otomobiller ile ilgi ve alakam hiç olmadı. Fakat artık yaş iyice geçince ve otomobil artık bir ihtiyaç haline gelince geçen yıl ehliyet ehliyet aldım ve bu yıl (4-5 gün önce) da ikinci el 2014 Hyundai i20 d-cvvt Go! benzinli bir araç aldım. Daha önce de belirttiğim gibi otomobiller hakkında tam bir fransızım. internette yapmış olduğum aramalarda bu konuyla ilgili kesin bir bilgiye ulaşamadım. Aracı satın aldığım kişi de aracın tüm özellikleri hakkında tam bilgi sahibi değildi. 2014 Hyundai i20 d-cvvt Go! modelinde Yokuş Kalkış Desteği var mı? Kılavuzu okudum ama kılavuzda bu konuyla ilgili bir şey bulamadım ki bu durumda olmadığını düşünüyorum. Fakat kılavuz genel olarak i20 leri işlediği için en baz modelden en full modele, benzinliden dizele , manualden otomatiğe kadar tüm modelleri anlatıyor ve açıkçası derinlemesine bir inceleme de yapmadım hani, okumayı sevmeyen bir milletiz velhasıl... :)

Ve bir de kontak on durumuna getirildiğinde 7" lik navigasyon sistemininde olduğu dijital ekran otomatik çalışıyor ve eğer radyo ayarlı ise dolaylı olarak radyo da araca biner binmez çalışıyor. Bi türlü radyoyu kapatamadım. Ancak Mode değiştirerek, navigasyona, aux, video vb.ye geçince kapatıyorum. Kılavuzda da bununla ilgili bir bilgiye denk gelmedim (belkide gözden kaçırdım). sadece radyo için kapatma düğmesi diye bir şey yok mu Allah aşkına?

Ve yine eğer sorum saçma gelecekse mazur görün, araç hareket halindeyken dörtlüleri yakamadım. Park halindeyken yakabiliyorum. Asıl amacı acil durumda yakılmak olan bu ışıkları acemi olduğumdan trafikte alıştırmalar yaparken insanları uyarmak için yakmak istiyorum (mahalle arasında kullanmaya çalışıyorum henüz). Fakat dediğim gibi hareket halindeyken düğmeye bassam da bu ışıklar yanmıyor ?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam okuyarak sorularınıza cevap bulmak o kalın kılavuzda bayağı zor bir de okumadan çok dinlemeyle anlamaya alışkınız , bu bakımdan bir yetkili servise uğrayıp soruların cevabını oradan almanız daha iyi olabilir derim. İkincisi multimedyada mutlaka on / off düğmesi vardır , bende 2013 bir önceki kasa var tümüyle müziği kesmek mümkün yani on / off var , ama sizdeki durum için detahlı resimler koysanız belki bir şeyler söyleyebilirim , bu arada güle güle kullanınız , araba bir ihtiyaçtır hemde temel, şehirler genişliyor , aileler genişliyor , iş ve yaşam farklı şehirlerde olabiliyor netice " arabasız olmuyor" , sağolsun devletimiz de adeta binmeyin diye her giderimizi acımasızsa arttırıyor.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Prozexis bunu beğendi.
  4. sahinsafak

sahinsafak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    şafak şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadaşlar iyi akşamlar i20 2012 model 33.000 km de bir araç almayı düşünüyorum benzinli daha önce hyundai kullanmadım 31000 tl gibi bir fiyatı var sizce uygunmudur bu fiyat.. ayrıca kronik hastalıkları olan bir araçmıdır bilgi verirseniz çok sevinirim

5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Arabanın değişeni boya durumu nedir acaba bunları da dikkate alıp incelerseniz , bu fiyata normaldir , sakin kullanımda sıkıştırmadan normal yakıtlı iyi bir arabadır. Bende 2013 ü var her yönüyle memnunum.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

6. _Saint_

_Saint_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Uğur kaba
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bugün 2000 km de olan aracımla ilk şehirler arası yolculuğumu gerçeklestirdim. ist ayvalık güzergah. 520 km 125 tl yakıt tüketti. Ortlama hız 85 km. 400 km si bölünmüş yol inişler çıkışlar.. Tam beklediğim gibi.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan07 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. msendogan33

msendogan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Melih Şendoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    1065 km uzun yol yaptım.
    0,26 tl yaktı. Şehir içiyle karışık.275 tl benzin tükettim.

Onur- ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. msendogan33

msendogan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Melih Şendoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Araç bu arada i20 elite blue 1.2 benzinli.

9. burak.komur

burak.komur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    burak komur
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Araban şuanda 2045 km de ve sıfır olarak alalı 8 gün oldu Isparta -eskisehir.eskisehir- Hatay ( payas) ilçesi ve Hatay Eskişehir arası yaptım bu yolu ortalama hız 85 km araç 1.2 steyl ve yakıt 25.6 kuruş ortalama yazan 5.6 lt bende şaşırdım çok yakiyor diyenlere eğer 7500 km sonra yakıt bide duserse değme keyfine

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onur- ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. msendogan33

msendogan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Melih Şendoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Şehir içi 28-30 kuruş, şehirler arası 24-26 kuruş arası yakıyor hyunida i 20 yeni kasalar.

11. aibülü

aibülü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    732
    Ad Soyad:
    sercan arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cumartesi günü İStanbul-Bolu arası ortalama 80 -100 km hız ile 5.6 lt ortalama tüketim.Yola cıktıgımda 6.4 gibi bişeydi.neredeyse yolun tamamında hız sabitleyici aktifti.

12. smlshnfdn

smlshnfdn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail Şahin Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Aracım 1.2 elit panaroma 2015 şehiriçi 5.8-6.2 lt değişiyor klima açık hesapladığımda 28 krş falan çıkıyordu yanlış değilse.antalyadayım.fakat bu ayın sonunda bakım var.sanıyorum yakıt tüketimi eskiye göre biraz arttı 5 aydır.bakım ihtiyacından olduğunu düşünüyorum ayrıca randevu aldım servisten 1 yıl 15000 bakımı 460 tl.önceleri 5-5.6 lt arası yakıt tüketimi vardı

Son düzenleme: 22 Temmuz 2016
  13. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Ben de 28 Temmuzda Cangarlar'dayım bakım için. Fiyat almadım. Bakalım ne diyecekler.

14. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Kardeşim girdin mi bakıma? Ben şimdi aldım aracımı. indirimle 420 TL fiyat çıkardılar. Üzerine bir de "nakit ödeme" kozumu oynadım :) 375 TL verdim. Bakıma daha girmediysen 460 falan ödeme. Gerekirse plakamı ver. "Forumdan arkadaşım" dersin.

15. emkuafor

emkuafor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    yunus emre erşık
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar benim sorunum biraz farklı 50 tl benZinle 180 km yol yapıyorum sehir içi 6 ay oldu aracı alalı 2011 troy 1.2 doch mode yakıt falan uygun yanlız son bir kaç gündür arac seyir halindeylen kendiliginden stop edip geri kendi kendine calısıyor yol bilgisayarındaki saat km tarih vs degerleri sıfırlanıyor neden olabilir pc ye baglandıgında arıza koduda vermiyor 3 gündür ugrasıyorum bulunamıyor bir türlü geri görüş kamerası taktırdım gecen hafta acaba onun bir etkisi olabilirmi diye düsünüyorum fakat sadece geri vitese takımcada olmuyor 1 de kalkarkende yapıyor aynı seyi sizce nedendir bu sıkıntı yardımcı olursanız cok sevinirim

Son düzenleme: 2 Ağustos 2016
  16. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam arac 2011 miş , hala priyodik bakıma giriyor musun bilmem ama , anlattığına bakılırsa , benim aracım, 2013 i20 1.2 manuel , 200 TL ye full oluyor ve bu benzinin 1/4 ile ( çeyrek depo) bölünmüş yol+otoban 120+120 = 240 km yapıyorum ( gittiğim yerde şehir içi pek yapmıyorum ) bu karşılaştırmaya göre aracınız bayağı fazla yakıyor ve siz yakıttan memnun olduğunuzu söylüyorsunuz.
    İkinci durum ise , bir zamanlar 86 Şahin aracımı kaportaya verdim ve toplandıktan sonra Adanaya gitmiştim , dönüşüm geceye kaldı ve yolda araç bahsettiğiniz şekilde stop ediyor , sonra tekrar ara ara çalışıyordu , gecenin 11 de bir oto elektrikçiye ulaştık ve durumu anlattık, aracın en son ne ilem gördüğünü sorunca ( komple boya kaporta, motor indi) dedim ve hemen elektrik arızası var dedi ve bir soketin temassızlık yaptığını buldu ve gösterdi meğer soket temassızlık yapıyormuş ve aracın elektriğini kesiyor bir temas sağlayıncada tekrar çalışıyormuş , böyle dediğini hatırlıyorum , bir soket yüzünden 3 saatlik yolum 7 saatte bitmişti ve kulağıma da küpe olmuştu yeni toplanan araçla direkt uzun yola artık çıkmam demiştim , sizin de elektrik sisteminde bir temassızlık olduğu kanaatindeyim , iyicene bağlantı ve soketler bir baktır.

17. Teamtroy78

Teamtroy78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Ziya KABA
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    HYUNDAİ İ20 1.2 TEAM BENZİNLİ 2011 MODEL ARACIM VAR ELİMDE DE 4X114.3 BİJON ARALIKLI 14.İNÇ KORMETAL JANT VAR SIFIR BU JANT BENİM ARABAYA UYAR MI?

18. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Uymaz diye biliyorum , sizin aracınızın bijon aralığı 4x100 ve üzerinde 185 60 15 lastik vardır , iyicene araştır ve zaten aracını 14" bir jant çirkin gösterirdi , elindeki jantları takas ve satış yoluyla elden çıkart ve 15" jant temin et.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

19. Teamtroy78

Teamtroy78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Oğuzhan Ziya KABA
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    EYVALLAH SAĞOL HONDA ACCORD İÇİN ALMIŞTIM AMA UYAR DEMİŞLERDİ GENEL ABLİKASYON BUNLAR HYUNDAİ İ20 İLE UYAR DEDİ OLMADI DEĞİŞTİRİR YADA SATARIM.

20. turgay8268

turgay8268 Guest

selam arkadaslar bayadir giremiyodum ix20 araci sattiktan sonra aldigim 1.2 elite benzinli model aracla uzun yol yaptim aracta 5 kisi bagajda dolu 110 km sabit hiza sabitleyip iki defa mola vermek uzere 80 km köy yolu olmak uzere toplam 570 km yol yaptim depoyu cikarken fulledim 570 km yolda arac yarim depodan iki cizgi ustte duruyo suan cok yakiyo diyen arkdaslar biraz kullanim tarziniz birazda aracin enzim yakmasina sebeb olan hava benzin filtreleri kisaca bakimina dikkat ettiginiz surece bu aracin cok yaktigini soylemek bence mantiksiz yol bilgisayari 4.5 gosteriyo suan ayrica aracin 5 yetiskin insanla bagajininda yaklasik 70 kilo patates cuvali oldugunu belirttim birde bnzin dolu 50 kiloda o desek agirligi hesaplayin ayrica aracin henuz motorunun 70 km oldugunu rodajinin tamamlandiginda dahada dusucegini dusunursek gayet iyi dizel motorun traktor sesini cekmekten cok daha iyi

34HAKAN58 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş